Tiur i gammel skog
Bildet er tatt på leik en vårdag i år. Det var regn i lufta og skogen var trolsk. Denne leiken er full av gammel skog. Den er en drøm for en fotograf og naturnostalgiker.

Spørsmålet er om jeg har klarer å få fram det trolske?
Utstyr
  • 20 D
  • EF 70-200 f/2,8 IS USM
  • Blender-
  • Filmtyperaw iso 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger630
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139386} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjell G.
Veldig flott! Godt at 17. mai feiringen er over i skogen din for i år. Dermed blir det back to basic -med fin, naturtro og troslsk stemning.

Jeg ville ha beskåret litt i høyre side, slik at trestammen og den ''vandrende pinnen'' ikke kom med.

mvh kjellg
Rolf J.
Flott trolsk stemning over dette, kanskje litt mørkt, men skal det være trolsk så --.
Enig med Kjell G. ang pinnen og beskjæringen, pinnen minner foresten om en rev på to med dokumentveske under armen, så det er mye rart å se i skogen for den som ser etter :-)
Rolf
Ole Birger S.
Jeg la også merke til den travle business-reven nede i høyre hjørne. Dette synes jeg er et fint bilde, og skiller seg fra de ''solvarme'' bildene som er i kraftig flertall. olebig-
Kjartan T.
Litt tamt i fargene dette bildet, grått og trist som en regnværsdag. Jeg er slett ikke helt sikker på om du fikk frem den trolske stemningen som du beskriver under bildet. Tiuren ser ikke ut som den er særlig gira på spillet der den står, men det kan jo også komme av været?

Trærne bak ser imidlertid helt fantastisk ut. Her står kjempene tydeligvis til de gråner og faller over ende etter hundrevis av år. Kanskje kan dette være stedet for et vidvinkelbilde? Tror nok også at flere fugler kunne ha gjort seg innenfor fotoramma i en slik skog. Er høneuka over der nord?
Odd Arild E.
Synest du har fått frem den rette stemningen i dette bildet. Skal oppsøke spillplassene neste år.
Odd A
Rune H.
Tenkte også på beskjæring i høyre kant ved første øyekast - men så dukket plutselig reven opp - og tilførte litt humor til bildet :)

Liker stemningen i bildet. Trolsk til en viss grad. Synes gammelskog - og ikke minst tørrgadden bak tiuren bidrar positivt til å skape stemingen sammen med gammeltiuren her.

Får litt ensomhetsfølelse av bildet. Trolig fordi det er såpass mye luft rundt tiuren.

Positivt med relativt avdempede farger i miljøet!

Men reven var fantastisk fornøyelig ja :)

Rune
Jan-Eilert P.
Hei og takk for tilbakemeldinger.

Jeg skal vurdere beskjæring. (Bildet er ubeskåret). Rev- haha- ja så sannelig! Ole Birger og Kjartan: Personlig liker jeg dette bildet nettopp p.g.a. at det er mørkt, regntungt. (Kan fort bli for mørk dersom skjermen ikke er helt i hundre- detaljene i fjærdrakten skal komme bra frem). Det er riktig at tiuren ikke er på det mest intense. Tiuren er her i innledningen av spillet. Tiuren kommer inn på spillet i nord ved 19 tida. Spillet er ikke i full gang før 2230, men noen ganger setter den i gang tidlig. Denne regntunge dagen kom de litt seinere i gang og dette bildet er tatt på det mørkeste på natta.

Kjartan: Høneuka varierer fra spill til spill. Den er gjerne andre uka i mai. På dette spillet var det fortsatt full vinter og røya var nesten ikke på bakken, men satt for det meste i furutrea. Jeg tror ikke høneuka hadde vært (16 mai, 2. pinsedag). Det var nesten ikke barflekker i området og jeg kan ikke tro at røya har villet parre seg så tidlig da. I fjor var høneuka på enkelte spill så tidlig som 4 mai og det er rekordtidlig for Pasvik. (Dette spillet ligger i Øvre-Pasvik nasjonalpark)

Jan-Eilert

Jan-Eilert P.
Rettelse: Jeg tror ikke parringa hadde funnet sted!
Rolf S.
Flott fugl i flott miljø, noe dystert, men det skyldes nok været, ellers skarpt og fint.
Mvh Rolf
Ketil K.
Absolutt mye bra i tiurbildet her. Særlig skogen bak har fine farger og trollsk stemning. Kvistene i forgrunnen, samt det mørke partiet nederst til venstre tar litt oppmerksomhet, men dette er sikkert svært vanskelig å planlegge på forhånd? Litt lavere kamerastandpunkt kunne kanskje bidratt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu