Filosoferende fiskehejre
Utstyr
  • Canon
  • Canon
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRAW 400 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123191} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ketil K.

Her var du kommet utrolig tett på gråhegra! Glimrende detaljering og fint lys. Hva slags optikk har du benyttet?


Likevel blir dette kanskje litt standard portrettavbildning. Det skyldes den høye kameraposisjonen, fuglens positur, og den litt grå bakgrunnen. Ser ut til at kontrasten og USM kan økes noe. Formatet på bildet blir jeg ikke helt fortrolig med, skulle heller sett mer av fuglens kropp og mindre av bakgrunnen over hodet i et portrett som dette.
Carsten A.

Enig med Ketil K. Billedmessig vinner bildet mye på en god del beskjæring fra venstre samt en del ovenfra.

MVH CA
Jan Fredrik I.

Synes de før meg har sagt det meste.
Må bare spørre om dette er tatt i en Park i Danmark? Hvis så er tilfelle burde det merkes med: K for tatt under kontrollerte forhold, hvis ikke har du vært mye nærmere enn det jeg har vært.
Gunnar H.

Mange tak for kritikken af billedet. Med hensyn til billedets beskjæring er jeg nogenlunde enig. Med hensyn til USM, helt uenig, jeg eksperimenterede en del, og fandt at 0,3 pix 192% var bedst, hvis man gik op på 1 pix ca 100% ville tegningen i fuglens rygfjer virke mærkelige, ihvertfald på min monitor.
Med hensyn til kontrast, gjorde jeg følgende, efter at ha' konverteret fra RAW til PSD arbejdsrum, konverterede jeg fra RGB til LAB, hvor jeg lagde et lag med kurver, hvor jeg ''regulerede'' kontrast til det niveau som jeg fandt passende, og om det er rigtigt er et spørgsmål om smag.
Med hensyn til at tilføje K, som jeg ikke rigtig vet hvad er, så er der i Danmark ikke nogen vild natur, alt er kontrolleret. Jeg tog hen til stedet for at få et billede i lavt modlys, og helst af en fugl i flugt, ''start eller landing'', var mig sådan set ligegyldigt, og jeg nærmede mig fuglen forsigtigt. Jeg troede at når jeg var tæt nok, ville den nok flyve sin vej, og jeg kunne få mit skud. Men, jeg havde overset at dette nok var en ''dansk'' ''tilpasset'' hejre(min ornitologiske indsigt lader meget tilbake at ønske, jeg troede at hejren var en ''vild fugl), så jeg kom helt tæt på, og fik skud af hejren i udsnit og helfigur, og først da jeg gik ned på knæ lettede den majestætisk, lige mod solen, et billede skal nok følge og få tæsk.
M.h.t. linse så var det en 28-135 mm IS Canon, jeg undrer mig også over at den kan egne så forholdsvis skarpt.
Mvh
Gunnar Hansen
Jan Fredrik I.

Grunnen til at jeg stilte spørsmålet om bildet var tatt i en park er at det finnes en god del bilder tatt i park i Danmark av menneske forede hegrer.
At du har kommet så tett på en gråhegre ute i naturen er veldig godt gjort.

Mvh

Jan Fredrik
Ketil K.

USM-økning - det gjelder bare enkelte områder, øyebrynet særlig. Ellers enig. Kontrast - her er det også snakk om små nyanser, og bare i bakgrunn og grå og sorte områder. Godt gjort å komme så nært!
Carsten A.

GH: ''K'' står for kontrollerte forhold, f.eks. opptak av dyr i fangenskap, så ''K'' passer nok ikke her. Ellers er det en kjennsgjerning at dyr og fugler som lever tett inn på mennesker venner seg til dette, særlig er det viktig at det ikke drives jakt på dyrene. I sør-Norge var for endel år siden sangsvaner en ganske sjelden og sky fugl, etter at jakt ble forbudt er det blitt en ganske enkel sak å komme tett inn på denne arten. I naturreservatet Østensjøvannet, som ligger innenfor Oslos bygrense, kommer man f.eks. inn på 1 meter eller mindre på hvitkinngås. Den samme arten rømmer på Svalbard om man går næmere enn 100 meter. Din ville hegre er åpenbart tilpasset et tett befolket dansk landskap!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu