Skarv i morgenlys
Dette er altså neste skarvebilde i denne serien som jeg har gående. Her har jeg forsøkt å gjøre farvene litt varmere. Det første skarveopptaket i serien ble gjort i sterk sidesol på ettermiddagen. Da bestemte jeg for å dra tilbake på formiddagen neste dag for å få sola i ryggen og dermed få mere tegning i fjørene. Denne poserte villig vekk og dette ble resultatet.
Bildet inngår i albumet Skarv -
Utstyr
  • Canon 20 Dc
  • canon EF 300mm 1:4 L
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger483
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131653} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var usedvanlig bra, i tillegg var du svært heldig med lyset her,
fine detaljer i fjærdrakta og i tillegg er fuglen plassert slik at den danner en fin symmetri.
Kunne kanskje vært ørlitt skarpere men det er bare ''pirk''.

God påske:)

mvh Inger Anne
John-Tore G.

Hei Inger Anne.
Takk for tilbakemelding. Jeg måtte bare kommentere at på min skjerm er
bildet svært skarpt. Kanskje har noe skjedd ved komprimeringen, det vet jeg ikke. I så fall er det kjipt for bildet er veldig skarpt på min skjerm som sagt.
mvh john-tore
Ole Birger S.

Fint bilde, men jeg savner også skarpheten. Det kommer vel enten av handholdt og dermed kamerabevegelse, eller uvanlig høy ISO. Hva var ISO-instillingen her i kveldssola? Jeg bruker å skrive iso-innstillingen i rubrikken for film. -olebig-
John-Tore G.

Hei. ISO er 200
Som nevnt så er ikke den ukomprimerte utgaven uskarp, så jeg tror det evt kan være der det har skjedd noe.
mvh John-Tore
Morten W.

De er vannvittige de tegningene på vingene!! Skal jeg pirke litt jeg også, må det være skyggen mellom stjært og pålen. Men for all del; kjempebra.
John-Tore G.

Hei
Jeg sitter nå ved en annen god skjerm. Jeg vil vite hvor dere ser uskarheten som er nevnt over her. Jeg synes det ser skarpt nok ut i massevis, men vi ser ikke alltid de samme tingene. Tar gjerne tilbakemelding på dette:-)
mvh John-Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Ok John-Tore, du ba om en tilbakemelding på det ;

eg ser veldig ubetydelig uskarphet på vingene, over det hele, men det er så ubetydelig at eg like godt kunne latt være å bemerke det,

eg tror rett og slett det kommer av at du ikke her har brukt stativ+ev. fjernutløser, særlig også i forhold til den lange brennvidden du her har brukt.

For min del tror eg at det kun er om å gjøre å skarpe det opp litt i PS, og det er ganske så ubetydelig.

Ellers som nevnt et flott bilde!!

Inger Anne
Stine J.

Dette ble enda bedre enn det forrige skarvebildet ditt. Utrolig flotte detaljer i fjærene, men jeg ser også bittelitt (ubetydelig) uskarphet her. Alt i alt et supert bilde som du kan være stolt av. :-)

mvh Stine
John-Tore G.

Hei og takk for tilbakemelding. jeg klarer ikke se uskarpheten her jeg sitter med den ukomprimerte fila, men jeg ser at det er stor forskjell på de to skjermene jeg har her. På den ene skjermen er mere uskarpt og gror litt igjen, men på den helt nye skjermen er det veldig skarpt og fint.
Forøvrig kan jeg nevne at når jeg ikke bruker stativ, setter jeg på serieopptak.
tar gjerne 4-5 bilder i en serie. Jeg forkaster gjerne de to første som kan være uskarphet i (etter avtrekk). På denne måten synes jeg at jeg kan ofre stativet littegrann. Denne karen her var på ca 5 meters avstand og dermed ikke så langt unna at det var noe problem uten stativ mener jeg da . Det går greit å finne noe å legge objektivet imot som støttekontakt også...Her brukte jeg rekkverket på brygga. Kan man miste mye skarphet under komprimering? jeg tror det, men er ikke sikker.
Ha en fin kveld hilsen John-Tore
ps takk for din ærlige mening, det liker jeg!
Eyvind R.

Briljante detaljer og farger. Skarpt på min skjerm..
MVH Eyvind
Nils B.

Et ok bilde, men oså hos meg kunne jeg tenkt meg litt mer detaljer (ikke skarphet) Det at du mister detaljer i ryggen skyldes nok det hardre lyset (ref: pålen). Når det gjelder skapheten så hadde du nok fått enda mer utav bildet om lyset hadde vært noe mer dempet. Liker bildet.
mvh Nils
Kurt S.

Hei igjen.
Denne synes jeg ble skikkelig flott! Fint lys og supre detaljer i fjærdrakten.
Flott med den gamle stolpen fuglen sitter på. Den lille skyggen fra stjerten kan du enkelt lette litt opp i P.S
Ang. en lett uskarphet: Må anstrenge meg for å se det. Sjenerer meg ikke.
Men, tror nok at komprimeringen har litt å si. Ser at bildet ditt er på 128 067 kb - du kan bruke opptil 250 kb her slik at du har mye å gå på. Pleier stort sett alltid å legge bildene mine godt over 200 kb.
Fortsatt god Påske.
Mvh Kurt
Jan W.

Du har helt rett John-Tore, finnes ingen uskarphet her.
Detaljer tegnes opp med 1 piksel bredde flere steder i fjærdrakten.
Skarpere blir det uansett aldri.
Lyset er etter min mening nødvendig og perfekt for å tegne opp detaljer i en mørk fjærdrakt på en tiltalende måte. Men det kunne ha vært utført enda bedre i de mørkeste partiene.
Finnes ingen komprimerings artifakter heller. Fil størrelsen er mer enn stor nok til å vise dette perfekt så lenge bakgrunnen er tilnærmet ensfarget (ser ut til å være lagt i en separat layer da den ikke har spor etter USM) og komprimerer svært bra.

Bildet er bra, men det er atskillig rom for forbedringer, en bedre positur (hode, hals), blikkontakt, mere fotogent underlag og sist men ikke minst; litt mørkere bakgrunn uten ''haloer'' rundt fuglen er ting å tenke på til neste gang.

Jan
John-Tore G.

Hei og takk for tilbakemeldingene som er kommet inn her. Jeg tar til meg det som blir nevnt her , spesiellt det som kan forbedres, da disse skarvene ''mine'' har et fast sted hvor de er. Jeg kan derfor dra tilbake å prøve flere ting. Har merket meg at de er på dette stedet bare vinterhalvåret. Jeg regner med de oppholder seg lengre ut om sommeren. Vel tusen takk alle sammen for tilbakemeldinger.
mvh John-Tore
Fred S.

Her i Namdalen kalles noe ''Skarvland'' når det er mer eller mindre uframkommelig. Tydelig at ditt ''skarvland'' er noe helt annet, og hvis det er som du sier at du har funnet et sted der fuglene finnes hele tida, så er du sannelig heldig. Dette er et svært bra bilde i mine øyne, liker det nok adskillig bedre enn en del av solnedgangene dine , og jeg er ikke i stand til å se at bildet er uskarpt. Regner med at det vil komme flere blinkskudd fra dette stedet. ( Et eller annet sted i Sjona ? )

vh fred
John-Tore G.

Ja Fred , det vil komme flere:-)
Sjona? Du er i nærheten. Tampen brenner. Dette er ifra Aldersundet, og det er absolutt ikke skarvland for å komme seg dit.
Takker;-)
John-Tore
Cristina B.

Her kan det ikke gjøres bedre.
Utrolig flott, jeg blir helt stum av beundring. :-)
mvh Cristina
John-Tore G.

Takker for det:-)
Mvh John-Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu