Damene på Broen
Bildet er tatt i Esvahan i Iran
Når jeg nå ser bildet på skjermen blir jeg usikker på om det skal kuttes mer, som stort print fungerer det bra
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-20 11:21:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Mamiya Mamiya 7II
  • Mamiya Mamiya N 4 /80 L
  • Brennvidde80mm
  • Blender-
  • FilmtypeVelvia 50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Dag T.
OK ide med han nede i hjørnet, men jeg tror jeg ville beskåret det ned til den øverste spissen på broen, og litt fra høyre. Nå blir det litt mye rom som ikke gir bildet noe.
Erlend B.
Dette følte jeg ble litt for tilfeldig. Fugleperspektivet synes jeg ikke tilførte noe særlig. Et interessant motiv som kunne vært tjent med litt mer gjennomtenkt utførelse.

Mvh. Erlend
Stig S.
Liker karen nede i hjørnet, men da blir det, som Dag sier, for mye rom. Men kapper du nede (vekk med linselusen), så kan du godt ha det så romslig i toppen.

Er dette ved tehusene?

--stig--
Odd Tore S.
Jeg synes at det er OK med rom oppe, mens linselusa og det mørke i nedre venstre hjørne ikke bidrar i forhold til tittelen du har valgt.
Derfor kutt både i bunn og i venstre side. Akkurat hvor mye er vanskelig å foreslå når rammene blir to A4 ark over skjermen. Men jeg synes at det så ganske OK ut om tyngdepunktet av kvinnene kom omtrent i skjæringspunktet mellom linjene for gyldne snitt mot venstre hjørne.
Odd Tore
Fredrik Q.
Takk for kommentarer og hjelp.

Bilder var absolutt er snapshot, dessverre er det vanskelig ved steder det er mye turister å få tid, og fred til å bruke den tiden motivene ofte fortjener. Man får ofte bare en sjanse.

Stig, bildet er tatt midt på broen, tehuset er under broen (Pol-e-Khaju)se bildet som er tatt ved inngangen til tehusetbilde nr. 135966

Jeg prøver med en ny versjon.

Mvh

Fredrik
Kamran K.
ok du har klart å ta det bilde her og det er nok for meg, jeg har bodd i esfahan i ca et år så jeg vet ''litt'' mer en andre, hvordan det er å ta bilder av kviner og sånt! likte at du fikk med deg han karen. men om det er noe du burde kansje kutte så blir det toppen synes jeg! toppen har ikke noe å si for å si det sånt. men bra et du tørr fredrik

PS. brua heter siose-pol (33-bru) fordi det er 33 tak under brua det ser du kansje bedre på ett bilde jeg kommer til å legge ut på mandag ;)

MVH K.K
Stig S.
Ok, der kom forklaringen:-) Hadde litt problemer med å se at det var Khaju-broen; den har de karakteristiske trappene på forsiden. Og bildet fra tehuset tydet også på at det var Siose-pol... Mange fine broer i Esfahan, går litt i surr selv....

Kamran: var i Esfahan i mars/april siste år, og hadde ikke problemer med å få ta bilder av kvinner:-) Til og med i Qom flokket kvinnene seg for å få være med på bilde! Tror akkurat det er i ferd med å endre seg....

Synes versjonen ble bedre: har sansen for å bruke ''tomt rom'' for å understreke stemningen i bildet!

--stig--
Kamran K.
ja det er godt mulig men det er litt forsjellig når man svart hår og går rundt med et kamera og alle mistenker deg for å være skjult kameraman for et el annet sted enn når man er turist!!!!! om en dag jeg klarte å ta bilder av noen ukjente kvinner(fine bilder da ikke noe sånn tilfeldige greier i qom) så skal jeg faen meg ha en oscar for det, (qom er en av de byene som har mest reliøse befolkninger bare sånn at du vet så jeg er VELDIG overasket) men men... jepp esfahan har ikke bare fine bruer om jeg skulle reist til iran en gang til i livet mitt så skal jeg reise til esfahan (men det kan jeg ikke) vet ikke hvor lenge du har ''crusa'' der men det er alt for mange helt utrolig ting der!

MVH K.K
Kamran K.
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=157185 er kansje det fineste bilde jeg tok gjennom hele reisen!
Fredrik Q.
Kamran

Jeg var i Esvahan våren 2002 ca en uke. Esvahan er en av verden vakreste byer og jeg vil svært gjerne tilbake for å være der lengere. Jeg hadde skjelden problemer med å ta bilder av ukjente kvinner, men var somregel svært diskre eller spurte. De gangene jeg fikk problemer var det menn som blandet seg, selv om jeg fikk lov av kvinnene.

I byer som Shiraz og Tabriz, hadde jeg ingen problemer med å ta bilder av mennesker. I steden for ble jeg hele tiden annmodet av folk om jeg kunne ta bilder av dem.

Det er synn at du ikke kan dra tilbake til Iran, håper du får muligheten snart.

Fredrik
Kamran K.
hei fredrik

hehe det er bra at du savner byen hvertfall, hadde såpass så mye problemer sjøl at jeg glemmer alle de gode tingene. men men det er sant som jeg sa til noen andre her det er litt forsjell mellom å ha svart hår og gå å ta bilder av ukjente kvinner (noe jeg hadde veldig lyst på) i iran, de folka behandler deg som turist og behandler meg som en fotograf for en el annen avis! jeg hadde mye mindre problemer da jeg hadde akkurat begynt å ta bilder men da var jeg 12 år og alle trodde jeg var en gladgutt som hadde akkurat fått seg nytt kamera og det var jeg. det at men blander seg overalt er jo ikke noe nytt for meg, om du reiste tilbake til iran prøve å ta deg en tur innom ahvaz og abadan ikke fordi de er hjemmebyene til faren min og jeg vokste opp der mest men de byene har helt utrolig solnedganger, folka er mye mer åpen og varemere der i tilegg, og ahvaz har irans fineste bru synes jeg minuset er at det er utrolig varmt der, det kan bli 55 grader i sommeren! men men jeg og iran nei nei aldri i livet jeg får desverre aldri lov til å dra tilbake til iran på grunn av faren min sitt politiske problemer i iran og det er merkert med rødt i passet mitt til og med ''THIS DUKUMENT IS VOLID IN ALL COUNTRIES IN DHE WORLD EXCEPT IRAN''

K.K
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu