Elin og Ingvild sykler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-21 23:41:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon 70-200/2.8 IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/32
  • Lukker1/6s
  • FilmtypeISO 50 RAW
  • Nei
  • Annet-1/3 EV og panorering
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1265
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123695} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
anna m.
litt for uskarpt, synes jeg... men fine farger :)
Monica J.
Hei Carsten,

Dette bildet minner litt om bildet ditt av damen med en liten unge på magen. Jeg regner med at du også her har fått frem akkurat den effekten du ønsker. Jeg liker fargene, men jeg skjønner ikke helt teknikken. Kan du forklare hvorfor du lager bildet slik i stedet for å gjøre det skarpt? Er litt nysgjerrig...

MJ
Tore B.
Har virkelig sansen for dette... Flotte farger og en uskarphet som blir dekorativ. Regner med at du har fulgt objektet med kameraet. Er dette kun ett bilde?? Synes deler av bildet ( venstre arm på fører ) er skarpt. Eneste jeg kunne ønske, var at passasjerens venstre arm hadde vært skarpere.

Tore
Trond H.
Noko må ein vel ''følge med på'' når ein panorerer på denne måten, og da er vel ein arm eller person like godt som noko anna :-) Teknisk flott, passe skarpt der ein ønsker det, med ein utruleg tiltalande tekstur i bakgrunnen. For min del irriterer eg meg en del over dei lysande refleksane som formodentleg kjem frå hjelmen, men veit ikkje i farten korleis ein skal kunne fikse på onko slikt.

Innhaldsmessig er det svært minnebringande (dersom det er eit ord som kan nyttast), dette er på mange måter kjensla av å være ung og i full sommarvigør :-)

MVH TH
Carsten A.
MJ : Dette er en panorering på (relativt) lang eksponeringstid.

Teknisk foregår det ved at en bevegelse, her jentene på sykkel, følges (holdes i såvidt mulig på samme posisjon i søkeren) over en viss periode (eksp.tiden), slik at man unngår å fryse bevegelsen, noe som fort blir svært statisk. Dessuten fører teknikken til at bakgrunnen, som her, kan bli ganske uskarp og ensartet. Dermed blir også bildets hovedelement (jentene på sykkel), tiltross for uskarpheten, bra frittstillet i bildet. Så er f/32 og så lav ISO som 50 brukt for å få eksponeringstiden tilstrekkelig lang.

Noen andre bilder med samme teknikk: bilde nr. 143574 , bilde nr. 101243 og bilde nr. 4306

MVH CA
Monica J.
Carsten: Takk for forklaringen. :-)

MJ
Øystein E.
Jeg synes bildet mangler noe som er interessant å betrakte, noe som står mere frem fra bakgrunnen. I dette bildet er det mye fart, og lite som står kontrast til det. Tror jeg ville forsøkt med kortere brennvidde, for å ha større mulighet for å skille mellom objektet og bakgrunnen hva angår skarphet, for å skape mere dynamikk. Men jentenes ansikter ville sikkert også tilføre bildet mye, selv med den sløringen som er.
Moro med panorering.
Henning H.
Fint bilde av leik og moro. Panoreringa gir fart og driv som gjer bilde interessant og det er fin plassering av Elin og Ingvild i bildeflata. Dessverre tar dei utbrente strekane frå hjelmen litt for mykje av fokus til bilde. Det same med dei to lysstrekane på ryggen til Elin(?). Dei går heilt feil i forhold til resten av rørslemønsteret. Hjernen jobbar forresten på høggir for å forstå panoreringa fult ut, men eg klarar ikkje å forstå alle detaljane. Konklusjon så langt er at du har panorert litt raskare enn dei syklar, men her må du rette meg om eg tar feil :-)

mvh Henning
Sissel H.
Syns ideen er god. Panorering skaper bevegelse og dynamikk, og det passer til dette motivet. Komposisjonen av jentene som sykler på vei inn i billedflaten er god, men jeg tror en litt annen kameravinkling ville blitt bedre. Er enig med Øystein Ellingsen i at jentenes ansikt ville tilført bildet mye.
Mvh Sissel.
Lars-Anders M.
Helt fantastisk bild. Liker bevegelsen og kopet meget bra. Slik skall det gjøres. Ok.
Steinulf L.
Jeg har studert endel av disse bildene dine hvor du har fokus på bevegelse. Det er svært lærerikt og ofte en estetisk nytelse. Derfor er det jeg som lærer av deg. Noen kritisk kommentar til dette bildet har jeg derfor ikke.
Carsten A.
HH: Jeg har lagt inn en ny versjon (V2), hvor noen (de fleste) av refleksstripene er maskert. Men dette er ikke mitt valg, refleksstripene viser noe av situasjonen som jeg ikke vil ta bort. Ellers holdt nok jentene ujevn fart på en ganske humpete flate. Ikke satt de to viltre jentene helt i samme positur hele tiden heller, den bakerste veivet mye med armene.

ØE: Kort brennvidde ville gitt en helt annen og mye mer urolig bakgrunn. Desasuten er det egentlig mye lettere å panorere med lang enn kort brennvidde - og kort brennvidde fører til at motivet blir fotografert i markert ulike vinkler, opptaksavstanden blir da mye kortere. Rotete bakgrunn gir ikke mer dynamikk slik jeg ser det.

Ellers takk for interesserte kommentarer. Jeg er forsåvidt enig i at det hadde gitt bedre virkning om vi hadde sett ett eller begge ansiktene. Da opptaket ble gjort var imidlertid jentenes tålmodighet på bristepunktet. Dette blir nok gjentatt i en eller annen form.

MVH CA

Lars-Anders M.
V1 klart best. Ok.
Henning H.
V2 blei alt for blass, men bra jobb med å skjule mykje meir enn det eg syns var nødvendig. Elles kjøper eg forklaringa om urolege jenter og vifting med armane. Det løyser det eg stussa på. :-) Men må presisere at akkurat det ikkje hadde noko å seie for oppfattinga av bilde som eg syns er bra.

Mvh Henning
Carsten A.
Hh: Her er det også ulike fargerom, differansen mellom sRGB og AdobeRGB(1998) fremgår ganske tydelig. Her er det sRGB i V1 og AdobeRGB(1998) i V2. Hovedfilen her (for utskrift opp til A3) er selvsagt i AdobeRGB(1998) - og må forøvrig behandles med stor varsomhet om den ikke skal gi gamut warning i magenta og grønt.

MVH CA
Stig S.
Pent og fartsfylt! V1 klart best, i v2 mistes litt for mange detaljer (refleksstriper) som etter min mening er med på å gjøre bildet. Men ø h hjørne distraherer i v1 - det blasse (?) feltet der bør justeres ihht. resten.

--stig--
Eli B.
Jeg har ikke lest noen av kommentarene her, så min er helt nøytral. Jeg må si at dette likte jeg, du har fått frem fart og spenning, liker begge versjoner både med og uten lysstriper. Synes bildet formidler veldig godt den følelsen man får når man ser barn sykle eller leke, en glede og spenning. Så godt jobba dette!
mvh Eli
Arne S.
At ansiktene ikke vises er ingen ulempe. Stemningen som formidles er god - kanskje bedre - fra denne vinkelen. Vi ser tydelig det forventningsfulle smilet til den bakerste jenta. Det holder. Den første jenta - med vipehjelmen - danner en svært så visuell skikkelse mot en strukturert og fin bakgrunn.

Ingen innertier, men slett ikke verst.
Carsten A.
SS: V2 er overhodet ikke min løsning, selv om det muligens kan anføres grunner for å gjøre refleksstripene på hjelmen mindre markerte.

EB og AS: En oppgave jeg har arbeidet med mange ganger uten helt å få det til slik jeg vil. Det skal være mulig å få til noe bedre enn dette med disse jentene. Vi får se når snøen går av bakken.

MVH CA
Marius F.
Nydelig gjennomført panorering. Liker inntrykket det gir av barn i farta. Fine farger som harmonerer fint i lag. I utgangspunktet sjenerer ikke lysstripene meg i særlig grad selv om jeg nok foretrekker #2.

Mvh, MF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu