Hærverk av bilder?
Driver jeg med hærverk i PS?
Er fargene for glorete? (personlig liker jeg sterke farger, men det er kanskje visse grenser..)
Til dags dato har jeg ikke fått ett sommerfugl bilde jeg kan være fornøyd med, og dette kommer nok inn i serien i mislykkete også?


Bildet inngår i albumet Sommerfugler og møll -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-02 19:07:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1:2.8 D
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Annetiso 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger299
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133172} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger-Lise S.

Hei Cristina! Et meget godt macrobilde igjen fra deg:) Fine fokuspunkt, noe du ser ut til å beherske til fulle. Friske farger. Bakgrunnen er diffus og delikat.
Dyktig fra deg igjen!

God helg
fra Inger-Lise
Eli B.

Hva er det du snakker om? Hærværk? Dette er i hvertfall ikke hærverk. Synes du har beskjært og fått frem det essensielle i sommerfuglen. Det øyet var jo virkelig flott da. Tror ikke man skal føle at man ødelegger et bilde når resultatet blir så bra som dette. Da kan jeg også kalle mine bilder hærverk, for jeg beskjærer til de grader for å få den størrelsen jeg ønsker på bildet, slik at objektet kommer tydelig frem. Da er det kanskje mer hærverk hvis man begynner å vrenge å vri på virkeligheten. Dessuten bør digitale bilder bearbeides. Det er rett og slett en jobb vi gjør i det digitale mørkerommet som må til. Akkurat som man bearbeidet og manipulerte bilder også i det tradisjonelle mørkerommet. Du må ikke ha dårlig samvittighet for det.
mvh Eli
Cristina B.

Takk for super raske kommentarer. :-)

Eli: Interessant det du sa om å vrenge virkeligheten. Nettopp der er jeg usikker hva som er akseptabelt. Spørsmålet er om kontrasten er altfor stor, fikk nesten en følelse at sommerfuglen ble selvlysende.
På den annen side når jeg tenker på sommerfugler, så er det nettopp fargene og vingene jeg tenker på. Vingene er for ute av fokus her(ikke bra!), men prøvde å formidle min opplevelse av sommerfuglers nydelige farger. Hvis dere synes jeg ”ikke” har gått for langt, så er jeg glad. Greit å vite, fordi jobber en del med sommerfugler nå.

Tror heller ikke den er sylskarp (øynene), men mener (?) at det faller innfor tåleransområdet.
Steinulf L.

Har ikke noe negativt å si om fargene her. Skarphetsplanet synes jeg skulle ligget mer på sommerfuglen og ikke på det grønne bladet.
Stine J.

Hei Cristina,

Fargene her er jo bare lekre! Mener jeg har lest en plass at opptak direkte fra digitalkamera SKAL etterarbeides. Det du har drevet med her er langt fra hærverk, du har bare fått fram det beste i det som er motivet. Lekkert er det. :-)

Fokuspunktet kunne du nok vært heldigere med. Skarpheten du savner på øynene kommer sikkert av at fokuspunktet ligger mer på bladene, men absolutt innenfor tåleranseområdet i mine øyne.

Flott levert fra deg igjen!

mvh Stine
Cristina B.

Takk til dere også for ærlige synspunkter. Det gleder meg at jeg ikke driver med hærverk allikevel i PS. Så da fortsetter jeg på den linjen jeg har begynt.
Det eneste jeg hadde i hodet var å prøve å fotografere den fra undersiden, men det gikk som sagt ikke bra.
Får jeg anledning prøver jeg igjen, vil gjerne ha ett bedre bilde tatt fra denne vinkel.
-Cristina-
Avsluttet .

Skarphetsplanet burde nok ligget på sommerfugelen som nevnt, men det er noe med fargene og komposisjonen som falt i smak hos meg. Det ble bra for det.

MvhJRH
Frode A.

Om man ser bort fra en noe hard bruk av USM er dette nydelig :)

Har ikke hatt muligheten til å prøve meg på sommerfugler enda i år, men dette var både inspirerende og flott.

Mvh: Frode
Kai Frode G.

Ikke noe hærverk her i gården nei. Frode nevner litt for mye USM, spesielt på bladet sommerfuglen sitter på. Fint bilde så absolutt! Det med hvor grensen for fargemetning skal gå er en vanskelig ting, jeg har flere ganger trodd at jeg var innenfor grensen, men i etterkant sett at jeg har gjort overtramp. Du er nære grensen, men på rett side. Sommerfuglen har fine farger, det er grønnfargen som ligger på kanten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu