Alt under kontroll
Ingen råkjøring i Havana sentrum med denne karen på jobb.
Bildet inngår i albumet Cuba - En aldeles fantastisk liten karibisk torn i det onkel samske øyet. Bilder fra julen 2004.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger795
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127007} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Grethe B.
Hmm..mulig jeg ar dårlig smak, men det ble for mye lys og feil farger for meg. Artig som motiv og situasjonsbilde, men det ble så mye hvitt og lite skarpt, men smaken er ulik, så stå på!

mvh
gt
Gunnar B.
Hei!
Herlig snap-shot av onkel. Han har lest Torbjørn Egner! Bildet kler sepia. Jeg likte det umiddelbart. Det kan se ut som om det er beskjært til høgre, siden venstre hjørner er mer ''fortegnet''. Hadde vært gøy å se ''fullversjonen'', men kanskje det er forstyrrende elementer der?
M.v.h
Gunnar Bye
Dag J.
Hmm, to ganske motstridende kommentarer dette. Takk for ærlige meninger.

GB1: Mulig jeg har tatt for mye i på et bilde som ikke var teknisk godt nok til å begynne med. Vi får se om det overlever tidens tann eller havner i arkivet ''Blindgata''.

GB2: Det er mer å gå på til høyre, og det stemmer det du sier om fortegning, men jeg tror nok ikke det ville hevet bildet nevneverdig.
Avsluttet .
Kanskje litt vel lyst, men jeg syntes dette bildet flyter på sjarmen og støvelpussen. Og latteren. (Forøvrig en veldig flott serie!)
Avsluttet .
I og for seg et småmorsomt bilde. Den lyse bakgrunnen nøytraliserer ''rotet'' der, og setter mer fokus på politimann og motorsykkel; det er bra. Vet ikke helt hva det er som gjør at slik bruk av sepiatoning er noe som gir meg assosiasjoner til sør-/mellomamerikansk by- og gatemiljø - enten er det ubevisst, eller så er det at en har sett såpass mange bilder, filmer, tv-program etc. fra de områdene rundt Mexico, Brasil, Argentina, Chile osv. med sepiatoning som stemningsskapende effekt at det er blitt en del av ''virkelighetsoppfatningen''. Se bare i den erkestereotype - og etter min oppfatning ikke speiselt gode americana-aktige narkotrafikkfilmen ''Traffic'' med bl.a. Michal Douglas fra noen år tilbake. Der brukes jo slik monochrom sepiatoning aktivt i store deler av filmens mest klisjebefengte partier. Allikevel - jeg liker dette bildet jeg; synes det har en slags underlig uhøytidelig stemning i seg.
Avsluttet .
Synes dette var knalltøft jeg Dag. Utbrent der det bør være, og skikkelige fine detaljer på sykkelen...knallbra vinkel, kamera må jo ha hengt på låret... :-)

T
Arne S.
Mannens utstråling reduserer ulempene med delvis utbrent bakgrunn. Håndbevegelsen skaper undring og gjør bildet interessant.
Ketil K.
Halvt malplassert blanding av smørblidt ansikt, ølmage, håndtak?, politiuniform, seriøs mototsykkel og fint perspektiv gir bildet en vittig fortelling. Vel utbrent og pådyttet sepia som ikke ser ut til å tilføre bildet noe.
Dag J.
Takk for nye kommentarer.

Ang. sepia: Da jeg dro til Cuba hadde jeg bestemt meg for at slik klisjeaktig bruntoning skulle i allefall ikke jeg bruke. Levde ikke bildene godt nok uten, så kunne det være. Som enhver kan se er jeg en standhaftig fyr....

Så Ketil, i dette tilfellet kan du ha litt rett i at sepia ikke bidrar nevneverdig. Helt ærlig så var jeg på litt smådesperat jakt etter en fargetone som kunne løfte bildet fra de utbrente og småekle fargene i originalen. Jeg likte så godt hans utrolige positur i den alt for trange uniformen (ganske vanlig blant Virago-ridderne der borte), der den lille vommen truer med å sprenge knapper.

En skal selvsagt ikke forklare bilder i hjel, men jeg kan jo nevne at posituren hans ikke overhodet er for fotografens skyld. Han sto slik langs avenidaen og gliste mot trafikken.

Ellers takk til dere andre som både likte og ikke likte dette.
Bjørn H.
Kul fyr.

Kul sykkel.

Plasseringen av hånda er interesannt.

Sepia funker for min del, tilogmed det ''utbrente'' -

(selvom det er vel lyst ) -

Bjørn :¤
Ketil K.
Takk for din gode tilbakemelding Dag. Jeg har undret på bildet, som i utgangspunktet er virkelig bra. Og sepia passer på både uniform og bygning.

Men tror det jeg reagerte på er at sepian ''forsvinner'' ut i trær og utbrenthet, mens det kanskje mer krever sitt over hele bildet for å opprettholde det falmete?

Uten at jeg har testet det foreslår jeg derfor et sepiaslør over det hele - tror det kanskje er mitt konstruktive bidrag her.
Jon-Petter T.
Et fotellende bilde med god kontakt og tilstedeværelse. Jeg liker den litt skeve kompen og utbrentheten. Den er med på å konsentere budskapet om personen og sykkelen, samtidig som du har fint sug innover i bildet. Bilen er flott plassert i bildet og viktig for kompet.

MVH
J-P

PS, jeg er også litt vár for bruntoner, blir litt klisje. Her fungerer det utmerket!
Ioannis L.
Yo pongo la gasolina!

Helt supert! ;D
Kristoffer L.
Et herlig øyeblikk, og et fantastisk glis.

Jeg kan ikke spansk, men 'mucho macho'! ;-)

Vel fanget!

- Kristoffer

Erlend B.
Liker det og har ingen problemer med de utbrente partiene.

Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu