Kaldsvette blir det også
Min datter Veronica satte seg motvillig på kanten mens mammaen så en helt annen vei.

Preikestolen er en av de mest kjente turistattraksjonene i den sørlige delen av Norge. Denne klippen som er nesten flat på toppen stuper 604 meter rett ned i Lysefjorden, Ryfylkes villeste fjordarm. Fra toppen er det en fabelaktig utsikt over fjorden og fjellheimen. Det er 1,5 til 2 timers tur til fots fra Preikestolhytta til toppen av platået. Preikestolen besøkes av ca. 80.000 turister årlig.
Bildet inngår i albumet PREKESTOLEN -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBør betraktes i fullformat og da gjerne i sammenheng med de andre i serien som ikke er slutt enda
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1237
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Dag B.

Flott bilde, lys og utsnitt, men hadde din datter sett samme ''vei'' som kameraet, så hadde bilde blitt mer spennende.
Martin N.

Fint bilde, men jeg ville aldri ha bedt datteren min om å sette seg der.
Nils B.

He he, samme vei som kamera i dette tilfellet hadde nok gjort susen ja, men da hadde du ikke anet frykten og redselen som faktisk finnes i ansiktet.
Tor Eirik P.

Flott bilde! Fine farger og bra komp.
Likte ikke at capsen skjuler så mye av ansiktet.

Tor Eirik
Nils B.

TEP Capsen ja, den kunne sikkert vært trukket bort. Men om du bytter den ut med en caps i en annen farge så blir ikke bildet helt det samme for meg.
Bjarne B.

Flott bilde, får definitivt høydefølelse her ja, kjenner det i magen, har selv lang erfaring med jobbing i høyden, så det står respekt av dette bilde her.

Mvh Bjarne
Kurt S.

Modig gjort av henne å sitte der. Ville neppe tort å gjøre det samme.
En storslagen natur og en fantastisk utsikt ser jeg.
Ser capsen har vært nevnt. Synes fargen på capsen bidrar flott til bildet.
Jeg tenker da på kontrasten av den fargen mot resten av bildet. Supert!
Flott farge på fjorden nedenfor og utsnitt/komp synes jeg fungerer helt fint.
Et flott bilde.
Mvh Kurt
Ole L.

Flott, liker det:) MÅ bare skryte av at jeg sprang opp dit på 47 min:)
Tone A.

Eit flott bilde av ein storslagen natur med mykje fjell og deb turkise fargen på fjorden var vakker. Den rosa capsen som blikkfang gjer at det er jenta me ser på. Veronica har meir enn nok med å halda seg fast der ho sit og ser nedover. Det hadde vore unaturleg om ho såg på fotografen. Det er ikkje rart at ho kaldsvettar, ho var veldig modig! Eit skarpt bilde som mest er delt i to pga kontrasten med den turkise fjorden og disen over fjella der nede. Eit flott utsnitt med mykje kontraster.
-Tone-
Roger V.

Dette hadde aldri jeg fått lov til å gjøre med mine barn. Da tror jeg nok kona hadde satt foten kraftig ned. Uansett hvor mye jeg enn ville. Imponerende gjort av din datter.

Roger
Steinulf L.

Skrekk & gru. Fint bilde.
Vegard L.

Honnør til din datter som ville sitte på kanten. Røft og flott dette. Enig i at vinkelen på hodet ikke er optimalt.
Mvh Vegard
Nils B.

Takker for tilbakemeldinger og takk til Veronica som satte seg ned der mens jeg selv gikk på kanten for å ta bildet.
monica p.

Å hærregud, kjenner suget i magen bare ved å kikke på bildet jeg, kan bare tenke meg til hva Veronica følte:o)
Og at mor selv snudde seg bort har jeg ingen problemer med å forstå:o)
Synes du har fått med utrolig mange fine detaljer i bildet ditt, det er teknisk helt perfekt, kan faktisk sitte å se på dette lenge.
Første blikkfang er selvfølgelig Veronica, som mest trolig har nerver av stål:o)
Deretter begynner jeg å kikke meg rundt i bildet og får øye på den fine turkise fjorden, for så å la øynene vandre til fjellene der bak, hvor det også finnes mange detaljer.
Berget ved siden av Veronica har du også fått med masse fine detaljer på.
Nei , dette var skikkelig flott Nils, print ut en kopi og få det på veggen:o)
Mvh Monica:o)
Birger J.

Må si at du får veldig mye ut av D100, bruker du RAW?
Nils B.

BJ: Ja, for meg er det den eneste og rette fremgangsmåten
Helge A.

Flott komposisjon, skikkelig dybde (selvfølgelig ? ) og fine farger. Ser at de fleste er imponert over at Veronica tør sitte med beina over kanten, og er enig i det. Men hvis fjellet fortsetter slik det ser ut på bildet, føler jeg virkelig ''suget'' ved tanken på hvor langt ut på kanten du som fotograf må ha stått, Nils !

Helge
Edvin S.

Nei, og nei. Meg får du aldri dit, og ville aldri bedt noen andre sette seg der heller. Faktisk så syns jeg det er flott slik. Aner frykten i henne, der hun prøver å lene seg så godt tilbake som mulig.
Det er vel dette som kalles dybde :-) igjen et flott bilde levert av deg, og hele serien er bare fantastisk.

Mvh ~ Arne
Helge A.

Fikk nesten lyst til å besøke Prekestolen og skal skylde på deg hvis jeg ramler ned. Neida, bildet var fint og likte at du ikke har falt for fristelsen til å bruke vidvinkel.

Helge
Ivar S.

Illustrert historie som viser kor stor påkjenning det må vere å ha fotogale i familien. Dessverre ser vi oss no på vegne av Stavanger Politikammer nødt til å inndra kameraet ditt for å hindre framtidige ulykker. Utstyret kan evt. overdragast til Veronica som får oppdraget med å dokumentere at du soner straffa di - eit basehopp frå Preikestolen med D100-klossen som einaste fallskjerm.
Nils B.

Takker for hyggelige og ''mindre hyggelige'' tilbakemeldinger. Lurer bare på om jeg må kjøpe enda et D100 kamera i og med at Veronica skal fotografere meg i fallet mens D100-klossen liksom skal være falsjermen min. :-)
Stine J.

Jeg blir mo i knærne bare av å se på henne sitte ute på kanten av Prekestolen. Har selv krøpet på alle fire ut på kanten en gang, men det frister ikke til gjentakelse. :-) Modig modell og fotograf. :-) Bra fargegjengivelse og flott perspektiv. Har kikket på de andre prekestolbildene du har lagt ut også og ser du har fått mye ut av turen. Godt levert.

mvh Stine
Nikolai E.

Der burde svigermor satt seg ned! ;)
Nikolai E.

Beklager den groteske spøken, men jeg kunne ikke dy meg... :)

Dette er jo et kongebilde. Det er så bra som det kan få blitt, komposisjonen, belysningen, været med skydekket over fjellpartiet, og ikke minst Veronica! Capsen er helt herlig, en flott fargeklatt mot den turkise sjøen langt der nede. Blikket og holdningen henner er helt perfekt! Hun må ha stor respekt for fotografen som turde sette seg ned, skikkelig sporty jente!

Men ingen brydde seg visst om fotografen som stod og balanserte på kanten av stupet... var det derfor kona snudde seg bort? :)
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert og dramatisk.
Ville heller aldri bedt min datter om å sette seg der.
-IAV-
Jostein M.

Meget bra dette Nils. Har vel en følelse av at utfordringen her var større for din datter en deg:-). Liker fargene og stemningen. Forsåvidt enig med dem som ønsker at V ser ''samme vei som kameraet''. Alt i alt et bra bilde.
Mvh
Jostein
Bjørn H.

Det meste er allerede skrevet, så jeg får bidra med et hurrarop, og takke for titten, som var veldig og forsatt er en veldig flott skue!!

Bra jobba alle sammen

Bjørn
Thomas M.

Hei!
Må si det er stor respekt av dette bildet! Jeg elsker det, og jeg svetter like mye i henda når jeg ser det!

mvh thomas mørch
Rolf Inge A.

bilde nr. 186227 Oj !! Dette bildet var sterke saker!!! Igjen kommer du med et TOPP bilde. Blir helt svett av å se på. Skulle gjerne ha kommentert alle dine bilder, men de så råbra mesteparten av de at det vil ta timer før jeg kommer tilbake og ut av drømmeverden. Du MÅ bare lage ei fotobok av dine bilder hvis du ikke har gjort det allerede. Kjøper den gjerne!! Du har sikkert mye å lære bort også, og da kan det vel bli 2 bøker på røde rappen!! ;)
Rebecka K.

Kjempe nydelig bilde akkurat som alle de andre jeg har sett på til nå.
Du har en fantastisk datter!

Hisen Rebecka ( hunden som var innom på besøk en dag som ikke var så lydig)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu