Spøkelse
Har sett mange inspirerende bilder her inne av spøkelser. Her er mitt forsøk på det overnaturlige fenomen.
Har stirret meg litt blind på bildet, og forsøkt med flere forskjellige spøkelser. Kanskje er dette spøkelse for mørkt, og lite tydeligt? På en annen side så skal et spøkelse anes, ikke sees.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-13 03:42:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-02-13 21:35:36
    Versjon #3
Utstyr
  • olympus 400 mju
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger575
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126649} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.

Hei Janne! Et fint motiv med god dybde. Et godt forsøk du har gjort her på å skape en overnaturlig situasjon.
Et tips:
Jeg har vært med på å lage en riktig spooky effekt ved hjelp av en modell som kom sakte gående ,lukkertid på 20s, blender 22 og brennvidde 30.Da ble resultatet flere gjennomsiktige utgaver av personen,utgaver som gled i hverandre. Du kunne som sagt se rett igjennom vedkommende:)

Ellers tusen takk for dine gode ord!

Hilsen Inger-Lise:)
Inger-Lise S.

Tillegg: å,tenkte ikke på at du har kompaktkamera....Men nå vet du det i hvertfall;)
Inger Anne Maritsdotter V.

'spøkelset'' var ikke så lett å få øye på i dette bildet (for langt unna) men likte dybden og symmetrien i bildet , teknisk litt gjengrodd enkelte steder.
-iav-
Stine J.

Ser antydning til noe i døråpningen der ja. :-) Spennende forsøk, men effekten av spøkelsesstemning kom nok vel så mye av tittelen pga avstanden til ''spøkelse''. Liker ellers dybden og symmetrien i bildet ditt. Bra! :-)

mvh Stine
Janne L.

Inger Lise : Et godt tips du kommer med. Skal nok bruke det. Jeg har speilrefleks kamera også, men Olympusen er fortsatt i bruk. Noen ganger passer det bedre med et lite kamera i lommen, enn med en stor veske hengende om halsen. Takk for kommentar.

Inger Anne: Jeg har jobbet mye med å finne det riktige spøkelset. Når jeg tror jeg har funnet det, så klarer jeg ikke å lime det inn slik at det blir fint. Hadde en mistanke om at spøkelset ble for mørkt. Takk for kommentar.
Vennlig hilsen Janne
Johan K.

Hei
Uten tittelen ville jeg nok ikke fått noen spøkelsesstemning av bildet.
Men, sett bort fra det er liker jeg bildet på grunn av symmetri og dybde. Ville rotert det litt mot venstre, for slik jeg ser det heller det litt mot høyre.
Det er ofte fascinerende å fotografere på slike steder som dette, mye på grunn av symmetri, og det synes jeg du har gjort bra her.

Johan
Janne L.

Spøkelset mitt var nok ikke kremmende nok. For ingen ser det. Har lagt ut en ny versjon uten spøkelset.
Janne
Otto V.

Synes dette ble litt flaut.
En smak av pølse og annanas.
Ov.
Steinulf L.

En fin hall. Kan nok kuttes litt i bunnen.
Kurt S.

Flott perspektiv og god dybde i dette bildet. Fin, gammel arkitektur.
Jeg ble ikke så veldig redd det lille spøkelset i døra, men en viss mystisk stemning klarte du å få til -:)
Mvh Kurt
Nikolai E.

Må nok dessverre si at mystikken glimrer med sitt fravær. Den ''kladden'' på døra er mer forstyrrende rusk enn spøkelsesaktig. Ikke med beste godvilje kan jeg se spøkelser på høylys dag :) Henge meg på Inger-Lises kommentar vedr forbedring, for her er virkelig potesial til spøk(elser).
Et lite hint: sist tirsdag startet the kinesiske nyttår, og feiringen starter med å jage gamle spøkelser på dør (ghost chasing) med kinaputter og denslags. Kanskje du kan lage noe utfra det? :)
Bortsett fra et mislykket forsøk på spøkeri: bildet er virkelig bra i seg selv, bra eksponert, fine duse skygger på gulvet. Ekstra pluss at du har holdt kamera rett slik at veggen og stolpene er rettstilt. Derfor er døra også helt midtstilt. Bildet burde vært beskjært i nedkant, det ville framheve taket og dybdevirkningen.
Bjørn J.

Spøkelse eller ikke, bildet var ganske bra synes jeg. Kirker eller klostere er spennende steder å fotografere. Jeg synes bildet er litt for lyst og med litt for liten fargekontrast.
Hvis du skal fotografere spøkelser må du besøke meg på jobben. For noen uker hadde vi besøk av en spøkelsesforsker. Hun fant ut at vi hadde tre spøkelser rundt oss, hun visste til og med hva de het! Jeg jobber i en gammel bygning fra midten av 1600-tallet.
Hege J.

Som spøkelsesbilde ble jeg ikke imponert over dette, men likte bildet allikevel. :-)

Fin, gammel arkitektur som formidles symmetrisk og med fin dybdevirkning.

Du tar (dessverre) bildet litt til høyre for midten, slik at de høyre søylene virker nærmere enn de venstre. Hadde tenkt å foreslå et lite kutt i nedkant, men da jeg prøvde meg fram ble denne forskjellen framhevet, så forslaget trekkes derfor før det er lagt ut. ;-)

Mvh Hege
Nikolai E.

Hege, det med (u)symmetrien har du jammen rett i, men den effekten er meget subtil. Jeg er ikke sikker på om det betyr noe for bildet, med mindre du vil ha en streng symmetrisk komposisjon. Rommets symmetri er vel det bærende elementet i bildet, kanskje du har rett... helt rett :)
Jeg synes likevel Janne har gjort et bra opptak. Men det er muligheter i rommet for andre vinklinger og komposisjoner. Vi får se om det kommer mer fra fotografen :)
Bjørn H.

Hei hei Janne -

Et fint bilde men bra dybde og sug i -

Syns ikke tittelen og spøkelse funker så bra...det fordi spøkelse ikke var så lett å få tak på borti kroken der -

Derfor blir de andre versjonene bedre sånn sett -

Ellers er jeg i tvil om kappinga...hadde kanskje kunne tenkt meg en mellomting mellom 2 og 3 ???

Bilder er som sagt fint det, men savner muligens en liten detalj som kunne piffet det noe mer opp, ... kanskje et gammelt menneske på vei innover mellom søylene, eller en katt eller en hund ...tja, .... men i all sin enkelhet er det flott utført -

Bjørn ;¤

Avsluttet .

Ahhh...! Den här är riktigt läcker.. Vacker gång, med fint skuggspel i bilden. Som historiefanatiker, kan man bara älska denna bild som bär på så mycket av den varan..! Jag gillar version 3 bäst, även om jag tycker din idé är rolig och funkar bra. Nu betyder rolig nåt annat på svenska än norska, hoppas du förtår vad jag föröker förmedla! ;o)

Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu