Svartmeis?
Ikke verdens beste bilde av denne krabaten,men jeg har akkurat installert Spyder 2 skjermkalibrator,ting forandret seg voldsomt. Ser meget bra ut i fargene på min skjerm,gjør det på din?
Trodde først det var en Kjøttmeis,det var selvfølgelig feil.Er nok en Svartmeis med en litt merkelig fargekombinasjon,som vel de første her også har kommentert...
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 70-200mm f/4 L
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 100 Raw
  • Nei
  • AnnetBeskårte,justert levels,curves og fargemetning i PS...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125229} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Hvis dette er en kjøttmeis, bør du rekalibrere snarest (samt at jeg må bytte både briller og fuglebok).

Hvis det derimot er en svartmeis, er det ikke samme grunn til å slå alarm. Fargen på undersiden ser ut til å være i overkant mettet og guloransj, men svartmeis finnes ikke her i Vadsø, så jeg skal ikke være så skråsikker.


Jonas L.
Mener å huske at underartene av svartmeis har mer gultonet fjærdrakt sørover i Europa. Ingen typisk norsk dette i allfall, hvor har du tatt bildet?

mvh JL
Einar Y.
Hmmm,dere har vel rett.
Er med all sannsynlighet en Svartmeis,bildet er tatt i Nittedal nå i vinter.
Greier ikke å se noe oransje farger på noen av de tre forskjellige maskinene jeg bruker,men at det er gult? Ja...
E.
Odd Tore S.
Skarpt og fint av en meis som har vært lur nok til å sette seg på en litt skrå gren og med ganske nøytral skogsbakgrunn. Jeg finner ikke noe å pirke på på bildet.
Fargene på undersiden er mye mer i retning brungul enn den banden med kjøttmeis som herjer på meisebollene våre. Vil ikke karakterisere fargen som oransjeaktig, men kjøttmeisgul er den absolutt ikke, den er mye gul-gulere. Kroppsbygningen på denne her virker også mer kompakt enn på kjøttmeis.
Odd Tore
Jonas L.
Pussig. Det er definitivt en svartmeis, men jeg har aldri sett lignende farge på undersiden som denne. Jeg får forhøre meg litt i de ornitologiske kretser...

Forøvrig et helt greit artsbilde, men en fin bakgrunn som viser litt barskogmiljø som disse fuglene lever i. Komposisjonen er for midtstillt. Ellers fint presentert teknisk sett.

mvh JL
Johnny Roger P.
Hei Einar..

Flott Svartmeis...

Jeg har nå fått sjekket litt med fagfolk dette med muligheten for at dette er en underart av Svartmeis. Det var en liten invasjon av svartmeis på sør og østlandet ifjor og jeg tenkte at dette kunne være noe som fulgte med i det rushet. Og at det kunne være en østlig underart vi snakket om her.

At det er en østlig utelukkes med at fargen på ryggen da skulle ha vært mer grønnlig og ikke så rent askegrå som denne er.

Ett mer logisk alternativ ville vært britisk svartmeis men fjærstrukturen under antyder at dette er en ungfugl og da skulle den vært mer gulaktig i kinnene.

Neste alternativ er at den er delvis flavistisk (overskudd av gult) og det kan nesten virke sånn for den fargen har aldri jeg sett på en svartmeis.

Det vi sjekker videre på nå er om det kan være en hybridisering med en annen meise art - jeg begynnte å tenke på dette da jeg av en eller annen grunn jeg ikke klarer å forklare synes det er ett eller annet med formen på kinnflekken som skurrer.

Kommer tilbake til det når jeg har hørt mer....

Uansett en flott fugl!!

johnny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu