The secret life of Podiceps cristatus
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMed _litt_ mindre enn 600 mm teleobjektiv må man ty til andre bildemuligheter. Toppdykkeren er vakker, fargerik og sky. Den gjemmer seg akkurat så mye at du ikke får den på skuddhold. For oss som ikke kan få ''tak på den'' med sølle 300 mm. Så derfor - toppdykkerens typiske oppførsel - den gjemmer seg bak sivet.
    Ubrukelig? Eller ?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_145178} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Odd Tore S.
Podiceps har i alle fall funnet seg vann med delikate farger og speilinger å svømme på, og bare omgivelsene er verdt oppmerksomhet her.
Spørsmålet blir om fotografen burde vært litt mindre utålmodig og ventet til den hadde kommet fri av sivet. Men da burde kanskje tittelen vært en annen.
Jeg liker miljø i bildene, så også her, men sivene blir for uskarpe og grove til at de helt gjør nytten som miljøskapere. De forstyrrer gjerne mer enn de tilfører, særlig sivet som går over nebbet til Podiceps, selv om dette ved en skjebnens tilskikkelse er nesten gjennomsiktig akkurat over nebbet.
--------------
Angående tittelen: Ville kanskje hidden eller inaccessible vært mer dekkende?
Fremmedlandske ord med flott utseende og uklart innhold kan utvilsomt brukes til å gi en viss imponatoreffekt. F.eks.: Hvem ville funnet på å kjøpe en Buick Himmellerke (Skylark)?
Enkelte ganger kan ett fremmedlansk ord gi samme presise informasjon som en hel setning på norsk, og da kan fristelsen være der.
---------------
Legger inn dette for annen gang nå, enda en gang forsvant innlegget etter at det var bekreftet at det var lagt inn. Frustrerende, eller kanskje automatisk sensur av usaklige innlegg?
Odd Tore
Avsluttet .
Er det ikke merkelig at den alltid ligger bare litt for langt ut, eller disse dumme stråene kommer i veien?

Her synes jeg nesten at vannet er hovedmotivet, og fuglen er et ekstra innslag som gir mer liv til bildet. Da blir det helt OK at den er litt gjemt bak sivet (eller hva det nå kalles).

Nydelige farger på vannet.
Inger-Lise S.
Et fint bilde med lekre farger. Akkurat på dette bildet syns jeg det gjorde seg med de diffuse stråene i forgrunnen. Tror det ville blitt tomt uten. Uten stråene burde også anda vært mye nærmere,syns jeg.
Liker dette godt som det er.Nydelig vann.

Inger-Lise
Dag T.
Fin tittel .-)

Bildet er jeg ikke helt fornøyd med. Det skjer for mye på venstresiden og for lite på høyresiden, og så trekker den lyse bølgen nede litt mye oppmerksomhet. Jeg liker det bedre når jeg kutter bort nok på høyresiden til å lage et kvadratisk bilde (og kanskje til og med speilvender det).

Vannet og uskarpheten i stråene er forresten bra.
Steinulf L.
En fin miljøskildring. Det må være plass til sliker bilder her ogsa, ikke bare sylskarpe bilder som ser ut som de er tatt på en meters avstand.
Avsluttet .
Vannet er meget severdig alene, men Toppdykkeren er alikevel et viktig element i bildet. Gresset gjorde seg!

MvhJRH
Nils B.
Ann, dette er så absolutt godkjent.
Mange gode bilder går vi glipp av p.g.a. vi skal så nærme som mulig og glemmer hele miljøet rundt objektet vi skal fotografere. Rene artsbilder finnes i fleng og om det er det en ønsker så kan en jo legge seg i sjul med en 100mm også og vente. Fotogleden og opplevelsen bør jo stå i høysetet og derrmed så er bilder med miljø i mange tilfeller med å gi en mye bedre skildring av opplevelsen enn artsbildet . Mao FLOTT BILDE.
mvh Nils
Hilde J.
Jeg likte meget godt vannet og fargene i bilde - for meg ble liksom fuglen en bonus. Kan hende ville bildet blitt enda bedre uten den lyse bølgen, men jeg synes ikke du skulle kuttet så mye mer.

~~hilde~~
Ann F.
Takk for kommentarer.
Kjekt å se at også andre slags fuglebilder enn de nære og flotte kan være akseptetable.
:-)
Og andre, mindre sky, fuglearter kan godt fotograferes på Østensjøvannet med langt mindre enn 600 mm, uka etter at bilde nr. 181656 var tatt, var ungene så store at vi nesten måtte se oss godt for, for ikke trå på en av dem der de gikk rundt bena våre med mor vaktsomt et par små meter unna.
Ang. den lyse stripa i bunnen, jeg vurderte en beskjæring, men lot den være som den er siden det også er antydning til samme stripe i øvre del av bildet.
Ellers er jeg godt fornøyd med kontrasten mellom alle de grønngyldne tonene i vannet og det lille glimtet av rødorange i toppdykkerens hode.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu