Gerbra
Utstyr
  • Canon 20 D
  • Sigma 105 mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/14
  • Lukker2s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127393} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger-Lise S.
Lekkert macrobilde med fine farger. Stilig utsnitt.

Inger-lise:)
Avsluttet .
Jeg synes om utsnittet med bare litt av midten av blomsten, og den har fine farger. Men der stopper det liksom opp for meg.

På min skjerm er det ikke så veldig skarpt noe sted, og det er ikke uskarpt nok til at jeg tror du har ent at det skal være uskarpt (håper du skjønner hva jeg mener). Dessuten synes jeg at overgangen til bakgrunnen blir for tydelig med den mørke kanten ved kronbladene. Ser ut som du har laget ny bakgrunn?

Og jeg lurer veldig på hvorfor du har brukt 2 sekunder lukkertid på en blomst? (Ren uvitenhet fra min side - ikke kritikk)
Anne-Britt L. M.
Hei Anne Gro, og takk for innsatsen!
Som ny bruker av speilrefleks prøver og tester jeg om dagen, så jeg er kjempeglad for all kritikk. Dette er tatt innendørs og ikke i for godt lys. Jeg prøvde lang lukkertid og liten blender for å få dybdeskarphet og har brukt manuell fokus. (så var det brillene da...) Det er kanskje bedre å bruke autofokus og hvor burde jeg da lagt den?
Dette er det orginale utsnittet så det er forholdsvis kort arbeidsavstand. Alle fargene er imidlertid byttet helt ut. Bakgrunnen er det grønne til venstre, og det sorte i høyre hjørne er midten på blomsten.

Anne-Britt
Avsluttet .
Du skal ikke se bort fra at det er jeg som burde sette på meg brillene...
Jeg sliter selv med å få fokus på rett sted og passe dybdeskarphet, så jeg tror ikke jeg er den rette til å komme med gode råd, men jeg tror jeg ville valgt å fokusere på den blå og gule kransen. Den er ikke uskarp, men den er ikke sylskarp heller.

John G.
Hallo!
Jeg blir ikke helt fortrolig med utsnittet, men har heller ikke sånn umiddelbart noen forbedringsforslag å komme med. Det er liksom lettere å se sånt - og ved å prøve seg frem - i tagningsøyeblikket.
Det viktigste er nettopp - særlig med nytt utstyr - å prøve(og feile) mye. Men kanskje ikke for mye, heller.
noe av det rene - om med det skarpheten - har kanskje forsvunnet i fargebehandlingen. Tøff behandling her lurer f.eks. ofte frem støy i forskjellige former...
John :-)
Anne-Britt L. M.
Takk for din oppriktighet John, jeg er nok for ukritisk. Jeg la dette ut under manipulasjon nettopp fordi jeg hadde lekt med form og farge. Jammen skal det bli bra å få kurs i bildebehandling snart.
Når det gjelder minus 20, har du helt rett og flere er enig med deg. Jeg tar den av plakaten.

Anne-Britt
Rune H.
Annerledes og positivt.
Det som ser ut som en hvit tråd (er nok noe annet.. :) ) i det brune mot høyre billedkant tar litt ekstra mye fokus.
Rune :)
Frank W. G.
Hei!
Positivt at du leker deg både med kamera og i ps. Ikke så aller verst dette her vel. En enkel og grei fremføring.
Det jeg liker minst i bildet er det brungule feltet i venstre bildekant. Liker heller ikke så veldig godt den lilla glorian som ligger som en strek rundt det brungule feltet. Tror forøvrig du har jobbet litt væl mye i ps ;-), eller.... ?
Ellers stooort pluss for kreativitet og at du jobber så intenst som du gjør. Du blir og er god.

Frank
Avsluttet .
Heisan

Jeg digger fargen (har helt dilla på sånne farger om dagen), så den gikk rett hjem. Det er ikke helt skarpt, men jeg synes ikke det gjør så mye på dette bildet. Det gjør det rett og slett mer behagelig å se på.
Det jeg hang meg opp i her, er den gule bakgrunnen nederst til venstre. Og den ripa (???) som er midt på ved høyre side.
Ellers er det kreativt dette her, og du ser ut til å få det til bra!

Laila
Anne-Britt L. M.
Hei og takk skal dere ha.
Den lilla glorien rundt det brungule skulle ikke vært der (for my PS), men bunnfargen er valgt bevist fra min side. Synes den veier opp det mørke i høyre hjørne, pirrer øyet og fremhever det turkise. Men farger oppleves forkjellig og hva man liker og ikke liker. Fint at dere kommer med synspunkter.

Anne-Britt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu