80.000 turister årlig blir det mye svette av!
Selv om jeg bor i Rogaland er det ikke ofte en tar denne turen. Selv om det meste er lagt til rette for turister så bir det mye klatring og svette på ein slik tur.

Preikestolen er en av de mest kjente turistattraksjonene i den sørlige delen av Norge. Denne klippen som er nesten flat på toppen stuper 604 meter rett ned i Lysefjorden, Ryfylkes villeste fjordarm. Fra toppen er det en fabelaktig utsikt over fjorden og fjellheimen. Det er 1,5 til 2 timers tur til fots fra Preikestolhytta til toppen av platået. Preikestolen besøkes av ca. 80.000 turister årlig.
Bildet inngår i albumet PREKESTOLEN -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet bør betrakts i fullformat, men denne gangen synes jeg ikke at internett formatet rettferdigjør bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1183
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146377} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Bjorn F.

Hei. Fint bilde med nydelige klare farger, gjør seg med båten som kommer sigende.
Får en litt sugende følelse i mellomgulvet av høyden, flott levert.
Hilsen Bjørn.
Jan Fredrik I.

Fint bilde og historie av et velkjent landemerke.
Dybdefølelsen er stor, noe ikke minst knausen nede til venstre, menneskene, retningen på fjorden i bildet og båten sin plassering i bildeflaten er med på å fremheve.
Bra Levert.

Jan Fredrik
Ina W.

åå! flott dybde i bildet! båten gjorde en del ja.. flott bilde:)
Helge A.

Meget bra komposisjon, hvor alle elementene i bildet bidrar til en kraftig dybdefølelse.Her kjenner man virkelig suget i mellomgulvet, ved tanken på å stå ute på kanten.

HAa
Steinulf L.

Fint sug i bildet. Båten er vesentlig.

Dit skal ikke jeg!
Pål Hilmar S.

Får et sugi magen av å se på dette. Høydeskrekk kan ha noe med det å gjøre, men også måten du har komponert bildet på. Fine farger og original vinkel.
Kate L.

Kjempe komposisjon med en utrolig dybdefølesle, kjente elemeneter i bildet gir en god forståelse av den ekstreme høyden i bildet! Spennende himmel, flotte farger og kontraster!
Svein B.

Kanskje ett av de aller mest fotograferte stedene i Norge, men likevel skiller dette bildet seg positivt ut fra de fleste jeg før har sett. Et skjeldent godt lys gir flotte kontraster og farger, god komposisjon, og elementene som menneskene på prekestolen og båten dypt nede i fjorden gir fin beskrivelse av dimensjoner, avstander og dybde her. Meget bra.

Mvh
Svein B
Vegard L.

Slenger meg på det positive som er sagt. Her har du vært riktig heldig med det meste. Flott!.
Mvh Vegard
Audhild E.

Flott bilde av Preikestolen.Du har klart å formidle høyde og avstandsfølelse veldig bra. Fin vinkel,den grønne fjorden,og båten så fint plassert. Fine sterke, men naturlige farger.Fint lys. Det meste stemmer her. Veldig bra!

Mvh-Audhild
Stig B.

Her har du vært tålmodig og plassert elementene slik at de gir maksimal dybde i bildet, med båten rett under preikestolen, mennesker på kanten, samt vinkelen som gir flott dybde videre ut over fjorden som forsvinner i disen.

God reklame for stedet.

Plassen er nok alt for bratt for mine svake fjellnerver :-)

Mvh Stig
Kurt S.

Her har du fått frem dette storslagne og kjente landemerket på en utmerket måte.
Menneskene og båten i bunn blir flotte referanser for å fremheve størrelsene i landskapet.
En imponerende klippe.
Flott utsnitt og god komposisjon med flott fordeling av de forskjellige flatene i bildet.
Fine farger. Spesielt likte jeg den fine grønnfargen nederst i bildet.
Den gjorde seg godt og skapte fin kontrast.
Meget bra.
Det kunne forresten vært artig å ha regnet ut, sånn omtrentlig, hvor mye svette det kunne bli, slik du beskriver i tittelen. Med så mye folk blir det ikke så få liter skulle man tro-:)
Mvh Kurt
Stefan Olaf S.

Dette var fantastisk bra!
Ståstedet du har funnet og tatt bilde ifra gjengir virkelig hvor storslagen preikestolen er, og jeg likte godt den sikk-sakk gjentagelsen oppover bilde med preikestolen og fjorden.
Mvh Stefan
Reidun G.

Her har du funnet en bra vinkel på et kjent motiv.
Båten nedenfor gir en ekstra dybde.
Bra utført Nils
Reidun
Camilla S.

Heisann

Slenger meg på her med en kommentar også.
Dette var et av de bedre Prekestol bildene jeg har sett her inne på dotten, klare og flotte farger, sjøen har fått den flotte alge fargen og elementene er på sin rette plass.
Fint utsnitt og flott stemning over det hele, fikk lyst å ta meg en tur dit selv.

-Camilla
Harald H.

God dybde i bildet, båten gjør at man føler høyden mye bedre. Tøft perspektiv!
Mvh
Harald
Inger-Lise S.

Her er sagt mye rosende og jeg henger meg på rosen. Et aldeles nydelig bilde. Fin vinkling og stilig med båten.

Inger-Lise
Nichlas K.

Har ofte tenkt tanken ''Hva om en annen virkelig god fotograf, hadde fått i oppgave å avbilde akkurat det jeg så nå, det jeg selv prøver å avbilde, og ikke helt får til slik jeg vil. Hva om jeg lar noen andre ''work their magic'' og se hva de klarer ut av samme motiv...'' Noe som viser seg i dette tilfellet å bekrefte at det faktisk går. Nå har det seg slik, at jeg aldri har hatt muligheten til å reise dit opp og se den enorme utsikten, men du har jeg sett mange bilder andre turister har tatt derfra, som bare virker kjedelige og ''klar for familiens fotoalbum''-aktige... Og det bringer meg til poenget her.. Du har virkelig fått fram motivets hittil beste jeg har sett. Meget bra!
Edvin S.

Dette er nok kanskje det aller beste Prekestol bildet jeg har sett. Fin dybde, menneskene, og båten langt nede. Det gir både høyde assosisasjoner og dybde, som jeg ikke har sett på andre bilder.

Meget flott levert.

Mvh ~ Arne
Odd Eirik S.

Helt enig med mange om at dette må være det beste bildet som har vært vist av Prekestolen. Nichlas sier det svært bra i sin kommentar. De fleste bildene jeg har sett viser utsikten fra selve Prekestolen. I dette bildet får man en helhet som viser hva som egentlig befinner seg oppå denne plassen. Fjorden innover i bildet, himmelen og en båt nede i fjorden som setter det hele i perspektiv.

Du må jo bare ta kontakt med stedets lokale turistkontor å få dette trykket opp som postkort. Er sikker på at det vil ble en ener blandt turistene.

Meget flott og terningkast 6!

mvh
OddES
Tove Å.

Dette er helt klart det vakreste bildet av Norge jeg har sett!
Karl-Peder S.

Meget vakkert bilde, man kjenner, som så mange andre tidligere har sagt, ''suget'' når man ser på dette bildet. Man kan se at du har fotografert en del..
Terningkast 6 fra meg også.
Merethe S.

Dette bilde er bare perfekt for å lokke flere turister til stedet !!!
Fra en velkjent posisjon har du fanget naturen på sitt beste. Fargekomposisjon og dybdeskarpheten ''gjør'' dette bilde til et ''mega'' bilde. Støtter Svein B som nevner det tidligere at det er mange som burde byttet bilde i presentasjonen av en av Lysefjordens flere gode fotmotiver.
Bare for å nevne det den lille båten er en av Rødnes båter som er i turisttrafikk på fjorden og tar 118 passasjere.(se www.rodne.no)
MVH
Merethe S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu