Bildet inngår i albumet Moldova 2004 - Jeg fulgte en humanitær organisasjon i 5 uker rundt om på barnehjemmene i Moldova, Europas siste glemte nasjon.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger499
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_136233} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jon-Petter T.
Et direkte og flott bilde. Gutten gir deg respons og begeistring. Denne uforbeholdne responsen som er så typisk for barn.
I tillegg er komposisjonen din kjempe bra! De to nesten statueaktige, eldre guttene er mere tilbakeholdne og kanskje pliktskyldigst gir sin applaus. Skøyeren som titter frem bak - litt eldre han også. Også hovedpersonen som rammes flott inn av de tre andre.
Hovedpersonen er også flott opplyst, noe som bringer fokus og følelser på ham.
Det er veldig bra dette her! -Veldig bra!
MVH
J-P
Avsluttet .
Massevis av følelser i dette motivet. Komposisjonen er effektiv og ''rette etter læreboka'' med bruk av dybdeskarphet, repetisjon av elementer (hender). De nærmest andektige ansiktsuttrykkene på de tre i bakgrunnen står i sterk kontrast til gutten i forgrunnen. Bra dette ja. Kunne muligens tålt litt mere kontrast, eller det er min skjerm som er litt blass.
Chr. G.
Bra dokumentar fra omgivelser jeg antar ikke bare framskaffer gledesutbrudd. Et intenst uttrykk fra en som tydeligvis ikke har noe imot å bli fotografert, og gjerne girer opp et par hakk til ære for fotografen! Er usikker på ansiktsuttrykket, om det er for å vise fram tanngarden (?) eller et oppriktig smil?

Teknisk kan det se ut som om ansiktet til hovedpersonen lider noe under den valgte eksponeringen/etterbehandling. Litt for kraftig kontrastheving med et noe mørkt/flatt utgangspunkt? (sitter ved en utpreget mørk flatskjerm akkurat nå). Jeg antar du har vært i en situasjon som har bydd på eksponeringsmessige utfordringer...

Komposisjonsmessig synes jeg det fungerer bra - kroppen til hovedpersonen litt ut av senter og de andre personenes plassering utbalanserer bildet uten å bli for dominerende. Alt i alt, en godt stoppet øyeblikk!
Heidi Helene S.
Men i alle...
Dette var hyggelig å se!

Takk og takk alle tre :-)

Jon-Petter; du peker på nøyaktig det samme jeg selv ser, således bekrefter du at jeg har en viss vurderingsevne på egne bilder .(phiew)


Tommy; har sett på bildet på jobben, lcd skjerm, der så det ganske annerledes ut, blassere og mye mer intenst høylys. Han under deg mener det er for mye kontraster igjen. Nå er jeg lettere forvirret, mulig det er min skjerm som må kalibreres, for her hjemme ser det bra ut både med kontraster og mellomtoner.

Chr.: i dette rommet var lyset kraftig dempet utenom på ''scenen'', lyset som treffer gutten kommer av en samkjørimg mellom meg og videografen som hadde lys montert på kameraet. Det ble litt i overkant hardt og direkte lys, men alikevel uten at bildet ble noe særlig utbrent.
Og denne gutten smilte slik både med og uten en søker rettet mot seg, det er jo ikke for ingenting at jeg la merke til ham :-)


Takk igjen for engasjement og ros, jeg blir kjempeglad!
Chr. G.
Tror du kan la forvirringen ligge. Jeg så også på en tydeligvis råtten laptop skjerm. Nå har jeg åpnet det på en en kalibrert Samsung SyncMaster Magic(!) CX710P og det framstår som noe helt annet. Bildet framstår nu meget bedre hva angår kontrast og lys. Komposisjonen ser dog ut til å være uendret...
Arne S.
Igjen et bilde med tilstedeværelse. Tilstedeværelse er grunnleggende i all fotografi, og avslører ditt talent. De tre ansiktene rundt hovedpersonen gir bildet dybde, rytme og fortelling. Godt gjort at alle øynene er frigjort fra ''armer og ben''. Skøyeren nede til venstre er prikken.

Bra!
Avsluttet .
Jeg har nå etterhvert sett bildet på tre ulike skjermer; to crt-skjermer og en lcd/laptop-skjerm. Bildet er nok ikke grått slik jeg kommenterte tidligere. Jeg trekker tilbake den uttalelsen, og så betyr det tekniske ikke så mye heller med denne type dokumentasjon av menneskelige uttrykk/miljøportretter.
Carsten A.
Fint og engasjerende, med skikkelig kontakt med hovedperson og ''skøyer''.

For meg vinner bildet en god del på beskjæring nedenfra (til like forbi den nedre knappen), det blir enda strammere da. Om bildet hadde vært mer perfekt med fokus på frontelementet - tja, vet ikke, får vel bare si at det i beste fall bare er litt unødig teknisk pirk.

MVH CA
Heidi Helene S.
TN: nå har jeg jo lagt merke til at du er veldig glad i kontraster Tommy, ikke så langt unna min egen smak når det gjelder enkelte typer sh-bilder :-)
Det kan hende jeg skulle skarpet det opp litt? Leste et eller annet sted at ALLE digitale bilder skal ha en omgang usm. Har dog ikke gjort det her.

CA: tenkte selv på denne muligheten når jeg hadde bildet innom PS - men lot bevisst være å beskjære, ble redd det skulle bli FOR stramt. Man ser seg så lett blind på egne bilder.

Takk takk gutter! (hvor er alle pikebarna hen?)

Inger-Lise S.
Hei! Et godt bilde,nært og sterkt. Jeg liker vinklingen du har valgt.
Uttrykket til gladgutten står i sterk kontrast til paret bakerst. Den vesle bak skulderen gjør mye for bildet. Du har et godt blikk.

Inger-Lise:)
Heidi Helene S.
Og der var et pikebarn!

Takk for det, Inger- Lise :-)
Bjørn H.
Nydelig komposisjon ....

Bra at alle øynene kommer frem blandt hender og armer ...

Den lille pjokken nederst hever motivet -

Hovedpersonen i midten blir litt lys i forhold til resten av gjengen... tror jeg hadde prøvd å dempe litt der...Heidi ..

Et strålende bilde, selvom kanskje ikke hverdagen alltid gjenspeiler gleden vi ser her i guttens ansikt...

Må ha vært flott å jobbe der nede, og få skildre deres hverdag i forhold til vår ''syke'' matrealsime her hjemme ...

Flott dokumentar ..

Bjørn ;¤



Avsluttet .
Veldig bra og godt valg av svart/hvitt. Bildet får meg til å smile hver gang jeg ser på det. God konstrast og ikke noe feil med kompen heller.

-are
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu