Bildet inngår i albumet Vann og natt - . . . og litt hjelp av kunstig lys
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker3,5s
  • Filmtypedigital RAW 100 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124963} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jonny E.

Hei hei

Vakkert og idyllisk,
fint med lys- og skyggeforholdan,
har du brukt gråfilter for og kunne bruke såpass lang lukker...sollys?

Dette liker eg godt.

Ha ei god natt

. JonnyE
Stine J.

Nydelig og idyllisk dette, Ann. Flott komponert og fin sløring i vannet. Vakkert. :-)

mvh Stine
Hege J.

Dette ble en estetisk nytelse, Ann! :-)
I tillegg til nydelig natur som et viktig grunnelement har du evnen til å formidle motivet på en svært vellykket måte.

Mvh Hege
Inge S.

Bare herlig vakkert :-) Nyter det.

Mvh Inge
Avsluttet .

Godt og virkningsfullt valg av kamerastandpunkt og innzooming. Komposisjonen er meget balansert, men busken nede til venstre stjeler litt mye oppmerksomhet .

mvh Åsmund
Odd Eirik S.

Stemningsfullt og vakkert. Kan godt tenke meg å låne denne fossen av deg.
Bildet er så levende at jeg får følelsen av å stå der selv. Flott eksponert. Fint sløret vann og du unngår utbrenning i fossen. Behagelig og fine linjer i bildet. Går helt av seg selv å orientere seg. Blikket ledes svært naturlig inn og opp i bildet. Teknisk finner jeg ikke noe å pirke på heller.
Ingen tvil, dette er et nydelig bilde.

mvh
OddES
Odd Tore S.

Stilig dette her, Ann. Du har håndtert både motiv og lys på en overbevisende måte.
Mulig at jeg ikke er helt i fokus på morgenen, men jeg savner litt skarphet i ikke-vannet.
Odd Tore
Eli B.

Kjempe bra og flott motiv. Likte dette veldig godt. Fargene, vannet komposisjonen. Flott!
mvh Eli
Roger V.

Hei
Flott motiv, likte spesielt at det ikke er tatt rett på, men her har du utnyttet hele fossen, og fått med flere deler av bekken. Fine linjer fin sløring i vannet, sollyset er og med på skape det lille ektra. Flott bilde...

Roger
Ole Walter S.

'din elv''? Neida den er min! knegg knegg Ann, det var et flott bilde av en flott elv. Du har fin fokus på fossen, og heldigvis utelatt den håpløse bakern rett over der. Lenge siden du var der oppe eller? Forøvrig enig med Odd Tore Saugerud mht. skarphet i ikke-elven. Man blir uansett trukket inn mot fossen i ren nysgjerrighet. Flott var det!

Ole Walter
Marcus B.

Sagolikt! Jättebra bild på en jättefin plats. Precis lagom lång slutartid ser det ut som.
/Marcus
Hans Petter L.

Fantastisk nydelig Ann.
Lyset, skyggene, sløret og kompet er bare helt fantastisk.
Jeg tenker på bildene til Tiedemann og Gude når jeg ser dette!
Supert Ann!

mvh
HansP
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert og drømmende , om enn ikke så spennende .

Dette kunne på en måte også vært to ulike bilder , med øvre fossefall og dets stemningsfulle lys som et motiv i seg selv , og nedre fossefall med sine mystiske og fine blåtoner.

Et ok formidlet bilde.

-iav-
Allan K.

Godt bygd opp, og blikket ledes inn mot hovedmotivet.
Pent :)

Mvh
Allan
Ann F.

Tusen takk til alle for positive kommentarer!
''Min'' elv har vært heller traurig hittil i vinter, uten særlig sne og is og gode vintermotiver siden i november, så det varmet godt under en opprydding på harddisken å finne dette.

Jonny: nei, intet gråfilter, jeg spotmålte mot noe gjenomsnittlig, antagelig den store stenen til venstre for fossefallet øverst. Svært lite redigering, justerte bare til litt dypere skygger under RAW-konverteringen og litt varmere lys foruten USM.

Åsmund: kanskje busken stjeler litt oppmerksomhet, kunne blitt renere blåtoneparti uten den. På den annen side balanserer den de to grønnbuskkledte hjørnene oppe.

Odd Eirik: det er bare å si fra en gang du er i Osloområdet, det er ikke langt unna. Og jeg skal love deg at du blir overrasket!

Odd Tore og Ole Walter: pussig, jeg synes også det så mer uskarpt ut på skjermen på jobben i dag morges, men nå i kveld hjemme er alt OK igjen.

Inger Anne: kanskje ikke akkurat så spennende men jeg synes det er viktig også å vise og ta vare på det vakre rundt oss, som her.
Bortsett fra det - for meg er motivområdet (altså stedet) spennende som fotografisk utfordring, jeg er der så ofte at det krever tanke og omhu for ikke å gjenta meg selv i utsnitt og standpunkt. Det til tross ''må'' jeg stadig dit igjen.

I dette bildet liker jeg spesielt godt det lille gullglimtet av et høstblad på den ene stenen litt til venstre for midten. Ett av de bildene jeg er mest glad i selv fra dette stedet.

Mvh Ann
Odd Tore S.

Ann:
Jeg har skiftet skjerm, men ikke mening: Det virker uskarpt på CRT-en også, men det var egentlig ventet, for der virker det meste litt uskarpt.
Odd Tore
Tore B.

Hei Ann, her er det sagt mye pent.. og det istemmer jeg også. Men jeg har et lite problem med den uskarpe ''motlysrefleksen'' nederst og det ubestemmelige feltet bak. Dentte finner jeg skjemmende og ikke nødvendig for bildekomposisjonen. Jeg skulle gjerne sett bildet masket et par centimenter nedenfra, helst rett over den nederste ovale steinen. Jeg tror faktisk ''fokus'' i bildet blir tydeligere også. Ha det. Tore
Ann F.

Mulig det Tore, fargen adskiller seg i alle fall klart fra det skyggeblå rundt omkring.
Hva du mener med ''det ubestemmelige feltet bak'' er jeg ikke helt sikker på. Mener du hele speilingen nedenfor (hitenfor) de ovale stenene som ligger tvers over elveløpet ved overgangen til stillere vann?

På den annen side tar fargen opp det gyldne i toppen. Og jeg synes avslutningen blir litt vel brå ved å beskjære som du foreslår.
Mvh Ann
Inger-Lise S.

Et nydelig bilde! Litt uskarphet er nevnt,men jeg syns ikke det er sjenerende. Lekre farger,spesielt i den nydelige forgrunnen. Enig i at du har 2 bilder i ett her, men jeg ville ikke rørt det..

Inger-Lise:)
Morten W.

Utrolig vakkert!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu