Striper og kontrast
Ofte med disse insektene har jeg hatt problem med at skalet blir for lyst. Denne gangen mener jeg det gikk bra, fordi denne befant seg i skyggen.
Har hatt en periode hvor jeg har lagt blitsen tilside og heller justert iso opp. Synes egentlig det blir bedre resultat…
Bildet inngår i albumet Diverse småkryp og insekter -
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1:2.8 D
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Annetiso 400
    + neatimage
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger366
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Stine J.

Hei Cristina,

Syns du har lykkes godt og fått fram fine detaljer i insektet. Det nederste følehornet kunne kanskje vært litt skarpere, men det blir pirk. Plassering av insektet i bildeflaten er bra, selv om jeg selv foretrekker å flippe bildet horisontalt. Fin diffus bakgrunn med klar farge og fine linjer. Bra dette. :-)

mvh Stine
Johan K.

Knallbra dette synes jeg.
Veldig bra skarphet på insektet. Som forøvrig ikke er for lys, slik du sier du har hatt problemer med før.
Bra komp og utsnitt, hvor insektet er godt plassert i bildet.
Flott bakgrunn og.


Johan
Bjarne B.

Fine detaljer, synd at det nærmeste følehornet er litt uskarpt.

Mvh Bjarne
Cristina B.

Takk for raske kommentarer.
Stine og Bjarne, ja skulle ønsket begge følehornene var skarpe ja. Vet jo at enten skal alt være skarpt eller f. eks bare øynene, men ikke lett å får til nei. Kanskje om noen år så får jeg endelig i fingrene. Mye av trikset er å finne rett vinkel, men så er modellene lite samarbeidsvillige, eller så kommer man ikke til pga andre planter, fjell etc. selv om dette er ingen unnskyldning. Innrømmer at jeg nok har vært mer opptatt av lyset, og der famler jeg som bare det.
Jeg prøver også å gjøre bildene mine enklere, slik at det ikke blir for mye rot, selv om jeg gjerne vil ha med litt av omgivelsene.
Johan, kjempe hyggelig at du likte bildet.
Kai Frode G.

Jeg synes virkelig du begynner å få til dette med makrobilder nå. Teknisk er dette bra, bildet er rent, enkelt og pent. Synsvinkelen kunne kanskje vært litt mer fra siden etter min smak, men slike ting er ikke alltid lett å få til. Små kryp er ofte raske til beins..
Jeg er imponert over objektivet ditt. Min 50mm macro ville ikke gitt en så uniform bakgrunn på f/11. Det er vel kanskje derfor jeg vurderer å møte sommeren med Sigma sin nye 150mm også.
Hans Jacob H.

Flott macrobilde hvor ikke bare insektet var fint, men også plassering i bildet og komposisjon for øvrig var bra.

Hilsen Hans Jacob
Steinulf L.

Brukbart plassert skarphet, ellers fint utsnitt og teknisk bra.
Inger-Lise S.

Meget bra dette! Sylskarpt insekt og behagelig og diffus bakgrunn med lekre grønntoner. Du er dyktig med insekter:)

Inger-Lise:)
Cristina B.

Mange takk til dere også. Det er bare helt utrolig hvilken støtte dere gir, og så mye jeg har lært.

Til Kai Frode, jeg har vært inne på sigma sin hjemmeside, fordi jeg viste ikke at det fantes objektiv 150mm, og har aldri hørt noen klage på deres makro objektiv heller. Kunne godt tenkt meg ett slikt objektiv selv, fordi regner med de er flotte å bruke til f.eks sommerfugler og øyenstikkere, både pga av at man kan stå lengre fra insektet og lettere å få dus bakgrunn. Gleder meg til du får det nye objektivet, send meg gjerne en melding når du har fått det, fordi jeg er virkelig interessert å se bilder med dette objektivet.

Hadde nok gjort seg at jeg hadde fotografert denne mer fra siden, slik at benene og underkroppen kom mer til rette. Noen ganger får man rett og slett bare legge seg ned på bakken, så det blir riktig vinkel! :-)
Avsluttet .

Delikat bilde med god skarphet og fine farger. Utsnitt og komposisjon synes jeg også er bra.

MvhJRH
Vibeke P.

liker det jeg ser her. Nydelige farger - fredelig for øyet. Plasseringen av insektet liker jeg godt for den gir litt liv til bildet. utrolig fine detaljer i skallet. det ser ut til at iso'en hjelper til litt her.

Finner ikke noe å pirke på jeg.

Vibeke :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu