Ærfugl
Nytt bilde til min portfolio - Som allerede inneholder ganske mange fuglebilder. Gi gjerne en kommentar til ting du ikke liker eller som du er fornøyd med i dette bildet.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm A-FS II
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annetiso 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger735
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124383} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .

oi oi oi:) dette var veldig skarpt og fint!
snål fugl forresten. har aldri sett sånn før...:)
Kjartan T.

Takk for kommentaren, men jeg blir jo litt trist når jeg se at du aldri ha sett en ærfugl:

Dette er en vill fugl som lever langs det meste av kysten. Den er kjent for at den i hekketiden frivillig har søkt menneskets vern og beskyttelse mot
uvær og predatorer for å få fram sine unger.

Både fugl og menneske hadde nytte og glede av denne kontakten. Som ”takk for innsatsen” ble det egg og dun (ærfugl-duna var en stor eksportartikkel) til folket som samtidig fikk et personlig forhold til de ville ”tamfuglene”. Det skulle forrøvig dun fra 60 reir til for å fylle en ederdunsdyne.

Ærfuglen har gått sterk tilbake flere steder lags kysten. Det kan nok ha sammenheng med at menneskene der har flyttet fra øyene... og glemt den.

Bildet viser en e-kaill (en hann fugl). Hunnen er kun brunspraglete, og bærer det enkle navnet ea her på Namdalskysten.

Den symbiotiske kontakt mellom menneske og fugl forandra i sin tid folks holdninger til denne arten så vel som ærfuglenes adferd overfor mennesket. Det er fortsatt ganske enkelt å komme nær disse fuglene enkelte steder og heldivis lever også dun-kulturen videre noen få steder nordover. Dette var nok hovedårsaken til at øya Vega i fjor kom inn på UNESCOs Verdensarvliste sammen med blant annet Victoriafallene og pyramidene i Egypt.
Avsluttet .

Hej. Du kunde visa en bild med hela ejdern (S) men ok bilden är kämpefin Det finns många i hamnen där jag bor men är för dåligt lys ännu, bättre i februari. Mvh amatörornitolog Leif
Avsluttet .

tusen takk for spennende informasjon!
håper jeg får se en i virkeligheten en gang:)
Truls L.

flott bilde av en flott fugl
Truls L.

flott bilde av en flott fugl
Kurt S.

Flott struktur og fine fargenyanser i fjærdrakten. Er det sola som gir et rødlig skjær i fjærene, eller har den slik farge? Det har jeg faktisk ikke vært klar over.
Isåfall burde jeg skjemmes jeg som kommer fra Lofoten -:) Til mitt forsvar kan jeg isåfall si at jeg ikke har vært så nært innpå ''ekallen'' (som vi kaller den) som dette.
Fint med vanndråpene i brystet og en kjempefin fremstilling av en flott fugl.
mvh Kurt
Kjartan T.

Takk igjen til dere som gir kommentarer til bildet.

Det rødlige (ferskenfargede) brystet, de svakt kremgule vingene og den nydelige grønnfargen bak i nakken er lettest å se når du kan studere fuglen på virkelig nært hold. Her hjelper også en lav vintersol til med å løfte fram fargetegningene. Har prøvd å spille litt på pastellene her. Du får se til å komme deg nært en ekall Kurt:)
Kurt S.

Må nok det -:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Det fine lyset og detaljene på ærfuglen var det eg likte med dette bildet.
Forøvrig meget god skarphet.
-iav-
Steinulf L.

Flotte fargetoner i fuglen og glimrende skarphet. Den diagonale bølgen bak hever komposisjonen. Meget bra

Forøvrig en fin historie du serverer.
Jan Fredrik I.

Flott portrett!
Syns du har fått fint frem hvor vakre fargenyanser denne fuglen faktisk har,på avstand ser den jo nesten bare svart /hvit ut.
Tror nok denne arten er mye mer sky nå enn hva den var tidligere for bare en 15-20 år siden, her langs kysten i Østfold er den slett ingen enkel fugl å komme tett innpå lenger.
Lysretningen bildet er tatt i skaper jo en veldig fin stemning og får godt frem pastellfargene, men fører desverre til at bildet fremstår noe gjengrodd i de mørke partiene og bare for å pirke så synes jeg den lyse stripa i vannet bak fuglen trekker noe av oppmerksomheten bort fra fuglen.

Mvh

Jan Fredrik
Stine J.

Et flott portrett av ærfuglen. Nydelig detaljerte tegninger i fjærdrakten og fint glimt i øyet. Flotte farger og bra utsnitt. :-)

mvh Stine
Stig B.

Jeg synes JFI her har gitt gode kommentarer og velger hans ord, bytter bare ut østlandet med nordvestlandet. Ypperlig detaljering og eksponering. Flott!!

Mvh Stig
Kjartan T.

Takk igjen for kommentarer. Er enig i det som skrives om de mørke partiene, men er nok ikke like enig i at lysstripa er forstyrrende. For meg er den en viktig del av dette bildet, og de parallelle linjene i fugl og vann er årsaken til at dette bildet skilte seg litt ut i mengden av mine eksponeringer denne dagen.
Ann F.

Det er i alt vesentlig EN ting jeg ikke liker ved dette bildet:
at det ikke er mitt.
Så mange ganger jeg har sittet ''skuddklar'' ombord og på strand med ærfugl i sikte, men aldri noen gang et bilde som er bra nok.
Sukk.
Det er en nydelig fugl, og du har tatt et pent bilde, fine varme farger i fjær, dråper, struktur og et lite catchlys i øyet.
Kanskje LITT mørkt i hodet? (jada, jeg vet at den vel er bortimot helt sort i hodet, men det er litt vrient å se hvor øyet ''starter''.) Og litt mørk i fjæra på bakkroppen, som også nevnt.
Mvh Ann
Kate L.

Dette var et utrolig nydelig bilde! Tror aldri jeg har sett en slik fugl før, veldig vakker fugl. Jeg liker skarpheten og de fine detaljene som kommer frem. Flotte farger og god skarphet. Liker fargenyansene og ringene i vannet.

Bjørn H.

Suverent på alle måter ..., skulle gjerne hatt med baken også ...

Bjørn ;¤
Jan-Eilert P.

Et særdeles godt ærfuglportrett. Jeg fotograferer også denne fuglen og det er ikke alltid like lett. Kamuflasje er nok ikke dumt. Uansett var dette et flott ærfuglbilde.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu