Svømmetur med mor - eller far
Østensjøvannet 1.6.05
''Av og til'' strekker ikke 300 mm til . . .
Utsnitt, ca. 1/2-part
Jeg vet at den er nesten helt utbrent på pannelappen og nebbet. Men motivet falt jeg for, den lille ungen som ser ut som en dott opptrekksgarn med munkesveis, ligner slett ikke på mamma.
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-03 12:30:20
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141398} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Jan O Ø.

Hei. Herlig bilde. Ungen ser litt skremt ut, kanskje det er første svømmetur? Fine farger. Det negative med bildet har du allerede nevnt under ''egen vurdering''.
Mvh Jan O.
Ivar B.

hehe. søtt bilde. Liker også godt fargene og refleksjonen.
Torbjørn K.

Fint lys og varme farger. Som du selv sier, så er det litt utbrendt. Flott refleksjon og behagelige bølger i bildet. Synes ungen blitt litt vel gjent bak mora.

Torbjørn
Marius F.

Det er et veldig hyggelig bilde du viser her, men som du selv påpeker har det visse tekniske svakheter. Interessant kontrast mellom forelder og barn som slett ikke deler mange likheter. Kunne kanskje tålt litt saksing oppe og til venstre for et tettere utsnitt.

Mvh, MF
Inger-Lise S.

Dette ble virkelig fint. Teknisk dyktig. Artig at du fikk med ungen:)
Klart og fint vann med farger og mønster som gir bildet et løft. Jeg liker komposisjonen du har valgt. Fint glimt i øynene på begge her.

Inger-Lise
Hans-Petter E.

Jeg synes at 300 mm er akkurat passe til bildet. Trærne i bakgrunnen danner en fin ''malerisk'' trekant som starter i øvre venstre hjørne. Jeg føler at bildet får mer liv i seg ved å inkludere bakgrunnen på den måten.

Det er artig at ungene ser så totalt forskjellig ut fra moren (eller faren)...

hp
Kjell G.

Hei, Ann;
takk for sist. Det må ha vært de mest gjennomfotograferte sothønene noen gang!

Sothøner er ganske krevende fugler å fotografere, fordi man alltid må undereksponere ganske mye for å unngå å få nebbet utbrent. Dermed blir den totale bildekvaliteten dårligere enn den burde. Da kan det jo være riktig å gjøre som her - ofre nebbet og få resten av bildet perfekt eksponert.

Bildet ble flott det, rent og med en godt formidlet idyll.

mvh kjellg
Gro K.

Takk for sist,i den store folkemengden ved Ø. VANNET.ikke rart at LILLE GLORIA SWANSON gjemmer seg sjenert bak mor.(Carstens barndomsminner,Gloria med svansen og hennes strutseboa).Blås nå¨i det utbrente nebbet,helhetsinntrykket ,omgivelser og det hele,er så bra så bra.Men du som er digital kan vel fikse det nebbet i fotoshop ??? MVH. GRO.
Ann F.

Takk for kommentarer.
Og takk for sist til Kjell og Gro, der vi stod i trengselen blant mange likesinnede BioFotinger.
Hadde disse sothønene skullet ha modellhonorar etter vanlig skala hadde det blitt en dyr fornøyelse. Jeg talte til 10 fotografer samtidig en stund. For moro skyld - V2 viser gjengen i aksjon (selv om det vel knapt kan kalles samme versjon av bildet . . . ).
For de som måtte være bekymret over en slik masseopptreden, det er ganske folkevante fjærfyker, de stelte uanfektet med sitt bare noen meter unna oss, der vi stod ærbødige og fulgte med og passet godt på ikke å forstyrre. Det skulle da også bare mangle når man er i nærheten av ville dyr eller fugler, spesielt når de har unger!

Det er helt klart at bildet lider av en del tekniske svakheter, vesentlig utbrentheten (den ER faktisk photoshoppet litt, Gro, det er lagt inn en svak gulfarge så vi slapp å ta på oss solbrilller), så noen plass i historien får det ikke.

Det til tross, situasjonen har sine positive sider som flere er inne på, spesielt interessant synes jeg selv ulikheten mellom lille Gloria og mammaen er. Vannet og refleksjonen i vannet er heller ikke helt gærne.
Men siden barnet har fått navnet Gloria Swanson- hva skal vi nå kalle moder'n?

Mvh Ann
Odd Tore S.

Dette var et nusselig bilde, Ann.
Mammapappa ser nokså nybadet ut, eller er det den lille som leker i badet? Farger, skarphet, speilinger & co. er bra og generelt sett er eksponeringen bra.
Nebbet er naturligvis et problem. Her tror jeg at jeg ville satset på mange forskjellige eksponeringer, valgt en med rett nebbfarge, tatt den på paletten og penslet nebb og speiling etter fattig evne. Bra for både tålmodigheten og mikrokoordineringsevnen.
Tror jeg jeg så disse to langs veien sist jeg var i Østmarka. Da var det også streifende kanonfotografer i området. For en Einzelgänger som meg blir slike ansamlinger litt for overveldende, oppmerksomheten havner da lett på fotografer som motiv, ref. bilde nr. 150053 .
Odd Tore
Avsluttet .

Flott bilde med flotte farger. Bra utført:)
Stig B.

Likte egentlig best #2 her, som viser hvordan arten fotograficus er et flokkdyr som ikke beveger seg for langt fra sitt naturlige habitat, bilen :-)

Sothøna er ikke enkel og man må ta en avveining. Støtter den du har gjort her.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu