Hvalross. Phippsøya august 2004
Bildet inngår i albumet Svalbard2004 - Noen opptak fra en rundtur på Svalbard august 2004
Utstyr
  • Canon 1D Mk. II
  • Canon EF 300/4L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 1600 Raw
  • Nei
  • AnnetGrått, dystert tungt vær, litt snø i luften.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Jonas L.
Et flott naturbilde, selv om forholdene nok ikke var de aller beste.
Lekkert med måten de krysser hverandre på, med tennene i hver sin retning. Komposisjonen er fin, jeg ville nok ikke gjort noe anderledes her selv.
I tillegg strålende teknisk, til tross for svært høy ISO.

mvh JL
Avsluttet .
Utrolig. Må ha vært en flott opplevelse.

Inge
Stine J.
Mektige dyr som du her viser i en artig positur hvor de krysser hverandre i all sin latskap. Huden ser så grov ut at den ser ut som et berg. Hvalrossene er fint plassert i bildeflaten. Øyet til den nederste ser litt livløst og grumsete ut, men de har gjerne slike øyne for alt jeg vet.

Av ren nysgjerrighet (ute etter å lære); Ser du har brukt veldig høy ISO, men ser ikke noe særlig støy i bildet, hvordan gjør du det?

Bra fanget under slike dårlige forhold. Må ha vært en opplevelse. :-)

mvh Stine

Henning H.
Bakgrunnen er fin og støyfri, men syns huda er grumsete og har ein del støy. Og så er det ikkje så syslskarpt som eg kunne tenke meg. Elles likar eg veldig godt motivet og komposisjonen av bilde. Det auge som Stine peikar på var litt ekkelt.
Mvh Henning
Carsten A.
SJ: Canon 1D Mk. II arbeider enestående bra på svært høy ISO. En forutsetning at ekponeringen sitter som den skal, slik at det ikke er påkrevet med endringer av toneforløpet i etterhånd.

Les artikkelen ''Expose (to the) Right'' på:

http://www.luminous-landscape.com/tutorials/expose-right.shtml

Hva som er hva på disse kroppene er ellers ikke godt å si. De ligger på en sandstrand og har både sand og annet på seg.

MVH CA
Avsluttet .
Hvis øynene er sjelens speil, tør jeg ikke tenke på hva slags traumer disse gamlingene sliter med å undertrykke...

Hvalrossens besynderlige anti-karisma er skildret til karakteren godkjent og litt til, men jeg tror et noe strammere utsnitt ville gjort seg.

Litt støy i rødt og grønt på venstre side av hodet til den nærmeste, men pyttsannn.


flemming r.
Storslået motiv, et naturmotiv når det er bedst.
Lasse H.
Bra dette, ISO 1600 blir bra når man under slike forhold bytter det inn mot en såpass rask lukkertid og, som CA sier, at eksponeringen er korrekt. Man ser selvsagt at bildet har en litt grovere struktur enn det ville hatt ved ISO 100 / 200 men det er ikke påtagende og skjemmer ikke bildet på noen måte.
Etter min mening et godt artsportrett med mye spekk i. Skal jeg kløyve hårstrå så ville jeg gjerne sett et utsnitt som lå litt lenger ned med litt mindre himmel i toppen og litt mer fett i bunnen.

Mvh
Lasse
Carsten A.
KSH: Mulig disse dyrene har vært utsatt for traumer, men de to på bildet er nok ikke ''gamlinger'' i hvalross-sammenheng. De var små av vekst og med relativt korte støttenner i forhold til noen kjempefleskeberg som hadde posisjonert seg på utsiden (landsiden) av flokkken, for, tror jeg, å kunne verge resten av denne flokken av hanner. Velvoksne hvalross skal kunne ta isbjørn, som nok melder sin interesse fra tid til annen.

Det eventuelt traumatiske er nok at alle hunnene hadde forlatt dem og dradd østover mot Frans Josefs land, ettersom de og deres unger ellers ville blitt blitt utsatt for overdreven oppmerksomhet fra hanner breddfulle av testosteron. Mange av dyrene i flokken, ikke minst disse to, var ganske urolige, ellers kunne jeg sikkert greid meg med både lavere ISO og lengre eksp. tid.

LH: Du ser ikke noe himmel i bildet, derimot noe land i bakgrunnen, tilsløret av snødrevet.

Utsnittet kunne nok vært tettere ja, men dette er allerede atskillig av et utsnitt, så et sted får man stoppe.

MVH CA
Frank H.
herlig fanget. fin ''positur'' teknisk helt greit. spennende med sånne turer
Roger V.
Hei
Du sier det er to hvalrosser på bilde, men ser jeg ikke feil er det da tre eller fire, selv om man bare har blikk kontakt med to, eller tar jeg helt feil???

Imponerende lite støy ved den iso verdien, ser ingen ting av det.
Spennende bilde, fra en sikkert like spennende tur. Litt anderledes positur enn vanlig rett opp og ned. Syntes ellers utsnitt var helt greit, man ser hovedbudskapet, og får et inntrykk av været/miljøet.

Roger
Carsten A.
Jeg siktet til de to som er bildets hovedelement. Dyrene lå i tett flokk, tildels over hverandre. Totalt en flokk på 30-50 (?) dyr, på dette utsnittet sees antakelig (deler av) 6 dyr.

MVH CA
Rune Edvin H.
Gjetter på at dee lukta like vondt som vanlig. ... så det er en prestasjon i seg selv å orke å komme innpå. Imponerende kvalitet å 1600 iso.
Ellers er vel ting sagt.
Rune
Arne S.
Øynene er et motiv i motivet. De lett sjuskete framtoningene kombinert med snødrev gir bildet et sanselig og rått preg som styrker uttrykket. Komposisjon, teknikk og innhold er ellers ikke spesielt, verken den ene eller andre veien.
Kurt S.
Noen skrekkinngydende skapninger, synes jeg.
Teknisk godt bilde og flott utsnitt. Godt gjort å få med så mange detaljer i dyrene på så pass lang avstand som du hadde.
Du kom vel kanskje ikke nært nok til å kjenne duften av ånden deres. Den skal ikke være særlig god har jeg hørt.
Kurt
Carsten A.
He-he, her kommer det nok ''duft'' fra flere steder. Litt ruskevær med sidevind fjernet dog det meste.

NVH CA
Lars-Anders M.
Meget bra, men litt uskarpere bakgrunn ville jeg hatt.
Odd Tore S.
Blikket blir hovedbeholdningen for meg her. Bevares, resten er imponerende nok, både dyrene og din tekniske utførelse, men de rødsprengte og delvis vrengte øynene gjør sterkest inntrykk. Det nederste ser skadet ut?
Bildet formidler innhold og stemning på en for meg overbevisende måte.
Odd Tore
Avsluttet .
Jeg synes blikket på hvalrossene var strålende. Ruskeværet og vinden synes jeg gjorde seg veldig bra. Bakgrunnen er passe slik den er.

MvhJRH
Thorfinn B.
Øynene og tennene gjør mye og det meste. Teknisk bra som vanlig og en fin studie dette. Snødrivet gir bildet det lille ekstra.
Per R. G.
et flott bilde carsten
Tarjei Ekenes K.
fint detaljert som alltid

kult hvordan de krysser kroppene

bra med rødfargen på den bakerste
som gjentAr seg i øyet

som igjen ser ned på et annet rødt øye

:-D ! son tarjeiav !
Johan G.
Jeg synes dette er ca. like kjedelig som fuglebilder, som som oftest er tatt fordi man ikke kan studere en fugl nært uten kikkert eller kamera. For meg fremstår dette, og fuglerbilder, som bilder man tar fordi man kan. I motsetning til mange andre bilder kan det sammenliknes med mattematikk, det har en del kriterier som er fotutbestemt og som skjelden fravikes.

Dette er derfor noe av det minst oppfinnsomme og noe av det mest kjedelige jeg vet om.
Thore A.
Har sett på dette bildet mange, mange ganger nå. Synes det er et bra motiv, men mangel på linjeføring og komposisjon gjør at det desverre ikke gir meg så mye. Visst er det spennende skapninger, men bortkappede kropper og linjer som forvirrer trekker ned. Ser dessuten ut som om mellomtonene er noe brutalt hevet - og frembringer grønne og røde flekker under det ene dyrets snute(?).
På plussiden må posituren fremheves - noe som gjør bildet til mer enn en kjedelig avbildning av en uvanlig art.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu