Voksen tiur i soloppgang
Legger ut et bilde av en skikkelig staselig tiur jeg møtte på spellet i år. Dette er en godt voksen og meget stor tiur som skilte seg fra de andre.
Liker godt at sola akkuratt har stått opp og at det kommer fram i bildet. Er litt i tvil angående kvisten foran furua, men siden jeg syns det var feil å fjerne den fra plassen (fotoskjul) velger jeg å beholde den i bildet også. Det var slik det var.

Ellers er det nok den største tiuren jeg har bilde av og liker bildet også av den grunn.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-22 04:23:29
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger773
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151505} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kjartan T.

En velbegrunnet kommentar tilk dette bildet: Dette var bra! Ville ikke ha gjort noen forandringer.
Inger-Lise S.

Vakker tiur i fint miljø. Godt lys, fin stemning.

Inger-Lise:)
Anne-Britt L. M.

Jeg ville vel falt for fristelsen til å ta bort stokken til venstre og pinnen til høyre tror jeg. Flott plassering av tiur´n og nydelige farger. Det er vel kanskje ikke mulig å få frem flere detaljer i fjærdrakten, men det hadde gitt mange plusspoeng.

Anne-Britt
Jan-Eilert P.

Takk for kommentarer på bildet.
Kjartan T.

Uff, å ''ta bort'' skogens egen innramming av denne fuglen må du ikke gjøre. Vedlig fint med det sollyset øverst i furutoppene.
Ketil K.

Tror jeg ville lagt litt mindre vekt på å få med hele furustammen i bredden, ville kroppet til forbi stokken og et stykke opp fra bunnen. Ville vurdert å rette opp trestammen også, selv om jeg skjønner at den er skjev i virkeligheten. Stokken i forgrunnen forstyrrer, og det gjør ingen ting å fjerne den her, den står jo allikevel i det hvite og har ingen betydning for bildeforståelsen eller motivet. Noe annet vil være en misforstått puritanisme. Ville redusert høyden på bildet så tiuren blir mer fremtredende, det er nok sollys igjen. Som det er nå halter bildet og man blir sittende og se mulgiheter til en bedre løsning, som allerede finnes i bildet.
Jan-Eilert P.

Kjartan: Takk for utdypende kommentar.

Ketil: Ut fra det du beskriver ville jeg nok heller valgt meg en annen eksponering der jeg er tettere på. Personlig syns jeg den grove skjeive furua er viktig. Det er tross alt i den gamle, grove skogen tiuren virkelig hører hjemme (Eller vi liker i alle fall å tenke det). Å kutte i toppen kan jeg være enig i og som sagt er jeg i tvil angående tørrkvisten i forgrunnen. Tror allikevel jeg kan være fristet å legge ut en annen eksponering som V2 i stedet for å lete etter andre muligheter i dette opptaket.

Jan-Eilert
Jan-Eilert P.

V2: Les Ketil Knutsens kommentar. Det er sikkert mer detaljer i skyggepartiene på dette bildet. Har gått litt raskt frem på laptop, for å lage en versjon som går i retning av Ketil Knutsens kommentar (eller slik jeg forstår den).
Ketil K.

Synes nr 2 er veldig flott. Enig i at det er litt dårlig detaljering i tiuren, men problemer med eksponeringen av en så mørk fugl mot hvit snø selvfølgelig. Min forrige kommentar var mer idétenkning enn noe egentlig kritikk av bildet, så fint du viser flere bilder og muligheter.
Jan-Eilert P.

Hei Kjetil: Mottar veldig gjerne ideer fra en av dottens dyktigste og mest erfarne fuglefotografer! Takk!
Gunnar N.

Hei!

Har sett en del fine tiurbilder opp gjennom åra - dette er avgjort et av
de bedre. V2 er fin - nok rødme i toppen (nok spenn i bildet), bedre balanse.
Skarp nok, og med nok detaljer. Flott!
mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu