Lys og skygge.
Bildet blir liksom pikslete når jeg gjør filen mindre. Burde jeg brukt usm etter at jeg forminsket filen? Eller er det riktig å bruke usm før forminskningen av fil størrelsen? Hva synest dere ellers om bildet?
Utstyr
  • Nikon d 70
  • sigma
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129188} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Kurt S.

På min skjerm synes bildet å være helt ok med hensyn til pixler.
Etter hva jeg har forstått skal USM være det siste man foretar seg med bildet.
Da må du altså forminske bildet og så kjøre USM.
Ellers synes jeg dette ble flott. Fine blåtoner, fine kontraster mellom lys og skygge og ikke minst fine former, linjer og mønstre.
Om utsnittet kunne vært noe anderledes er jeg ikke sikker på.
Synes, som sagt, dette ble vakkert. Godt sett og godt jobba -:)
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har stor sans for bildeutsnittet og motivvalget.
Men eg syns at bildet virker altfor overbehandlet i PS , det ser for kunstig ut i støy,pixler og fargetoner.
-iav-
Inger-Lise S.

For meg er dette et lekkert og råstilig bilde. Flott utnyttele av bildeflaten,og lekre bkåroner.
Mgetbra!

Inger-Lise:)
Odd Tore S.

Nydelige fargetoner og kurver her, både de store og de små i snøen.
Når det gjelder utsnittet har jeg lyst til å se litt videre i skyggen på venstre side. Du har kuttet kanten som gir skygge, men siden skyggen ser ut til å slutte snart også, antyder den en naturlig avslutning her. Dette kan jo være helt i tåka fra min side, men det er lett å lage seg forestillinger. Samtidig kunne du jo kuttet tilsvarende i høyre kant, for der er også allerede flaten kutte før den ender.
Det er vanskelig å si noe sikkert om PS her, er du riktig heldig med sol og helt blå himmel, tørr snø og bra med kuldegrader er slike glitrende snøkrystaller troverdige. Men det vet du best, fordi du har sett utgangspunktet.
Når det gjelder PS pleier jeg å gjøre omtrent alt ferdig i fullt opptaksformat og .tif format, så forminsker jeg til dotten format fortsatt i .tif for å unngå komprimeringsfeil, deretter usm og til slutt overgang til .jpg. Det er alltid det siste jeg gjør for å unngå kladder av like pixler som en må dra med seg videre. Med husmannsversjonen av NI må jeg kjøre eventuell støyfjerning etter forminskning, fordi NI lagrer i sterkt komprimert .jgp og gjerne skifter ut en type støy med en annen.
Odd Tore
Stine J.

Syns bildet ble bra. Ser litt pixelering, spesielt i skyggepartiene, noe du har fått gode råd om ovenfor. Selve bildet er spennende, med fine linjer / former og flotte blåtoner i snøen og skyggene. Liker dette. :-)

mvh Stine
Bjørn H.

Mulig det er noe pixels å se, men bortsett fra det, har du gjort et fint bilde Janne..

Liker linjene og formene godt..mulig jeg skulle likt å sett mer av venstre siden ??

Uansett, et fint motiv ..

Bjørn ;¤
Steinulf L.

Lekkert. Kommentarer omkring usm har du fått..
Johan K.

Pent bilde. Likte fargetonene godt. Skulle likt å sett mer av venstre side.
USM skal man helst bruke etter forminskning.

Johan
Hege J.

Hei Janne! :-)

Likte bildet ditt godt, jeg også.
Fine farger og lekre skyggeformer i snøen.
Kan være enig i at bildet er litt brått kuttet til venstre.

Mvh Hege
Janne L.

Tusen takk for fine kommentarer. Jeg pleier å gjøre bildet ferdig i photoshop. Jeg bruker usm til sist dersom bildet trenger det. Så gjør jeg filen passelig til foto.no. Nå skal jeg gjøre filen mindre føst. Gode råd dette. Takk for at dere lærer meg. Fargene var slik i orginalen. Bildet er tatt om ettermiddagen, med lav sol.
Janne
Steinar J.

Her var det mye å lære, for meg altså. Kan ikke så mye om bildebehandling selv, men bildet ditt ble i hvertfall veldig bra! Nydelige blåfarger satt sammen med buede linjer fungerer veldig bra. BRA!

Steinar
Bjørnar P.

Siden den tekniske siden av bildet har blitt behørig kommentert, sier jeg heller litt om innholdet:
Jeg liker den effekten du har oppnådd ved å bruke skygge og høylys som en del av en komposisjon. Bildet er dynamisk og i ro på samme tid. De mørkste skyggene gir meg vann-følelse, samtidig som skyggepartiene balanserer hverandre. De ulike elmentene er vanskelige å plassere i dybden. Er skyggeområdet i venstre del foran eller bak den lyse delen i samme del? Rent logisk vil jeg tro skyggedelen ligger lavere, men bildet gir inntrykk av det motsatt. Fasinerende. Du er definitivt inne på noe veldig riktig her, og jeg vil anbefale deg å ekperimentere mer med samme type motiv.
Inger-Lise S.

Hei! Jeg må bare innom dette bildet og gjenta meg selv litt:
Råstilig med lekre linjer og farger:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Takker for kritikken du gav meg! =)

Mangen fine bilder du har. Siden jeg er litt fan av vinterbilder som sier ''kaldt'', så måtte jo dette bildet bli en av mine favoritter blandt dine bilder=) Jeg liker blått og at du har klart å skape BARE det som er på bildet. Det er lissom ingenting annet som blander seg inn, bare snøen, kulden og kosen med det. Et stille og stilrent bilde.

Mvh Jens-A. Wiken
Avsluttet .

Denna bild har också form och struktur.. Ljusspelet finns där det med och en blå ton, som jag är så förtjust i själv! ;o)
Ser inga pixliga områden på min skärm.

En riktigt härlig vintrig bild, som har mer att säga än bara teknik..
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu