Sydishavets vandrer
På vei til Syd Georgia treffer vi denne imponerende skapningen: Vandreralbatrossen, med et vingespenn på mer enn 3 meter. Været var ikke strøkent, for å si det sånn, men dess mer det blåste, dess mer så disse fuglene ut til å trives.
Utstyr
  • Canon IDS MK II
  • 300 F 4
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1623
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Dag T.
Dramatisk lys, flott med den opprørte sjøen bak og fargene. Tenk, et fuglebilde jeg likte .-)
Avsluttet .
Fascinerende bilde, dramatisk og med flott lys. Er fuglen bokstavelig talt så blek om nebbet, eller er det lite fargemetning i bildet? Legg gjerne ut noen bilder fra Syd-Georgia!

Anders
Ronnie S.
Flott bilde av havets langdistanseflyger!
Kamran K.
jøssss! dette her er et av de flotteste fugle bildene jeg har sett her, bakgrunnen er helt utrolig, bra fanget , alt ligger der de skal være, thumbs up! good job
Ketil K.
Topp albatrossbilde Kjell. Her synes jeg alt stemmer. Foruten å være et teknisk flott bilde, har du fått frem en utsøkt kombinasjon av opprørt hav, fugl og lys. Fargene i vannet og bakre linje i bølgen bidrar også til å skape spenning og liv her.

3 ting kan nevnes som gjerne tas med når man skal etterstrebe det ''perfekte'' albatross/stormfuglopptak: Hvitt hav som bakgrunn for en hvit fugl kan gjøre at fuglen som motiv blir litt borte. (På grunn av det fine lyset fra siden føler jeg ikke det er tilfelle her, selv om bakgrunnen bak fuglen er delvis lys.) Skjæring av vann med vingespissen, og sist lavere opptaksnivå, begge deler av praktiske grunner vel omtrent umulig her.
Kjell G.
Takk for positive og konstruktive tilbakemeldinger!
AH: Jeg må innrømme at jeg følte meg fristet til å ''feite opp'' fargene på nebbet, men det så ganske blekt ut in natura, så jeg lot det være.

Ketil: Interessant kommentar! Det var storm og vi fikk rett etterpå forbud mot å være på dekk. Det var ikke så lett å klamre seg fast og å holde styr på den røslige fotoutsrustningen samtidig. Dermed ble det så som så med konsentrasjon til komposisjon, rent bortsett fra forsøk på å fange opp spennende strukturer i havet rundt fuglene.

Jeg fotograferte på 3 forskjellge dekk, alt fra rett over vannlinnjen til 7-8 meter over. Bildene tatt fra dekk 2 ble de mest spennende, fordi det herfra var mulig å få med skummet som drev rundt båten som bakgrunn.
Jeg ville gjerne ha med en S-formasjon på skumtoppene, men dette var det nærmeste jeg kom dét.

Albatrossene er intelligente fugler. De avsto klokelig fra øvelser med ''skjæring av vann med vingespissene'' i dette været!

mvh kjellg

Stig B.
Flott bilde av albatrossen, der det opprørte havet i bakgrunnen understreker hvilke forhold den lever i og trives i. Teknisk veldig bra. Helt enig i KK sine ord om det.

Mvh Stig
Rolf S.
Hei.
Jeg har ikke noe fornuftig å tillegge, bare istemme at det er et teknisk meget bra bilde som absolutt faller i smak. Forholdene skildret på en sånn fremragende måte at jeg nærmest føler sjøsyken sprenge på.
M.v.h. Rolf
Morten H.
flott bilde! helt nydelig! komposisjonen er topp! på min skjerm ser det ut til å være litt mye magenta i høylyset, kunne tenkt meg et litt mere grønn/blått-preg over fargene.
Geir Arne M.


Nydelig Kjell. Som nevnt tidligere - litt uvanf komposisjon til å være fuglebilde - men jeg liker det.

Teknisk nydelig.

mvh
geir
Avsluttet .
Enig med Dag Thrane - dette likte jeg godt.

MvhJRH
Ole Petter D.
Veldig bra. De skarpe overgangene mellom fugl og hav gjør at den nesten ser montert ut. Hva slags fokus innstilling bruker du i slike situasjoner. Regner med det er vanskelig å få til følgefokus?
Ole Petter
Kjell G.
Jeg synes det er veldig hyggelig å få så mange positive tilbakemeldinger!

Rolf: Med så mange flotte muligheter for en fuglefotograf, får du ikke tid til å tenke på at du egentlig burde vært sjøsyk.

Morten: Du har nok rett i vurdering av fargenyansene. Jeg ser også på min skjerm at jeg skulle justert ned magenta noe.

Ole Petter: Jeg ville sett på det som grovt uærlig å klippe/lime uten å gjøre oppmerksom på det. Tekniske data: 300 mm F4 (som er et flott objektiv til langturer - relativt lite å dra på, nærgrense på 1,5 m og forsteklasses optisk).

Innstillinger ISO 250, F8, 1/2000.
Følgefokus med 9 felt. (Helt riktig: det ble mange bomskudd også).

mvh kjellg
Odd Tore S.
Dramatisk så det forslår, det ser ikke ut til å være mye klaring mellom vingespiss og bølge her.
Jeg synes vinklingen av fuglen, bølgen med skum og lyset spiller sammen på en utmerket måte her.
Fulltreffer ut fra mine forutsetninger til å bedømme fuglebilder, men jeg betrakter fuglen som en del av helheten, og helheten er styrken til dette bildet.
Odd Tore
Bjørn H.
Her er det allerde sagt mye ros, og det fortjener du så absolutt Kjell ..

Teknisk sett, meget bra !!

Fint driv, bra lys, og et hav som gjør det dramatisk og spennende -

Meget severdig fuglebilde ...

god kveld ..

Bjørn :¤
Morten W.
Hei igjen!
Dette må vel være et av de siste bildene jeg ikke har kommentert fra din portefølje på dotten.
For meg har dette bildet en friskhet, dramatikk, (dramatikk når du tenker på hvordan denne fuglen lever). Beskjæringen sitter som et skudd. Ellers er det meste sagt.
Var på besøk hos slektninger i Tromsø i helgen. Der la jeg inn den flygende hunden din som bakgrunn på deres PC. Tror jeg har skrevet det før, men man blir oppstemt av å se på det.
Du må jo ta kontakt med en hundematprodusent/importør for reklame. Svært lett å finne på en passende tekst her!

PS, håper det var greit, det med bakgrunnsbildet.
Kjell G.
Hei, Morten;

Jeg er blitt spurt av flere om å få bruke dette bildet bilde nr. 199461 til skjermbakgrunn på PC. Svaret er: Gjerne. Alle hundevenner er velkommen til det. Ønsker du litt bedre egnet størrelse, kan du sende meg en mail med adresse germeten@online.no

mvh kjellg


Ann F.
I en slik situasjon som du her har fotografert, er sjansen ganske så stor for at jeg ville klamret meg fast til det mest solide jeg fant om bord. Med begge hender. Og ikke sluppet det med mer enn en hånd av gangen. At noen ikke bare tenker på å fotografere på dekk, og det attpåtil med utstyr som overgår et kompaktkamera som til nød kan håndteres med én hånd så man fortsatt har en hånd til å holde seg fast med - det tar jeg av meg hatten for deg, for.

Rent bortsett fra det, bildet skal vel egentlig vurderes uavhengig. Det er et bra bilde, fuglen får være en del av miljøet, bølgene bak lager en fin linje og gir beskjed om livsvilkårene.

på denne skjermen er det ikke for mye magenta. (Tror jeg, for jeg har aldri sett en slik fugl i levende live, men havet og skummet ser helt OK ut, passende mengde cyan i deler av bølgene under skummet).

Og ja takk, send meg gjerne en skrivebordtilpasset versjon av den flyvende hund. Min egen henfarne Cavalier King Charles Spaniel foretok fra tid til annen slike svalestup. Men de var f.eks. begrunnet i at han løp utover brygga mot en av oss. Og glemte å beregne bremselengde.
Eller tilsvarende halsbrekkende mangel på konsekvensanalyse.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu