Sort og hvit fluesnapper
Bildet inngår i albumet Birds -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma EX 120-300mm f2.8 APO HSM
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRAW ISO 200
  • Nei
  • Annet2x konverter, håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Espen A. I.

Skarpt og fint! Likte komposisjonen.

Mvh Espen
Finn W.

Ja, fin komp og skarphet. Fin bakgrunn også. Spesielt med tanke på handholdt 600mm så skal en være stø på labben. Kort lukkertid hjalp vel noe.

Mvh Finn.
Tor-Erik E.

Hei og takk for kommentarer.
Dette er faktisk et av mine tidligere bilder som aldri ble lagt ut fordi jeg var missfornøyd med RAW fila. Har i det siste tatt til meg en del lærdom om behandling av RAW-filer, og vips så ble bildet brukbart likevel. Nå skal det sies at jeg stod å lente meg intil et tre når dette ble tatt for å redusere rystelsene, men stativ er ikke brukt.

Tor-Erik
Steinulf L.

Imponerende skarphet til å være håndholdt. Ville muligens klonet bort kvisten lengst til høyre og lagt på en smule kontrast.
Jostein M.

Bra bilde av denne krabaten. Imponerende at du har fått så gode detaljer både i det sorte og det hvite selv om lyset virker noe hardt. Mangler bare flua i munnen så er dette 100%.
Mvh
Jostein
Trygve S. A.

Veldig bra dette, Tor-Erik. Har ellers sett gjennom bildene dine. Mye øyensfryd der ja.
Du har godt ''øye'' for temaer og motiver, ingen tvil om det.
Carsten A.

Jeg viser til dine henvendelser via email med spørsmål om bildekvalitet etc.

Dette bildet er nok dessverre ikke i nærheten av den bildekvaliteten ditt utstyr kan gi med fornuftig bildebehandling. Detaljeringen (eller skarpheten) i fuglens fjærdrakt er ikke særlig god, men hva som eventuelt kan tilskrives opptaket og hva som har årsak i bildebehandlingen er ikke godt å si. På ett punkt er det imidlertid klart at bildebehandlingen ikke har vært vellykket, ettersom bildet har klare oppskarpingskonturer (se fuglens hode,nebb og ben, samt også både over og under grenen mot bakgrunnen).

Når det gjelder oppskarpingsteknikk. les gjerne min artikkel om oppskarping - USM- på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototknikk''.

Som sagt i email, konverter RAW-filen til TIFF, gjør de nødvendige eller ønskete redigeringsinngrep. Lag så (en kopi naturligvis) en TIFF med passende pikselantall (her ca. 900x600 piklser) ved nedsampling - bruk Image size i PS. Oppskarping foretar du så på den nedsamplete versjonen i TIFF (sørg for at du tilpasser graden av oppskarping med denne filen i 100% på skjermen). Som utgangspunkt slik at konturer ikke oppstår - reguler USM-parametrene som nærmere angitt i den artikkelen jeg har vist til.

MVH CA
Tor-Erik E.

CA: Takker for hjelp. Som jeg har kommentert tidligere på mine bilder sliter jeg med å oppnå den bildekvaliteten jeg har sett andre klarer å oppnå med det utstyret jeg bruker. Har tatt for meg noen av RAW filene og behandlet dem etter din veiledning og ser tydelig forbedring i resultat.

Tor-Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu