Havørn portrett
Baby ørn som om noen uker er klar for den store verden. Bildet er forrøvrig tatt på behørig avstand.
Ikke lett å få skygger og kvister med når de ligger i slikt kuppert terreng, men men, slik er det bare.

Målet for sommeren var en portrett av denne fugelen, er vel ike helt i mål men kansje det nærmer seg
Bildet inngår i albumet Fugler i Vesterålen 2005 - Våren, sommeren og høsten skal brukes til å fotografere vesterålens mangfoldige fugleliv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-10 17:30:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • 100-400L IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger777
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146264} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Trond S.

På det første ørnebildet ditt virket det som om du hadde brukt kloneverktøyet rundt hele ørna (og jeg lurte på om bildet var manipulert). Jeg synes også på dette bildet at det virker som om du har klonet rundt fuglen. Spesielt godt synes jeg dette kommer fram rundt hodet (spesielt nebbet). Når det er sagt synes jeg forøvrig at bildet er pent.

- Trond -
Roger V.

Hei og takk for kommentar Trond
Kan forsikre om at dette, og mitt første ørnebildet overhodet hverken er manipulert eller brukt noen kloningsverktøy på. Har vel ca 50 bilder liggende som kan bekrefte det.

Roger
Trond S.

Da har du muligens vært litt hard på USM eller noe sånt ;)

Men bevares jeg liker bildene dine godt og er litt misunnelig på objektivet ditt :)

- Trond -
Sigbjørn S.

det objektivet skal jeg ha om kun få mnd, evt. rundt jul. har samme kamera, med 17-85mm IS USM for øyeblikket også.

Fint bilde! Ørnebilder utrolig pent.
Inger Anne Maritsdotter V.

Denne arten er vel ikke den enkleste å fange inn, sett i forhold til målet ditt syns eg du er godt i gang med dette bildet.
Ser helt klart tekniske svakheter, men bildet er ok som artsbilde.
Mvh -iav-
Mone S.

Og få en ørnunge som blink det må være toppen. Jeg synes det ble flott.
Inger-Lise S.

Flott portrett med stilig positur, fint miljø og lekker bakgrunn.
Jeg liker best v#2.

Inger-Lise
Stig B.

Alltid deilig å komme i nærheten av målet sitt. Dersom målet var havørnbilde, så har du nådd det. Deretter blir nok dine egne krav høyere, sånn er lære/prestasjonskurven :-)

Fin skarphet her. Litt overeksponert i nebbroten, generellt litt lyst bilde?

V2 passer kanskje best her siden du fikk en dominerende grein rett over fuglen.

Venter på flere.

Mvh Stig
Kurt S.

Heisann.
Ja her har du nok større utfordringer enn jeg hadde med krykkja ute i Lofoten-:)
Må være artig å få en slik flott fugl i søkeren.
Utrolig skarpt blikk og nebb.
Bildet ble fint, men ettersom du setter krav om at du skal komme ''helt i mål'' er her vel et lite forbedringspotensiale.
Har hatt bildet i P.S og studert det litt.
Det, rundt fuglen,som Trond nevner i den første kommentaren her kommer nok av litt hard komprimering. Da blir det lett en stripe og litt støy. Såkalte artefakter, tror jeg det var det kaltes.
Når du først har fått slikt er det lett å fjerne. Bare zoom inn og ''stryk'' over med kloneverktøyet uten å komme borti fuglen.
Når du først er igang med kloneverktøyet kunne du kanskje også klone bort det bladet i bakgrunnen som tangerer hodet til ørna.
Det er noen lyse partier som er utbrente eller på grensa til å bli utbrent.
(uten at det sjenerer veldig mye)
Botemiddelet mot dette ville nok ha vært å ha undereksponert med 1/2 til 1 trinn, og heller lysnet i P.S det som da ble for mørkt.
Vet ikke hvilken versjon av P.S du bruker men i Photoshop Cs er det en funkjson som heter - shadow and highlights - som er veldig bra til slikt bruk.
Image-adjustment- shadow/highlights.
Dersom du ikke har den versjonen lar det seg fint gjøre å lysne mørke partier likevel.
Er ikke sikker på hvilken versjon jeg foretrekker. Synes begge ble fine.
Et fint utsnitt og et bra bilde. Du er snart i mål-:)
Godt jobba.
Mvh Kurt
Roger V.

Hei og takk igjen for alle kommentarer.
Hadde det lenge til vurdering om jeg skulle fjerne noen elementer i bilde men falt tilslutt på at jeg heller ville presentere det slik jeg så det. Kansje en feil vurdering, men gjort er gjort.
Skal teste ut Kurts sine forslag neste gang jeg tar turen, og ja Stig, bildet er kansje en tanke lyst. Litt min feil og litt sola som ikke var på ''rette plass'', og dere skjønner. Ny tur blir om ikke lenge. Noen som vil være med???

Roger
Svein B.

Jeg har vel uttrykt meg relativt klart før om hva jeg synes om denne typen fotografering tidligere, og jeg sier det igjen; hvorfor må vi henge rundt disse havørnreirene og fotografere ungene?? Noe av det jeg har fryktet ved at slike bilder i det hele tatt blir lagt ut ser ut til slå til- flere og flere lar seg facinere av denne ''lettvinte'' framgangsmåten for å få ørn i søkeren og trekkes til reirene. Svært uheldig i mine øyne. Ungene er selvfølgelig så store nå at det allerhelst vil ''gå bra'', men at slik aktivitet medfører forstyrrelser for havørnhekkingene er jeg ikke i tvil om, og enhver ansvarlig fugle/naturfotograf burde nok satse på andre framgangsmåter for å fotografere ørn. Riktig utført og med nok fuglekjennskap i bunnen kan fotografering av ørn på reir gå bra, men da synes jeg vi ikke bør drive PR for denne typen foto ved å publisere bildene her inne. Jeg har ikke svært mye til overs for denne aktiviteten, og hvis du attpåtil begynner å annonsere at du vil ha med folk....jaja. Ha i bakhodet at det er noe som heter ''fredning av vilt i yngletida'' i viltlovven, som sier at forstyrrelser i hekke/forplantningstiden er straffbart. Dere kan risikere å komme i konflikt med dette ved denne form for aktivitet, bare til informasjon- ved siden av mitt moralske syn på dette.

Bildet dropper jeg å kommentere denne gangen, desverre.

Mvh
Svein B
Roger V.

Hei Svein
Er enig i at det var flåsete sagt om ''noen som vil være med'' Selvfølgelig gjør jeg ikke det. Noe jeg tror de fleste her inne skjønner. Og delvis bifaller jeg dine synspunter som du her har lagt inn, og under andre bilder jeg har lest. Derimot står det under bildet at dette opptaket er tatt på behørlig avstand.

Mulig det er dumt å legge inn slike bilder, men den diskusjonene tar jeg ikke under bilde.

Roger
Roger K.

Hei hei, Roger!
Vil tro du hadde et stykke til denne ved bruk av 400mm. Joda vi skal være var i naturen på denne tiden noe jeg tror vi alle er som bruker og kjenner til den. Jeg falt for din versjon 1 jeg. Her kommer det godt frem det miljøet den holder til i. Grenen forstyrrer ikke synes jeg. Versjon 2 virker noe snauklipt. Ellers går Kurt bra inn i detaljer for forbedringer som kan være godt å ta med seg.

Mvh RK
Torgeir S.

Jeg må gratulere deg med et flott bilde av en ung-ørn, det er godt å se at du har kommet godt i gang med bruk av ny-objektivet.

Mvh. Torgeir
Hans Jacob H.

Et skarpt blikk og et kvast nebb på en majestetisk fugl, jeg kan jo skjønne at du lar deg fasinere av disse. Litte granne kraftig lys gav vel litt vel harde kontraster her. Likte best V 1 der jeg så mest av fuglen.
Gratulerer med nylinsa forresten, nå skal du vel tilbringe ferien i buskene på jakt etter flere bevingede vesener...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu