Følgesvenn i Sydishavet
Jeg bruker en regnværsdag til å rydde opp etter en del av årets øvelser med kamera. Noen av bildene som gleder meg mest, er dem jeg tok på turen til Syd Georgia. Overfarten fra Ushuaia tar 3 døgn: Full fart med båt i farvann som ikke akkurat innbyr til reker og hvitvin på dekk med hvit duk på bordet. - Vi grudde oss til dette!

Men havets vandrere, albatrossene, koste seg i stormkastene. Og den fugleinteresserte naturfotograf forandret status: Fra å være klar kandidat til krabbemating, hevet han seg litt etter litt til å bli en aktiv utøver av dekkmanøvrenes edle kunst.

Den vakreste av disse Sydishavets luftakrobater er svartbrynalbatrossen. Generøst bød de på sine flyvekunster i det flotte lyset. Og vi forsøkte å kombinere vinkel, lysretning og bølgestruktur for å få best mulige resultater.

Utstyr
  • Canon ID MK II
  • 300 F 4
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2500s
  • Filmtype400 ISO
  • Nei
  • AnnetEksponeringskompensasjon: - 1/3 EV.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152168} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jan O Ø.
Hei. Bra dette. Flott fugl i sitt rette miljø. Litt hardt lys.
Mvh Jan O.
Avsluttet .
Har lett for å la meg imponere av slike bilder; teknisk sett - og og vhordan det er mulig å å få så teknisk gde bilder under den slags opptaksforhold osv. For meg som den høyrehendte krabat jeg er, blir flygeretningen til uglen litt ''bakvendt'', men det er jo hverken fugl, bilde eller fotografs feil da. Synes dette ble veldig bra jeg. Liker forresten veldig godt at du har en erlativt stor dybdeskarphet her; mao. at ikke bakgrunnen er utvisket/uskarp. Det gjør at en får et bedre inntrykk av omgivelsene og sjøen - noe som for meg er et vesentlig element i dette bildet.
Avsluttet .
Ble litt mye stamming i kommentaren min ser jeg....beklager:-)
Jan-Eilert P.
Pent dette. Ser ut som det er sprekker i skylaget. At lyset faller på fuglen og det dramatiske havet i bakgrunnen er mørkere kler bildet meget godt.

Jan-Eilert
Carsten A.
Meget bra av fin fugl - jeg foretrekker forøvrig litt beskjæring ovenfra. 1DMkII og 300/4 er jo som skapt til å takle slike situasjoner - skjønt kanskje -2/3 EV hadde gitt litt bedre detaljering i fjærdrakten. Avhenger litt av hvilken ISO som er brukt, på 200 er dynamikken på topp.

MVH CA
Kjell G.
Takk for interessante kommentarer.

Tommy: Jeg blendet ned til 8 for å få med mest mulig av bølgeformasjonene. Dermed ble det ISO 400. Det kan godt hende at jeg hadde fått skarpe fugler med dobbelt så lang lukkertid, men jeg tok ikke sjansen på ISO 200.

Jeg er enig med Carsten i at minus 2/3 hadde vært bedre. De lyseste partiene av fjærdrakten er ikke utbrent slik det er nå, men det kunne ha vært flere detaljer.

Siden kvaliteten på resten av bildet ofte lider av undereksponering, er tar jeg som regel ikke mer i enn at jeg unngår utbrendt-alarmen på kamera.

Bildet er rimelig likt bilde nr. 169629, men jeg syntes det var artig å vise lillebroren til denne giganten også.

Geir Arne M.

Ja jeg misunner deg turen men ikke bølgene.
Fint bilde og vakker komposisjon.

Den lille anelsen til utbrenthet synes jeg ikke betyr så mye. Tettere beskjæring ville gitt mer fugl og mindre sjø.

Ok som det er.

mvh
geir
Helene E.
Jeg blir mektig imponert over bildene av fugler som legges inn her. Det er tilfelle også for dette. Jeg er ikke i nærheten engang( må helst ha motivet i ro).
Fint med sjøen under som en bakgrunn.

Hilsen Helene
Avsluttet .
Interesannt å høre din tekniske presisering ang. opptak/eksponering. Med 1/2500 sek. lukkertid selv på f/8 regner jeg med min begrensede teknikk-kunnskaper med at du under opptak hadde brukbart med tilstedeværende lys. Om dette i tillegg er tatt håndholdt - med 300mm objektiv, så synes jeg det blir enda mer interessant. Artig og lærerikt å se slike bilder når en samtidig får høre om opptaksteknikk og opptaksforhold. Det inspirerer til å i fremtiden kanskje forsøke seg selv på tele-opptak.
Avsluttet .
Komposisjonen med det relativt grove sjøen i bakgrunnen synes jeg er meget flott. Teknisk veldig bra også! Turen må ha vært en stor opplevelse.

MvhJRH
Inger-Lise S.
Hei! Så dette er albatross..En vakker og elegant fugl! Her dyktig presentert. Fint med de friske bølgene . Personlig liker jeg også bølgene i bakgrunnen.Mulig de ikke tilfører bildet så mye, men jeg ville tro det ble for trangt i toppen ved kutting oppe,men dette kan jo C.A, så jeg gir meg:)
Interessant å lese om de ulike ISOverdier under ulike forhold.

Inger-Lise
Ketil K.
Nydelig bilde av svartbrynalbatross. Fin formidling av dens flukt med den nesten loddrette posituren som er karakteristisk når fuglen benytter seg av bølgetermikken. Litt kapping i overkant kan gjøres, men ellers synes jeg bildet er meget bra både teknisk og komposisjonsmessig.
Kjell G.
Takk for enda flere interessante innspill!

Tommy: Det var full sol i den sterke vinden. Det ga rikelige lysforhold, men litt hardt lys. Normalt sett skulle 1/2500 sek være overkill, men her gjaldt det å klamre seg fast.

Inger-Lise: Jeg var litt i tvil om jeg skulle sneie av litt oppe, men lot være, da jeg syntes det ble en fin V-form på bølgene slik det var.

Ketil: Det var hyggelig å høre slike ord fra en som er så god på fugl som du er!
Gro K.
Dette likte jeg nesten enda bedre enn det andre bildet jeg nettopp kommenterte.Jeg er også høyrehendt,og derfor flyr fuglen i helt riktig retning for meg(og for de fleste andre h.hendte,vil jeg tro ????) man skriver jo fra venstre mot høyre.Hvis jeg tar bilde av fugl i flukt i,for meg,. ''gal''retning,speilvender jeg det (jeg bruker dias).Men ,altså,et femenalt bilde.I mitt neste liv vil jeg til Antarktis.
God natt igjen,det er blitt sent , som vanlig.
Gro.
Peter W.
Verkligen snyggt fångat! Perfekt skärpa på fågeln och ljuset är riktigt fint. Man känner verkligen kraften från den rasande södra oceanen i bilden!

Mvh Peter
Atle Q.
Eia var jeg med....
Nydelig bilde! Å stå på en båt å vente , mens havsfugl kommer seilende opp langs siden av båten må være noe av det artigste jeg kan tenke meg... Har selv lagt inn et par bilder fra båt bilde nr. 204526 bilde nr. 193430, men har ikke prøvd dette med albatrosser, men du har gitt meg inspirasjon...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu