Fra oven
Jeg øver for å få til fine bilder i s/hv. Så langt har jeg fått forståelsen av at man allerede i opptakssituasjonen skal tenke sort/hvitt - og da helst med store kontraster. På lørdag kom anledningen, og jeg har her tatt et utsnitt av ''Gyllent øyeblikk''.
Da er spørsmålene mine:
1. Ble det for grått?
2. Tror dette vil ta seg ut med korning. Hva- eller hvor mye korning er akseptabelt? Jeg har så liten erfaring med dette, men har SÅ lyst å få det til. :)
Bildet inngår i albumet Langs vannkanten - Ting jeg møter på min vei langs vannkanten i Alta.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-19 00:12:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-04-19 00:13:36
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon ED AF Nikkor 70 - 300 MM 1:4-5,6
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger701
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Eirik H.
Ikkje så verst dette, men sjå på forgrunnen. Vatnet er berre graut. Eg veit ikkje om dette skuldast manglande oppskarping eller for sterk oppskarping. Uansett ser det ikkje bra ut. Dei ulike nyansane i vatnet er likevel spennande. Fuglane er fint plasserte. Det er mogleg biletet ville tene på større dynamikk i høglysa på himmelpartiet.
Thore A.
Ble tungt og gjengrodd i mellomtonene dette her. Vet ikke helt hvordan du har konvertert bildet til svart-hvitt, men det finnes mange morsomme måter å gjøre dette i photoshop som gir forskjellige resultater.
Trond H.
Komposisjonen er jo kjempetøff, den er fin. Forgrunnen verker det som du har overbehandla, og det tek seg ikkje så fint ut... :-/

min erfaring er at s/h er vannvittig vanskelig for det er så lett å behandle det i hjel. Som hovedregel kan ein seie at riktig eksponering er desto viktigere på s/h, skitvanskelig å endre opp slikt i ettertid...


MVH TH
Venche J.
Takk til dere tre. :)
Jeg holder nå på med en ny versjon. Håper at jeg tolker Eiriks uttrykk ''dynamikk'' som toneomfang. Hvis jeg er på viddene her, gi meg et hint. :)
Thore, ja, det finnes mange måter å konvertere på, det har jeg oppdaget. Da gjelder det å finne den som er riktig for dette bildet.

Sjøen er fin på orginalen, jeg har nok vært for grov på labben. Skal prøve å legge på en maske, slik at den blir like silkemyk og fin som på orginalen. :)

Jeg fortsetter her...
Kurt S.
Du har nok vært for hard på labbene ja -:)
Ellers ble jo dette et kjempeflott motiv med fuglene og det flotte og dramatiske lyset.
Tror jeg ville beskjært litt i bunn. Opptil der det mørke feltet i havet begynner kanskje. Mener det ville gitt litt mere romfølelse.
Er også faktisk litt usikker på balansen i bildet. Både fuglene og den store, svarte øya er hovedelementer i bildet. Disse ligger begge på høyresida, og det er ikke mye på venstresida til å veie opp. Kunne vært interessant å høre andres mening om dette.
Tror jeg vil si: Et bilde med stort potensiale-:)
Kurt
Ronnie S.
Tanken bak bildet er veldig bra og komposisjonen holder, men det lider av tekniske svakheter dessverre. Uskarpt og ''grøtete''.
Venche J.
Akk ja, her er mine nye versjoner. Ser at jeg har slådd ihjel bildet i den første versjonen. :)
Kurt, har ikke lyst til å kutte i bunnen. Ronnie, bildet er i utgangspunktet ikke uskarpt, skyld på den dårlige behandlingen fra meg.

Nå lener jeg meg tilbake, og gjør meg noen tanker om dette styret. Lett er det ikke, men jeg gir ikke opp. MÅ øve mer.

Natta...

Wenche.
Lars-Anders M.
Meget bra. Fin stemmning.
Stine J.
Flott stemning du har fanget her, Wenche. Lyset som kommer fram under de mørke skyene og siluettene av fuglene er supre. Syns imidlertid vannet ser litt ''grøtete'' ut og slutter meg til Kurts forslag om en kutt i bunn. S/h er vanskelig, men du har fått gode råd over som også jeg kan lære av. :-)

mvh Stine
Avsluttet .
Hei Wenche

Herlig i V3.

Godt jobbet må jeg vel få si.....og at det har gitt resultater i v3 er det ingen tvil om !

Svenn
Bjørn H.
Hei hei Wencke -

En meget vakker og flott stemning du har fanget her, det er det ingen tvil om.

Jeg liker dramatikken og toneforløpet i V1 best. Den har best smell og er mest spennende etter mine vurderinger.

Men, som endel har nevnt tidligere, er motivet desverre ikke mål hva gjelder skarphet. Og dette problemet ser ut til å ligge i forgrunnen og på vannet...

Ha en fin natt -

Bjørn ;¤

Odd Eirik S.
V1 ble nok best her. Likte s/h tonene og kompen sitter. Mer dramatikk i v1 enn v2 og 3. Savner vel litt skarphet over det hele. Kanskje det skulle ha vært noen tegninger på nærmeste øya/holmen. Ser det er der såvidt i v2 og 3. Men til å være noe av det første du gjør i s/h så synes jeg du gjør en hederlig fremføring. Ikke lett det der når man ikke har fargene å fortelle med. Har noen mislykkede forsøk bak meg.

mvh
OddES
Roger K.
Hei hei Wenche!
Det her er noe jeg ikke har mye peiling på og følger bare med for å lære selv. Det er det som er det kjekke her på dotten at en kan ta lærdom av andre sine bilder. Har prøvd litt, men får det ikke til. Komposisjon og lys føler jeg imidlertid stemmer best i din versjon 3. Fortsett videre du. Skal prøve å følge med så jeg kan dra med meg noen tips om dette.

Ha en fin søndag

Mvh RK
Kay R.
Det svikter kanskje litt teknisk, men du verden for et flott motiv.
Synd det siste lille mangler ellers ville dette blitt helt topp..
Ha en fin 17 mai..

MVH Kay:-)
Stig Morten S.
Heftig! Veldig godt formidlet bilde. jeg likte dette veldig godt.
Ketil K.
Meget flott! Går for versjon 1, med litt lysning rundt den mørke holmen. Har du tatt pause?
Odd Tore S.
Utsnitt v1, teknikk v3!
Skal ikke gå mer inn på bildet her, men vil gjerne gi uttrykk for at du er savnet.
Odd Tore


Venche J.
Takk for kommentarene til de siste. Det føles godt å være savnet. :)

Jeg har fotografert mye, men da i jobbsammenheng, så jeg ligger ikke på latsiden må dere tro. I går tok jeg noen bilder, og et av dem er kanskje egnet for dotten. :)

Jeg vil nok få tid til litt kommentering i uken som kommer. Det er så kjipt å bare legge ut bilder uten å kommentere, da får jeg dårlig samvittighet.

Wenche, som ikke har pause. :)
Bård Lauris H.
Dette fortjener et klapp på ryggen.... Likte v1 best... Burde bli veggpynt...
Frank N.
Knallfine effekter og bra komp her. Resten er vel sagt.

F.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu