Stille, stille
satt den der nesten usynlig for to på tur langs veien. Som så ofte før ble det rskt tatt en besluttning om å forsøke å snike seg innpå denne sky og til tider irriterende fuglen som stort sett letter med et skrik nå du er innenfor rekkevidde av kamera og objektiv. Så ikke denne gangen. Den satt stille, nesten urørlig tett inne i krattet og betraktet meg da jeg snek meg innpå. Resultatet, den sto lenge. Men, greiner og trær var til bryderi denne gangen,så snikingen ble neste latterlig. Det knaste og knakk i greiner, men hegren satt. Var den skadet?, neda men den var helt sikker på at jeg var et tre, eller sånn passe dum som trodde at jeg skulle komme nærme nok.
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
Utstyr
  • Nikon D100
  • 300mm AF-I +1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • AnnetStativ, -0,3 EV,
    Bildet bør betraktes i fullscreen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123087} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stig B.

Bra bilde av en fugl jeg aldri har klart å snike meg inn på, de titter bare arrogant på meg og letter i god avstand. At den tar deg som et tre må ha noe med frisyren din å gjøre :-)

Fin positur, ventesituasjonen mens den venter på aktivitet. Bra detaljering og fin skarphet. Fine detaljer. Ser jeg en usm-rand langs oversiden av nebbet???

Mvh Stig
Stig S.

Småpent dette, Nils. Passende format, fine farger, kanskje øøørlite mye USM. Eneste minus er et par kvister i bakgrunnen som distraherer litt, bl.a. den som krysser bak nebbet på fuglen, samt den som ''skjærer'' ø h hjørne.

--stig--
Steinulf L.

Fin kom og bra vilde av en sky fugl. Synes ikke bakgrunnen sjenerer nevneverdig.
Steinulf L.

... skal selvfølgelig være 'bilde
Nils B.

Takker, men når det gjelder usmen så er den litt aslørende på enkelte typer sjermer. Bakgrunne blir ofte slik ved det blendervalget og lukker og blender henger jo som kjent sammen.
Stine J.

Bra fanget, Nils! Hegren ser majestetisk ut der den sitter. Fint utsnitt. Syns ikke bakgrunnen forstyrrer, men litt hard USM ja. Men det blir jo pirk på et så fint motiv. :-)
mvh Stine
monica p.

Hallo Nils
Dægern den så olm ut.
Skal ikke komme med noe som helst negativt her jeg, synes du har greid brasene bra tatt i betraktning hvor sky disse er, jeg for min del har gitt dem opp for lenge siden.
Mvh Monica:o)
Lars Erik N.

Flott bilde av en flott fugl. Fint lys, masse detaljer og en artig posiur på ett ben. Vi har et par av disse i nærheten vi også, men jeg kommer aldri nærme nok. De bare stikker når jeg kommer luskene. Men...jeg gir ikke opp.

Mvh
Lars
Nils B.

LEN, fint at du ikke gir opp. Fotogleden holdes i hevd på den måten. Opplevelsen og kunskapen du får under slike seanser gir erfaring som du kan ta med deg videre på andre oppdrag.
Jan W.

Ja, de er helt klart ikke særlig begeistret for innpåslitne fotografer disse hegrene Nils.
Har forsøkt å snike meg nærmere så mange ganger uten å lykkes selv.
Her har du lykkes med å komme ganske så nært innpå og fange et fint bilde av denne flotte fuglen. Bakgrunn og farge på vann kunne selvfølgelig ha vært bedre, men det vet du sikkert alt om allerede.

Jan
Geir Arne M.


Flott bilde av en sky fugl. Skarpt - fin toneomfang.

mvh
geir
Grethe B.

En skarve amatør bøyer sitt hode for den store fuglefotografen!:-)
Du har gjort det igjen! Flott bilde, i naturlige omgivelser og med passe blurry bakgrunn! Bra jobba!

mvh
gt
Sondre S.

Vakkert!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu