De fleste gleder seg, og gruer seg litt
Preikestolen er en av de mest kjente turistattraksjonene i den sørlige delen av Norge. Denne klippen som er nesten flat på toppen stuper 604 meter rett ned i Lysefjorden, Ryfylkes villeste fjordarm. Fra toppen er det en fabelaktig utsikt over fjorden og fjellheimen. Det er 1,5 til 2 timers tur til fots fra Preikestolhytta til toppen av platået. Preikestolen besøkes av ca. 80.000 turister årlig.
Bildet inngår i albumet PREKESTOLEN -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSelv i overskyet tungt vær kan en kose seg med kaffe og i godt selskap blandt svette turister og hvor mange har drukket kaffe på en prekestol?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Edvin S.

Flott bilde, men ikke så flott som det du la ut forleden med skipet rett nedenfor og hadde utsikt mot fjorden; http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=184055

Komposisjonsmessig, farvemessig og alt det andre er perfekt. Det er bare det at vi har sett det andre bildet og har det i tankene.

Fjorden har så vakre farger på disse 2 bildene dine, men litt kritikk må du få ;-). Hadde det ikke værrt en ide å holde kameraet litt mere mot venstre, slik at du fikk med deg fjorden på venstre side, eller snakker jeg mot bedre vitende?

Mvh ~ Arne
Avsluttet .

Helt utrolig flott! God skarphet, fin dybde og nydelige fargetoner.

Anders
Nils B.

Takker for tilbakemeldinger.
Arne: Når det gjelder å holde kamera litt mer mot venstre for å få med den bukten som finnes i fjorden der fra det utgangspunktet jeg hadde klatret meg til så burde jeg hatt vinger om jeg skulle fått med det :-) For å få det til burde jeg beveget meg utover og noe oppover. Men ofte når en er ute å fotograferer må en gjøre noen valg der og da, og gjerne bevege seg i en eller annen rettning for å få med det en selv mener er opptimalt. I dette bildet kan du skimte en liten (på bildet) stein som kommer inn i nedre venstre bildekant. Denne er såpass stor fra det utgangspunktet jeg har at om jeg hadde som du antyder beveget meg mot venstre så hadde det bare blitt stein. Men om jeg hadde klatra enda høyere (noe jeg ikke turte) så hadde nok hele fjorden kommet med.
Edvin S.

Jeg bare lurte, for jeg drar ikke dit ;-)
Ikke bare tror jeg at jeg blir mere ''mo'' i knærne enn han du har knipset i et annet bilde, men jeg vet. Det var derfor jeg skrev; ''mot bedre vitende''.
... men likevel, du har mer av fjorden til venstre på det andre bildet av samme motiv, men hvor du holder kameraet på høykant. Det var liksom det jeg mente.

Men jeg takker sånne som deg, at vi som ikke kommer oss dit, får med oss den mektige naturen, og spesielt deg med denne flotte serien.

Mvh ~ Arne
Lars-Anders M.

Meget bra dette. Men farligt!
Inger-Lise S.

Helt enig med Lars! Vakkert og farlig. Et godt bilde.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu