Sandlo
Er usikker på hvor mye det utbrente området ødelegger?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-07 22:25:31
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger350
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142165} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Geir Helge S.
Ødelegger litt, men ikke nok til at bildet blir ubrukelig. Liker utsnittet. Greier du ikke å hente noe informasjon i det hele tatt ut fra det lyseste feltet i RAW-filen?
Geir
Steinulf L.
Området er ikke plagsomt. Fint med bevegelsesuskarpheten. Velplassert fokus på hodet.
Stig B.
Likte veldig godt bruken av lukkertiden her, med flott bevegelse kombinert med topp skarphet i øye / hode. Posituren blir dermed noe ut over standard artsportrett.

Det hadde nok tålt 1/3-1/2 lukker mindre, men det lille feltet plager ikke meg, det ødelegger ikke helheten i bildet.

Keep on the good work

Mvh Fattern
Stig B.
Jeg ville hatt en mellomting mellom #1 og #2, det ble for stor kontrast i #2 synes jeg.
Thomas B.
Takk for kommentarer.

Jeg har nå prøvd å få mer informasjon ut av filen, men det gikk ikke. Derfor har jeg isteden lagt ut en utgave der jeg har prøvd å få overgangen mellom det utbrente og de områdene med tegning til å virke litt mer naturlige. Håper det ser bedre ut.

Mvh
Thomas
Kjartan T.
Klart versjon 1, og for meg er utbrentheten helt ok. Du gjør tross alt opptak av en fugl i sollys i fjæra, og fuglen har både svart og hvitt i fjærdrakten. Det er jo pent eksponert dette bildet.

Hadde du gått ned en halv blender måtte du nok ha justert i PS for øvrige områder. Dersom noen synes feltet er forstyrrende så skal du bare flytte noen fjær fra de godt eksponerte områdene med patchtool eller clonestamp. Du får lov av meg - for dette bildet var flott!
Thomas B.
Takk for kommentaren

Det var hyggelig at du likte bildet. Jeg skal prøve en ny utgave slik som du har beskrevet det:-)

Mvh
Thomas
Svein B.
Jepp, ver #1 sitter 100%- under visse forhold må en godta at deler av kontrastrike motiver må lide, og slik jeg ser det har du truffet godt på eksponeringa her. Det utbrente området skjemmer ikke så mye, og bildet har veldig gode kvaliteter på andre områder som gjør en slik liten teknisk svakhet til en bagatell. Flott.

Rent fotomessig ville nok bildet vunnet på om du hadde et lavere kamerastandpunkt. Ellers er dette et sandlo/fuglebilde mange hakk over rene artsportrett av stillesittende fugler, og teknisk har du løst dette godt.

Mvh
Svein B

Thomas B.
Takk for kommentaren.

Man ser ofte på fint vær og sol som en fordel, men det gjør fotograferingen av slike fugler vanskligere.

Standpunktet er jeg veldig enig med deg i. Dette bildet ble tatt litt uforberedt, og da de hadde flyttet seg litt unna, flyttet vi oss lavere ned for å få et bedre standpunkt. Da de kom tilbake igjen fikk jeg ingen mulighet til et slikt bilde.

Mvh
Thomas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu