Ved Årnestangen
Bildet inngår i albumet Skogen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AFS 300/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133671} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thomas M.

FLOTT BILDE!
Likte særlig kontrasten mellom skogen og de oppstilte trærne...
vannet og sanden gjorde jo komposisjonen bare enda bedre! : )


<> mvh thomas mørch <>
Steinulf L.

Stram og fin komposisjon som 'roer ned' den litt uryddige skogen.
Fint bilde som muligens mangler litt usm.
Kjartan T.

Et godt bilde av det sære miljøet på stedet. Framstår som litt blast på min skjerm, men ellers synes jeg dette var bra.
Ketil K.

God dokumentasjon på hvordan erosjonen tar skogen - mens ny strand bygges opp på motsatt bredde.
Gunnar G.

Jeg har en tid vært opptatt av problemet å fotografere skog, under mottoet ''å se skogen for bare trær''. Her er faktisk et bilde som langt på vei har klart det. Bra! Jeg har to små kommentarer. Personlig ville jeg helst sett bildet uten sandbanken. Hvis dette skulle være et bilde fra en lærebok i geologi om vann-erosjon, er det så alt for lite sandstrand med. Men dette er et sted hvor BILDET som sådan skal stå i fokus. Og da merker jeg meg at det er littegranne himmel oppe som en avslutning mot tretoppene. Da ville jeg selv komponert bildet slik at nedre del av bildet, som skal skape avslutningen nede, bare var ørlite grann større enn luften oppe. Det betyr at jeg ville ha nøyd meg med vannet som avslutning. Alle vet hvordan vann er, og forventingen mot å vise mer vann ville ikke være særlig stor hos de fleste som ser på, tipper jeg. Men å antyde at det faktisk er en sandstrand i forgrunnen, får i alle fall meg til å undres over hva som ligger av spennende ting foran meg som fotografen ikke lar meg se. Altså, resonnerer jeg, er stranden mer en kilde til ''uro'' i bildet enn avklaring og avslutning.
Andre kommentar er at bildet på min skjerm kanskje er litt for lyst og med litt lite kontrast. Og skogen i bakgrunnen har en litt rar fargetone. Har du skrudd opp fargemetningen svært mye??
Uansett mine kommentarer, dette er et av de bedre skogbildene jeg har sett på lenge.
Gunnar
Håvard K.

Interessant og bra bilde. Slutter meg forøvrig til Gunnars kritikk når det gjelder eventuelle forbedringer.

mvh Håvard
Ronnie S.

Takker for kommentarer!

Først så vil jeg nevne at bildet er tatt akkurat idet sola forsvinner bak fotografen. Hadde jeg snudd meg 180 grader ville man sett en rød og fin solnedgang, derav fargene. Noen ganger så syntes jeg det er bra å få med det ''riktige'' lyset i et bilde selv om det kan se litt rart ut. Bildet er tatt i et delta/kanal der det er sandbanker rundt på alle kanter. Bildet er tatt rett ovenfor en relativt liten kanal som blir litt mindre enn virkeligheten pga. teleoptikk og komprimering av bilde. Uten sandbanke kunne bildet fungert bra, men jeg valgte å ta den med for å vise at det er sandbanker tilstede og for at bildet skulle få en tyngde nede. Kommer til å legge ut flere skogbilder i serien ''skogen'' så følg med :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu