Multe og regnbue
Den er her nå, og smaker helt fantastisk. Multene ble litt sene i år, på grunn av en usedvanlig kald sensommer i nord. En litt spesiell regnbue førte til at kameraet måtte ut av sekken. Bildet er tatt på Ingøy i Vest-Finnmark.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 10,5 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger578
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150831} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ingebjørg fyrileiv g.

For et godt lys! Dette likte jeg. Regnbuen er svak, men fin...
Vakkert..

hilsen ingebjørg
Bente K.

For en fantastisk moltemyr du har... der skulle jeg gjerne også ha vært. Takk for at du minnet meg på alle de fantastiske turene vi har foran oss nå. Jeg likte denne stemningsrapporten.
mvh Bente
Steinulf L.

Vakkert. Her kommer ultravidvinkelen virkelig til sin rett. Fin hyllest til multene.
Arnstein B.

Absolutt et flott bilde. Skulle du tatt det igjen, ville jeg kanskje foreslått at du flytta deg litt til venstre, slik at molta med sol på kom mer i midten av bildet (ikke nødvendigvis helt midstilt). Man trenger ikke alle de mørke bladene i forgrunnen. Men det er flott slik det er nå også :)
Torgeir S.

Knallgodt reklamebilde dette, jeg vil tro at mange bærelskere vil falle for dette bildet, likte komposisjonen og ideen veldig godt!

Mvh. Torgeir
Nils L.

mmmm - dette gir godstemning gitt :-)
Pål E.

Meget spesielt (regnbue)motiv! Det spesielle er at her er det dobbelt sett av regnbuer, med to forskjellige sentre. Det synes godt der den innerste buen møter bakken; det ser ut som om to forskjellige buer krysser hverandre. Høyst sannsynlig har du hatt et speilblankt vann rett bak deg eller et lite stykke foran deg, der sola har blitt reflektert og på den måten dannet et ekstra sett regnbuer. Skulle gjerne sett toppen av buen(e) også, men da hadde det kanskje gått på bekostning av forgrunnen (som er viktig nok). Er også enig i at en posisjon litt mer til venstre kunne vært en fordel; litt mer solbelyste multeblader hadde neppe ødelagt den spesielle bakgrunnen. Godt sett - og godt jobbet!
Allan K.

Takk for særdeles nyttig info, Pål!

Det var mange diskusjoner rundt disse regnbuene. Selv har jeg aldri sett to regnbuer gå sammen, og med enda en helt ytterst var det mange som klødde seg litt ekstra i hodet over fenomenet.
På denne myra ligger det en rekke små tjern, noe som bekrefter din teori.

Når det gjelder plasseringen av multen, er jeg helt enig i at den ligger en tanke unna det gyldne snitt.
Problemet var bare at jeg var akkurat i grenseland fra at D70'en kastet skyggen over bæra. Med tanke på at triple regnbuer er et sjeldent syn, turde jeg rett og slett ikke å jage rundt etter alternative opptakssteder.

Ellers, takk for kommentarer folkens :)
Forøvrig er nyrørt multe aldeles snadddder!

Mvh
Allan
Pål E.

Tilleggskommentar om regnbuen:
Det er svært mye som skal klaffe for å få slike sjeldne regnbuebilder: A) Det skal være lav sol. B) Det skal regne på motsatt side av sola, sett fra observatøren. C) Det skal være blikkstille (krusninger på vannet ødelegger solrefleksen. D) Regnet må ikke falle på den reflekterende vannflaten (ødelegger også refleksen). E) Man må ha et vidvinkelkamera for hånden!
Her har du i tillegg fått fram sekundærbuen, som riktignok ikke er like sjelden. Jeg har kun sett ett lignende fotografi tidligere, men husker ikke om dette hadde med noen sekundærbue.

Mvh
Pål Evensen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu