. . . i rødt, hvitt og blått.
Bildet inngår i albumet Naturen tar hevn - Bilder fra en bilkirkegård
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139095} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
André M.
Et godt bilde uten de helt store overraskelsesmomentene. Stillfaren tristesse. (siderefleksjon: Ubehagelig å se døde Morris Minor's fra sent femtitall som heller burde vært totalrenovert og finkjørt på nasjonaldagen).

Teknisk sitter bildet godt. Og fargespillet (rødt/hvitt/blåt)t er behagelig. Gresset som stikker opp i forgrunnen bidrar positivt til en historie om forfall og natur som om spiser opp det menneskeskapte, mens den trekanten av gress i bakgrunnen (oppe i høyre hjørne) ikke tilfører bildet noe.

Du har valgt relativt høy grad av dybdeskarphet. Dette gjør at det blir mye å forholde seg til. Hadde vært interessant å sett hvordan dette ville blitt med begrenset dybdeskarphet (med fokus på kun en av Morrisene).

Et ok bilde.
Ronja Z.
fint bildet.
fargene passer veldig bra til stemingen motivet skaper.

Tom B.
Ann,

Her har du ikke jobba nok. Slike motiver inneholder sååå mye som du kan leke videre med i PhotoShop. Eller om du ikke foretrekker det, så mener jeg at du burde ha gått tettere på og laget en komp som ikke lar øyet virre så mye fram og tilbake som det gjør her. Beklager, men ærlig skal man være eller ?
Jeg er ikke verdensmester og skal ikke late som jeg er det heller, men dersom du finner fram til min serie ''Former Glory'' så skjønner du kanskje hva jeg mener med kommentaren.
Stau pau !

TomB.
Odd Tore S.
Hva skal man egentlig si her? Engelsk krom ruster raskere enn engelsk blikk?
(se vindusrammene!)
Tragisk nok, men med to (kanskje) Morriser ved siden av hverandre kunne det vært spennende om momentet likhet/ulikhet i form hadde blitt utnyttet bedre, f.eks. linjeføringen i bakparten.
Fargene er ganske troverdige, og gresset er like vissent som bilene. Litt å spinne på der også?
Egentlig føler jeg meg litt kulten med slike kritiske kommentarer, fordi jeg til nå bare har kritisert andres bilder uten å komme med egne bidrag. Men kanskje er det første spede forsøk underveis.
-------------------
Når det gjelder biler, er jeg enig i Morris, men bakdørenes lengde og vindusbuen i bakdørene har en krumning som gjør at jeg heller i retning litt større saker, Oxford fra før 1956.
Pressingen i karosseriet nedenfor takavslutningen på den nærmeste kan lede mot en Morris til, men da en Oxford/Cowley etter 1956. Denne pressingen finnes ikke på den blå.
Rustne rester setter fart i rustne hjerner!
Odd Tore
Hans Petter L.
Det første jeg tenkte når jeg så dette bildet, var det Andre beskriver.
Trist å se bilene slik. De burde fått en helt annen skjebne enn dette!
Teknisk sett har du fanget historien på en flott måte. Gresset understreker forfallet på en genial måte!

Mvh
HansP
Tore B.
Hei Ann. Nå må du se å få ryddet i garasjen!
Ole Walter S.
føler at bildene kunne hatt litt mer ''sprut'' i seg, det blir liksom litt blasst. Litt fargejusteringer i PS så blir det bra.
Ann F.
Tore B.L.: men det er jo nettopp det jeg har gjort, ser du ikke at de er flyttet utendørs?
;.)

Tom B: du hadde ikke vært den jeg kjenner deg som, hvis du ikke var ærlig også her. Setter pris på det. Og tåler det godt, også.

Ole W: har faktisk allerede lagt til noe slikt som + 20 i saturation, originalene var noget blekede, kan man si. Men det er klart, at for den som ikke har originalen foran seg vurderes fargemetning og kontrast annerledes.

Odd Tore: jeg blir stadig like imponert over din evne til å plassere bilmerker og -modeller i tid.

Ang. utsnitt, skarphet og andre kommentarer: jeg forsøkte å få til et rotete mønster, men med en viss logikk med vinduenes linjer og bilenes karosseriflater, og også en passe blanding av fargene. Hadde faktisk 17. mai i tankene når bildet ble tatt, tro det eller ei.
Kanskje ikke akkurat en innertier, greit det, håper på nok en tur dit, da skal jeg ta med meg i hodet alle kommentarene til bildene i denne serien. Og dessuten er det liten grunn til å gjøre de samme feilene (les: ta de samme bildene) om igjen, når det er så mange feil (les: bilder) å velge blant.
:-))

Mvh Ann
Rune H.
Synes bildet presenterer på en god måte - trenger hverken å gå nærmere eller å kjøre på med mer farger!
Avdempede farger bidrar positivt til min tolkning av dette bildet!
Rune :)
Øyvind A.
Greit nok, men jeg har sett bedre bilvrak-bilder fra deg. Jeg er ikke sikker på om jeg synes det er for tamt i fargene, men utsnitt/komposisjon er ikke kjempefengende. Og så synes jeg det løse panserlokket nede til venstre ødelegger noe av rytmen. Men det var kanskje meninga?
Jeg regner med at det er fra plassen ved Töcksfors? Jeg har tenkt meg dit i morgen og gleder meg som en unge.
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu