Rype
Bildet er egentlig tatt i svakt midnattsollys, men sikkert ikke enkelt å se det her.
Rypa trivdes godt fremfor objektivet helt til den magiske 10 meters grensa var overtrådd, da stakk den til fjells.
Bildet inngår i albumet Fugler i Vesterålen 2005 - Våren, sommeren og høsten skal brukes til å fotografere vesterålens mangfoldige fugleliv
Utstyr
  • Canon 20D
  • 100-400 L IS USM
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger651
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143511} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kjartan T.
Ei rype på taket er bedre enn ti i lufta? Bildet er så som så da det ikke viser noe av terrenget og miljøet som rypa holder til i. Men så har du i stedet fått en litt usedvanlig situasjon, ei rype på hett blikktak...

Synes du selv at bildet forklarer situasjonen godt nok? Hva var du ute etter å få? Et nærbilde av rypa, eller noe som viser hvor du fant denne? Kanskje var linjene og fargene noe å spille på? Hva tenker du i etterkant?

Jeg synes bildet har pent lys, greie farger og rare linjer til et rypebilde å være. Men jeg synes det blir for mye luft over fuglen, og jeg er usikker på hva du vil vise meg. Som et tradisjonelt rypebilde faller det gjennom mot mye annet som er langt bedre.
Oddvar B.
Forsåvidt enig med Kjartan's konklusjon, men det er jo litt spesielt og se en rype på taket - i alle fall for en ''søring''.
Bildet står jo dessuten bra til navnet ditt.. ;o)
ob
Roger V.
Takk for kommentar Kjartan og Oddvar
Om ei på taket er bedre enn 10 i lufta skal være usagt fra min side, men men det jeg likte med bilde var lyset. Som nevnt tidligere er det ikke sikkert det kommer godt nok frem. Vet at det ikke er allverden til rypebilde, og at miljøet den vanker i ikke er med, men det var nå her på et gammelt blikktak vi fant den.

Ja Oddvar den vaglet fint på hustaket:)
Audun N.
Synest rypa var flott, fargene kom godt fram i lyset.
Kurt S.
Rype i midnattsol på blikktak er jo ganske orginalt i seg selv-:)
Flott lys og varme fine farger. Legger merke til at den røde flekken over øyet har nesten samme fargen som taket. Bra tilfeldighet-:)
Enig i at du kunne beskjært bort noe av himmelen.
Kunne gjerne vært litt mere detaljer i den mørkeste delen av fjærdrakten.
Kanskje ikke enkelt å få til ettersom bildet ble tatt litt på avstand og jeg regner også med at du ikke hadde allverdens av tid til denne eksponeringen.
Et bra bilde av en flott fugl.
Mvh Kurt
Hans Jacob H.
Hvis rypa ''må'' være i sitt rettmessige miljø for at bildet skal bli bra, faller det vel igjennom. Men litt av styrken her synes jeg nettopp er de uvanlige omgivelsene med takmønet som den går på. Det gjør det litt mer visuelt interessant for meg som ikke har fuglebilder som førsteprioritet, for å si det slik. (Hadde det vært mitt bilde hadde jeg sikkert tatt med mer av taket også)
Akkurat det spørsmålet koker ned til det Kjartan er inne på: hva er det man ønsker med bildet? vise linjer, en spennende komposisjon, overraskelsesmoment, eller en fugl i sitt rettmessige miljø...

De varme fargene fra midnattsolen gjør det til et behagelig bilde for meg, og jeg synes det er passe med luft over fuglen.
Jeg ville bare ha latt rypa vandre noen cm til, slik at ikke bakerste foten kom rett over den greia på taket.
Roger K.
Hei hei Roger!
Lyset som er fanget inn her fra midtnattsola er noe jeg liker godt og gir varme til motivene. Som Kurt sier kunne det ha vært litt mere detaljer i den mørkeste delen av fjærdrakten. Å fange rypa utenfor sitt rette miljø er vel også et bevis på at det er vi mennesker som kommer nært og inn i dyrenes vante natur. Merkes godt her da bla. rypa nå hekker mellom husveggene. Egentlig et god dokumentar på en forandring av naturen som er skapt av oss mennesker.

mvh RK
Stig B.
Som ''Rype på hett blikktak'' fungerer jo dette, ved å vise en av naturens arter som vet å benytte seg også av våre etterlatenskaper, selv om det ikke er det miljø vi foretrekker å se den i.

Lyset er jo nydelig på denne fuglen.

Mvh Stig
Arne S.
Pluss for belysning og uvant miljø. Minus for utnyttelsen av motivet. Mer tak, mindre himmel og bedre linjeføring hadde vært ønskelig.

Ellers er det vel bedre å ha taket på rypa enn rypa på taket ..


Roger V.
Takker igjen alle for hyggelige tilbakemeldinger.


Roger
Inger Anne Maritsdotter V.
Et stemningsfullt lys i dette bildet og en flott rype du har fotografert. Fine skarpe detaljer&farger.
-IAV-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu