Bildet inngår i albumet Sævarhagsvikjo, Stord -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-16 00:27:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-16 00:29:16
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-01-16 11:22:16
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-01-16 11:43:28
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Sigma EX 12-24 f4.5-5.6
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/19
  • Lukker4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger610
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122959} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Bernt Petter B.
Klasen med tang nederst til venstre tiltrekker seg litt for mye oppmerksomhet etter min smak. Kanskje er det noe interessant der for de som er eksperter på det, men jeg synes den øverste tredelen av bildet er mer interessant.

Prøv å ta et utsnitt i formatet 900 x 333 pixler fra øverste venstre hjørne, helt ut til kanten til høyre. Det blir et panorama, men etter min mening mye mer intressant.

Du har utnyttet graåskalaen godt. Litt trekk for de utbrennte høylysene i skydekket. Men når sant skal sies aksepterer øynene mine dette. Litt større kontrast i mellomtonene vil også trekke opp.
Tina S.
Takker for kommentaren.
Har no lagt ut eit panoramautsnitt av samme bilde, samt eit anna bilde frå samme stad.

Tina
Tom R.
Hei Tina, må si meg enig med Bernt. V2 blei flott.

Tom:)
Birna R.
Jeg er nok uenig med tidligere kommentarer ang. beskjæring her. De går på å få frem huset bedre, men det betyr at dybden i bildet går fløyten og vi ender med et intetsigende landskap.

Prøv heller å legge en beskjæring i øvre kant, slik at huset akkurat *ikke* kommer med, men fjellene i bakgrunnen fortsat tsynes. Vi ser nå speilingen av en form som er et ekko av steinene ute i fjæra, men som likevel ikke kan være dem pga størrelse og plasering. Altså noe som kan få tankene i gang. Litt nennsom beskjæring i bunnen samtidig forsterker både betydningen av tangklasen som hovedmotiv og forankringspunkt for å tolke dybden i landskapet.

sv/hv skalaen er flat og grå. Jeg antar du har startet med farger og kjørt desaturation eller liknende. Prøv channel mixer.
Tina S.
Takk for kommentarene!

Eg liker sjølv best den versjonen med tangen i forgrunnen. Eg liker den store dybden det gir bildet.

Bjørn R:
Eg veit at ein beskjering av himmelen gir større dybdeeffekt, men eg var så opptatt av å få med toppen på treet.
Eg har lagt ut ein ny versjon med beskjering slik eg trur du meiner Bjørn. Eg skal vera enig med at sv/kv fargene var flate. Eg har prøvt å justere det litt bedre no.
Du har og rett i at originalen er tatt i farger.
Sv/kv versjonen er laga ved hjelp av image mode grayscale og så image mode duotone, der eg har valgt ein farge som gjer gråfargane litt varmare. Eg ser no at dei første versjonane vart litt for brune. Samtidig mangla dei litt kontrast.
Håper det vart bedre no.

Tina.
Birna R.
Beskjær v.3 enda mer i toppen (så fliken av himmel til venstre for huset akkurat forsvinner), litt til i bunnen, så er du i havn. Fiks gråtonene samtidig. du kan evt. prøve å legge et duplikatlayer og sette blending mode til ''soft light'', eller ''multiply'' (men da må du legge til et Curvfes adjustment layer i tillegg). eller gjør et forsøk med channel mixer -> monochrome, det kan ofte bli vesentlig bedre fra et fargebilde enn image mode -> grayscale somk jeg synes lager temmelig mudrete sv/hvc
Tina S.
Takker igjen Bjørn.
Har lagt ut ein versjon som er litt meir beskåret. Har prøvt å justera gråtonene ein gong til. det er ikkje lett.
Eg skal prøve ein gong til å justere til sv/kv etter dei to framgangsmåtene du beskreiv i forrige kommentar, men det får bli litt seinare i dag. Andre plikter kaller....
Tina
Avsluttet .
Jeg syntes at den forste versjonen var best, men jeg ville provd aa legge til litt mer kontrast (hvertfall i forgrunnen)
Lars R.
spændende dramatiske fotos. En uhyggelig lighed med de billeder man har set fra ache provinsen på Sumatra. Godt arbejde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu