Kulturlandskapet langs Numedalslågen
Riksveien snor seg langs lågen oppover dalen. Det er sist fredag 11.08 og solen titter frem der vi normalt haster forbi. Nå stanset jeg og knipset litt.
Bruker her også et pola filter. Jeg blir glad når jeg ser på bildet - det liksom så mye nasjonalfølelse i dette for meg.
Bildet inngår i albumet Blefjell - Blefjell er et vakkert fjellområdet kun 11 mil fra Oslo. Her har jeg hytte og ferdes mye i området til fots og med ski.
Utstyr
  • Canon 20 D
  • Sigma 10-20 MM EX IF Vidvinkelzoom
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetKun std justering og crop.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger319
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Harald H.

Flott komposisjon på alle måter. Tror imidlertid jeg ville fikset litt på himmelen: På høyresiden blir den litt blass på min skjerm i alle fall. Ville gjort den ørlite mørkere. Enda mer pirk: Jeg har en liten fornemmelse av at bildet heller til venstre. Prøv å dreie det 0,5-1 grad i klokkeretning og se om det funker.
H:-)
Jan-Gunnar R.

Hei Harald.
Artig at du tar opp at det synes å helle litt til venstre. Jeg vurderte dette lenge selv - vanskelig å vurdere - skal forsøke. Tittet på det både med View Grid og Line tool, men i svingen der utvider lågen seg veldig og det kan gi denne synseffekten - det ble min egen konklusjon. Normalt har jeg observert at jeg har tendens til å helle kameraet mot høyre - kanskje fordi jeg er høyrehendt eller utløserknappen? Har aldri før hellet til venstre. Jeg valgte derfor ikke å gjøre noe gitt at husene også ser ok ut. Skal forsøke en justering på min PC.
Avsluttet .

Fin komposisjon og dybde i bildet. Liker dette.
Her har jeg kjørt forbi mange ganger, så dette er kjent selv for en vestfolding :-)
Bilder heller litt mot venstre, men rettes lett opp.

MvhJRH
Rune L.

Veldig vakkert. Pent komponert. Horisonten heller litt mot venstre, og bør rettes opp. Synes klarhet og fargemetning er godt avstemt. Kontrast mellom lys og skygger, samt fargene mellom er meget bra. Dvs hverken for hard eller for myk. Det lyseste partiet av skydekket ser utbrent pga manglende detaljer. Noe som forøvrig kan skyldes at gamma på min skjerm er annerledes kalibrert enn på din skjerm.

Ellers er bilddet ditt klart og pent som bare det.

Mvh
Rune
Helge A.

Flott komposisjon, klare fine farger og bra dybde i bildet. Muligens litt utbrente skyer synes jeg ikke er noe å henge seg opp i her .
Jeg er usikker på om bildet heller mot venstre, inntrykket gis vel av de varierende avstandene til elvebredden ?

Helge
Steinulf L.

Fin komposisjon. En hyllest til sommeren. Et bilde som godt kan hentes frem i november.
Arnstein B.

Rolig og fint bilde, med flotte farger. Men jeg synes kanskje bjørka til høyre lager litt rot i forhold til den stille elva. Den forstyrrer på en måte litt av harmonien i bildet. Hvis du vil gjøre et nytt forsøk, kan du kanskje flytte kameraet noe mot venstre, og muligens litt lavere, slik at du ikke får med bjørka, men i stedet får geitramsen som avslutning av forgrunnen mot høyre.

Arnstein
Jan-Gunnar R.

Takk for kommentarene. Mht ditt forslag Arnstein om å gå litt til venstre så gjorde jeg det, men det bildet ble ikke like godt balansert mht forgrunnen. Lot bjørka derfor stå - den er jo også et naturlig uttrykk for naturen der.
Jeg har tenkt på om også et såvidt ekstremt vidvinkelobjektiv for 10-20 kan medføre noe dreining dvs. at man føler at det heller mot venstre.
Odd E. k.

Et fint og bahagelig bilde å se på. Husa i bakgrunnen gir bildet dybde og skinnet i elva setter en form for fokus innover i bildet. Den rolige elva, geitramsen og den lille bjørka til høyre på bildet gjør at forgrunnen ikke blir uttynnet. Når høsten komme vil geitramsen være forsvunnet, men den lille bjørka til høyre vil få farge og sette et ekstra preg på bildet. Fint komponert.
Ps: ikke sag ned bjørka.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu