Våryr
Utstyr
  • Canon 20 D
  • Sigma 180 mm macro
  • Brennvidde180mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Audun N.
Likte bildet, helt etter min smak.
Men jeg ville hatt fokus lenger oppe i dusken..

Audun
Kjell G.
Spenstige farver. Jeg ville ha fokusert litt nærmere og beskåret litt annerledes for å unngå for mye midtstilling.

mvh kjellg
Stine J.
Et fargerikt og vårlig bilde. Enig med de øvrige om fokusplasseringen.

mvh Stine
Cristina B.
Lys er bra. Dekorativ bakgrunnsfarge. (bra den er så jevn i fargen!)
Dråpen hever bildet mye.
Personlig skulle jeg ønske at enda mer av støvbærerne var skarpe. Kanskje også en tanke lysere på grenen rett under blomsten.
mvh Cristina
Trond H.
Her tykkjer eg du har vært litt for sparsom med dybdeskarpheten, store deler av dusken er ute av fokusområdet, og dermed heller uinteressant.

Går ut fra at det er ein dråpe der til venstre også? Dersom det er tilfelle er det noko virkelig interessant som eg gjerne ville sett meir av. Her har du ein utruleg interessant spegling som kunne balansert mot sjølve hovudmotivet. Her kunne du ha lekt deg meir med gjentakingar i bileteflata, fokus vs ikkje fokus osb.

MVH TH
Inger Anne Maritsdotter V.
Bakgrunnens blåfarge syns eg var det fineste i dette bildet.
Liker også bildeutsnittet, men e renig m.h.t. fokusplan.
mvh -iav-
John-Tore G.
Jeg driver og tester sigma 180 mm makro og er egentlig litt på prøvestadiet når det gjelder makrobilder. Derfor er jeg glad for all kritikk, for man kan lære mye av den. samtidig synes jeg der er spennende og kanskje klare å finne sitt eget fotografiske utrykk...

Når det gjelder fokus er jo ikke dette helt enkelt. Når det er dråper med i bildet, så tror jeg at fokus må være på den. Jeg likte de små trådene som er til høyre for dråpen og ville ha også de skarp. kanskje bildet er ørlite mye eksponert også.
Det er vanskelig å få hele motivet her i fokus siden fokusområdet med dette objektivet er veldig lite. Takker for alle kommentarer og innspill.
mvh John-Tore
Odd Tore S.
Bra motiv med muligheter, men dybdeskarpheten er i minste laget.
Du sier ikke noe om hvilken blender du har brukt, og om det eventuelt mer mer å gå på det.
For motiver som dette er det jo en mulighet og samtidig en utfordring å finne noe som er så plant som mulig, slik at behovet for dybdeskarphet blir mindre. En mulig utvei i macrosammenheng.
Odd Tore
Steinulf L.
Fokusplassering er ikke lett. Generelt bør vel fokus forankres i det man oppfatter er hovedmotivet. Utfordringen ligger, som OTS peker på,i det grunne dybdeskarphetsområdet. Her oppfatter jeg det slik at noen interessante områder faller utenfor fokusplanet og dermed skaper forstyrrelser.
John-Tore G.
Hei og takk for ærlige og gode innspill. Jeg er enig i dette som blir sagt her. Liker ofte og være uenig i mange ting (en liten kverulant hehe) , og det er ofte jeg liker å se ting fra ulike sider. Odd Tore: jeg skjønner hva du mener og har tenkt litt på det også, men samtidig så prøver jeg å tenke på dybden fordi jeg tror det hever fotografiet på en måte.
Her er innstillinger: F 3,5 1/160 sec ISO 400 brennvidde 180mm Exposure compensation -0,3 step
Jeg synes at Steinulf Listerud formulerer seg godt i sin kommentar at det blir forstyrrelser når det er interressante områder faller utenfor fokusplanet.
Jeg bare kom på til slutt at forstyrrelser kan være ok også, men da bør de vel kanskje være litt mere påfallende tipper jeg:-)
mvh John-Tore
Avsluttet .
Synes du har fanget inn dråpen i det rette øyeblikket. I et slikt motiv er det så mange muligheter mtp plassering av motiv at det vel jeg ikke begi meg in på, men synes det kunne være en god idè at du forsøker å slape ditt eget uttrykk her.

Jeg synes forøvrig at du med dine landskapsbilder absolutt har funnet ditt eget gode uttrykk der, og hvis du klarer det samme med macro så er det meget positivt.

Svenn
Rune H.
Dråpen er nevnt!

Det jeg vil fremheve som det mest fascinerende med bildet er fargekombinasjonen din her - blå/lilla kontra gul/hvit ble en meget behagelig kombinasjon!

Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu