Strand og bølge
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger404
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134684} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Steinulf L.
God ide med flateinndelingen. Desverre er bildet altfor lite og grumsete.
Trond H.
Er også positiv til komposisjonen, sjølv om eg personleg ville sett den nedre kanten også i vater. Fargeinndelingen er også interessant.

Teknisk er det dessverre en god del under pari, det er som SL påpeiker grumsete, og preges også av en litt dårlig digitalisering (scan???). Særleg tydeleg er dette rundt brottsjøene, der det omtrent ikkje er ulike tonevalører å skjelne.

MVH TH
Caroline M. S.
Jeg er nok enig med Steinulf og Trond i at jeg ikke synes effekten (eller hva det er) er god. Jeg ser at flere av bildene dine har noe av det samme, og går derfor ut fra at du har ønsket det slik (at det ikke bare er et arbeidsuhell). :-) Jeg kunne derfor godt tenke meg at du fortalte litt om hvorfor du har valgt det slik.
Magne S.
Takk for kommentarer.
Caroline: Vel, noen av bildene er jo med hensikt noe uskarpe, men det var ikke meningen her. Når det er sagt synes jeg personlig ikke at ethvert bilde trenger å være sylskarpt for å fungere. I dette konkrete bildet var det mer koposisjonen og fargesammensetningen som var mitt fokus. Et problem er det selvfølgelig at bildet oppfattes av dere alle som å være grumsete. Da er det nok på tide å gjøre noe med teknikken. Scan kan være ett problem, manglende erfaring med PS et annet.

Caroline M. S.
Hei igjen Magne. Jeg har dessverre null peiling på scanning, men hvis originalen din ser annerledes ut og du ikke ville ha bildet som dette, så må du finne ut hva som skjærer seg.

Jeg er helt enig med deg i at bilder slett ikke trenger å være skarpe, og smiler helst bare av amerikanerne som smykker seg med å tilhøre f/64-gruppen og sier ''If it's not sharp, why bother?''. Men det kommer an på bildet - noen bilder bør være skarpe, andre ikke.

Problemet mitt med dette bildet er at jeg synes det ser ut som det burde vært skarpt eller hatt en helt annen type uskarphet (mer tåkete og soft uskarphet kanskje - eller kanskje noe som lignet mer på akvarell- eller oljemaling? Her er det liksom en slags hard uskarphet). Komposisjon og ''hovedfarger'' synes jeg er fine, men det har sneket seg inn andre farger som jeg synes ser helt feil ut (for eksempel de hvite stripene i det gule som noen steder ser rosa ut og andre steder lyseblå/turkise).

Håper du finner ut av det. :-) Jeg 'anbefaler' bildet ditt - kanskje noen med peil på scanning vil se det og komme med gode tips til deg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu