Rype på taket
Synes motivet var flott da rypa satt der på taket av en gammel lavvo. Tok mange bilder, men i etterkant er jeg ikke så sikker på hvor bra det ble. Noen meninger?
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon F-5
  • Nikkor 300 mm AF-S II
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger877
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129898} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger Anne Maritsdotter V.
Ville ha kuttet bort ca. halve øvre del da den virker litt forstyrrende.

Ellers et fint bilde med bra lys og god skarphet.

mvh IAV
Ronnie S.
Absolutt et bilde etter min smak. Finfin bakgrunn... Hva er det som lager et slikt mønster? Ryddig og fin forgrunn. Fin komposisjon i all enkelthet. Kan være med på å kutte 10-15% i toppen..?
Kjartan T.
Takk for synspunkter, bakgrunnen på bildet er et fjellandskap der snøen er i ferd med å smelte. Tok mange bilder av dette motivet, men dersom jeg dro med mere av lavvoen ble det fort for tungt i bunnen. Dessuten var det bakgrunsmønsteret som fenget min interesse mest.

Kanskje ble det litt for heftig med så mye luft over fuglen? Vel, hører hva to med synspunkter sier her... Håper flere gir seg til kjenne...
Hans Jacob H.
Synes ikke du skal kutte i toppen. Bakgrunnen er dekorativ og fin, og samtidig såpass rolig at den ikke ''stjeler'' for mye av oppmerksomheten fra fuglen, som trenger litt luft over seg. Bakgrunnen gir også fin følelse av vårløsning i fjellet.

Hans Jacob
Per Harald O.
Bør kuttes litt i overkant for å få mer oppmerksomhet mot hovedmotivet som desverre snur seg bort fra fotografen.
Ellers er det en finfin stemning i bildet!
Dag T.
Jeg liker øvre del, men ikke den nedre. Stolpene og steinen blir for urolige, så jeg ville kuttet vekk halvparten av dem. Synd at fuglen vendte ryggen til.
Christian T.
Jeg likte også øvre del best og komposisjonen med fuglen ble veldig bra. Hvis man skal pirke er det litt synd med de to høyreiste stolpene som forstyrrer noe..
Avsluttet .
Er det ikke ''ulovlig'' å ''skyte'' ryper mens de er på bakken..? ;-)
Liker også den øvre delen som en bakgrunn, men kan kanskje beskjæres noe.

Mvh

PMN:-)
Kjartan T.
Takk for råd og kommentarer som spriker litt alle veier. Vel, det betyr vel bare at mange føler som meg; at her er det noe som er bra, men ikke alt som stemmer helt.

Rypa har dessverre skygge i ansiktet når den sitter mer vendt mot meg. Har også den varianten. Selv synes jeg den gjør seg ganske bra i denne vinkelen også.
Kurt S.
Ville kanskje kutta litt i toppen og gjerne litt i bunn også.
Synes den store stokken midt imot forstyrra litt. Ved å kutte ca halparten i bunn blir det, etter mitt syn, ok.
Ser ei blå stripe bak rypa, kanskje USM-stripe, som lett kan klones bort.
Veldig fin bakgrunn, fint lys og absolutt et severdig bilde.
Vakkert !
Mvh Kurt
Avsluttet .
Bakgrunnen er meget bra. Skygge i ansiktet på Rypa samt litt kutting i toppen, men tross alt et bilde jeg liker godt!

Venche J.
Jeg prøver å se for meg flere utsnitt, men faller tilbake på orginalen din, og kommer frem til at jeg liker det slik som det er.

Kutter du i bunnen ambuterer du den flotte barken som er der. Stokkene er store, men diagonalen fra venstre leder blikket flott inn mot rypa. Bakgrunnen er jo bare herlig, syntes nå jeg. :)

Nå ble du ikke særlig klokere.

Wenche.
Kjartan T.
Takk for synspunkter fra flere her. Har kommet til at jeg kutter ned mot øverste svarte flekk, 10 prosent av toppen før det går i glass og ramme og skal på utstilling.
Odd Tore S.
Jeg vil først spørre tilbake: Hva vil du vise her?
Det er en mengde muligheter til å kutte, helt til det blir nesten bare rypa igjen.
Jeg synes at det utsnittet du har valgt, funker OK som det er, det er passe annerledes, og rypa er etter min mening velplassert. Men for å vise arten er det ingen fulltreffer, og det var neppe det du siktet etter heller.
Jeg liker godt det grå treverket og neveren, litt uvanlig miljø. Bakgrunnen ble ikke til snøflekker om våren før du sa det, men dekorativ er den.
Odd Tore
Kjartan T.
Tja, til spørsmålet ditt Odd Tore: Jeg vil vel vise motivet. Ei rype på et gammelt samisk lavvotak. Selv synes jeg det som sto forann meg denne morgenen var et flott motiv.

Det at rypa satt på den gamle lavvoen var jo pent i seg selv. Tok mange bilder der nettopp bygget og rypa på toppen var motivet. Men dagen før hadde jeg knipset mosaikken i snøsmeltinga. Så slo det meg at kombinasjonen med lavvo, rype og bakgrunn var pen. Klikk-klikk-klikk....

Når jeg fikk sett over bildene ble jeg litt i tvil. Kunne det vært løst eller beskåret på en bedre måte? Er det så bra som jeg trodde da de ble knipset? Bildene har bare blitt liggende, og nå lurer jeg på å bruke det til ei lita utstilling om dyre og fuglelivet i Indre Namdal.

Prøvde meg derfor fram her på dotten for å få synspunkter. Er det bra nok? Hvordan ser andre på motivet? Blir det for luftig i toppen? For lite lavvo? For lita rype? (Nærbilder har jeg som skal opp på veggen).

Har ikke helt bestemt meg for om det skal brukes, men vil nok kutte litt i toppen dersom det kommer på veggen.
Odd Tore S.
Ut fra det du sier, kunne jeg da tenkt meg mer lavo. For søringer er det ikke opplagt at dette er en lavo med så snaut utsnitt.
Men da ryker kompen fort, så jeg holder på det utsnittet du har presentert, med mulige småjusteringer i topp.
Artig med et motiv som engasjerer som dette!
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu