Her trenger jeg direkte feedback på om slike uskarpe bilder overhodet kan brukes?

Personlig er dette en favoritt, kanskje fordi det er en kontrast til de andre bildene i serien som stort sett dokumenterer ekstrem fattigdom og elendighet. De vil sannsynligvis ikke bli lagt ut her.
Bildet inngår i albumet Moldova 2004 - Jeg fulgte en humanitær organisasjon i 5 uker rundt om på barnehjemmene i Moldova, Europas siste glemte nasjon.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger371
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Arne S.
Et bilde som stråler av energi, nærhet og - begeistring! Den lave kameravinkelen, utsnittet, sorthvittpresentasjonen - og ikke minst den lille uskarpheten - løfter motivet ytterligere.

Et bilde som langt overgår de fleste bilder på foto.no hva innlevelse og i visuell kommunikasjon angår.

Den ubestemmelige gjenstanden i forgrunnen - som kunne og burde vært et hovedmotiv - trekker ned fordi vi ikke ser hva det er. Den er også belemret med svak teknikk.

Alti i alt - oppløftende!

:)
Heidi Helene S.
Tusen hjertelig takk Arne, jeg var usikker på om jeg hadde helt mistet gangsynet på dette bildet, særlig etter at 90 klikk ikke genererte en eneste kommentar. Enten er folk late eller helt uten mening. Ikke fullt så oppløftende akkurat. Men så kom du :-)

Vet jo godt om den manglende teknikken. Faktum er at jeg etter en laaang arbeidsdag var på vei ned i fotobagen med kameraet da denne karen endelig våknet til liv. Fikk slengt det opp i full fart og glemte at det siste bildet ble tatt med manuell fokus. Gutten holder i en panfløyte, jeg hadde forsøkt lenge å få kontakt, men fikk ingen respons før noen ga ham denne fløyten. En litt overrasket fotograf fikk uventet lønn for strevet. En av pleierne unnet ham ikke denne begeistringen og tok raskt fra ham fløyten igjen.
Trond H.
Arne Strømme seier veldig mykje bra her, kan seie meg enig i det meste, og det er på ein måte ikkje naudsynt å repetere det.

Vil komme med nokre betraktninger ang det du skriver om uskarphet. Det er strengt tatt ingen regel om at et bilde MÅ være skarpt. Det kommer heilt an på kva du har lyst å formidle. Dersom du ser på fleire av fotografene som tar de mest kommunikative bilder her på dotten så bruker de ofte uskarphet som et virkemiddel, på like linje med alle mulige andre tekniske innfallsvinkler. poenget er at de som oftest VELGER å presentere det uskarpt. Det som blir feil er når det ikkje er nokon meining bak det, evt bunner i dårlig teknikk (både de beste og de dårligste kattebilder eg har sett har vært uskarpe...)

Det du viser er at du har et godt blikk, og god smak for kva som fungerer, og kva som kommuniserer. Då kan like gjerne uskarphet være et virkemiddel. Mitt råd er at du lærer teknikken bak enda betre slik at du nårsomhelst kan bruke det for å formidle dei gode ideene og tankene du har...

MVH TH
Heidi Helene S.
Tusen takk til TH for utfyllende og god kommentar, slikt inspirerer og gir mot til å fortsette strevet mot bedre kontroll på teknikken. Nå er jeg på jakt etter en ''brukerveiledning'' til zone systemet (tror det heter det?).
Gir meg ikke før jeg mestrer riktig valg av blender vs. brennvidde/zoom.
Googlet ''zone systemet'' med heller slett resultat...
Carsten A.
 ''Her trenger jeg direkte feedback på om slike uskarpe bilder overhodet kan brukes?'' - og det spør du om? Vel du har alt fått svar fra Arne og Trond, og da er nok det sagt som sies skal, har ikke for egen del så mye å tilføye utover at jeg slutter med til deres kommentarer. Ser nok at den ubestemmelige gjenstanden i forgrunnen kanskje kan virke noe forstyrrende i flaten. Mitt blikk trekkes imidlertid så sterkt mot guttens engasjerte blikk at jeg er tilbøyelig til å se på dette elementet mer som noe hemmelighetsfullt enn som noe uvedkommende.

Skikkelig fint og engasjerende bilde. Og svaret på det siterte spørsmålet blir altså et ubetinget ja.

MVH CA
Heidi Helene S.
...og jeg som trodde bildet bare kunne kastes. (ses på i smug hjemme bak lukkede dører)

Nå skal det opp på veggen, det ser ''mye'' bedre ut på papir nemlig.

Takk CA!
Arne S. G.
Det er ikke nødvendig å repetere superlativene over. Jeg likte dette veldig bra. Masse trøkk og sterke øyne.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu