Bedre sent, men...
Som lovet i går skulle jeg ut å fotografere Gudrun og hennes fantastiske råskap, og ikke minst hennes uventede overraskelser. Tidlig ute og i takt med TV2 sin oppfattning av været hadde jeg med meg de remediene som behøves for denne typen opptak. Plastposer, tørkerull og ikke minst godt kledd. Gudrun kom noe senere enn først antatt, men forløperne var jaggu meg gigantiske de også. I takt med stormfloa bygget Gudrun opp enorme bølger som traff land rett før hun før hun slapp løs allkraft.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D100
  • nikkor 18-35
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetBildet bør betraktes i fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger711
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122105} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Venche J.

Hærlig Nils, du holder det du lover. :)

Jeg kjenner vinden og saltvannslukta fra de råe kreftene.

Wenche.
Jostein M.

Fin bølge dette Nils. Føler alikevel at du ikke har klart å fange råskapen i været. Savner noen refferansepunkter som kan vise hvor stor bølge er. Havet bak ser forholdsvis rolig ut. Som du sier så var du ute noe tidlig. Var selv en tur ute på Sola for en times tid siden og da var det brukbar fres der ute :-)
Mvh
Jostein
Thor B.

Flott Nils kjekt å se at du kom deg ut til neset og hjem igjen.Vel kunne ikke bli med deg ut dit,som du vet så hadde jeg bare treskoa på...

Her fikk du jaggu festa en sværing meget flott levert...Ikke for mye forgrunn her.Her tilfører den et helehet's inntrykk i bildet. samt referanse for høyden på bølgen,


TBH
Janne L.

Det var litt av en bølge. Godt jobbet. Fint bilde.
Janne
Nils B.

Takker for tilbakemeldinger. Når det gjelder kraft og størrelse så kan ikke et bilde her i dette formatet rettferdiggjøre opplevelsen. Når det er sagt så er alltså dette bildet tatt rett før Gudrun slår til, så om det er et varsel på hva som skal komme vites ikke. Men Jostein, (hyggelig at du stikker innom) jeg hadde ikke latt noen personer være refferanse til/på dette bildet. Idet bølgen nådde toppen var jeg våt fra issen og ned på baksiden. Det er sikkert det nærmeste jeg kommer en sportsig seanse i år.
monica p.

Hallo Nils
Se der ja, dette har jeg gleda meg til i hele dag, og du skuffer ikke.
Skikkelig fres her, selv om Gudrun sikkert hadde verre ting på lur.
Vet av erfaring at den bølga der slett ikke er noen uskyldighet, men det er kanskje ikke så lett å se for dem som ikke har vært ute i hardt vær for å knipse bølgebilder.
Synes du har fått til et flott bilde som viser starten på noe som er ganske så voldsomt.
Bra jobba Nils.
Mvh Monica:o)
Inger-Lise S.

Wow,for en herlig bølge! Et nydelig motiv,friskt og herlig. Jeg liker også forgrunnen godt med dens nyanser og struktur. Fine skyer og lekre fargetoner.
Der skulle jeg gjerne ha vært:)

Inger-Lise
Oddbjørn W.

Bra bilde dette - som vi har gått og ventet på. Du har fanget bølgen idet den raser over berget, frådende og voldsom. Bra tatt, Nils!
Var selv ute en tur for å se (du skapte visst rene folkevandringen!), og det endte med at jeg fikk en svær bølge over meg - gjennomvåt til skinnet etterpå. Men hva gjør en ikke for et godt bilde. Håper bare at utstyret mitt ikke ble ødelagt - fotografiapparatet altså...... hehe.
Jeg likte veldig godt dette påfunnet ditt, Nils. Og etter responsen tror jeg mange er enige i det.

mvh
Oddbjørn
Avsluttet .

De siste ukene har vel ''stor bølge'' fått en litt annen betydning. Men et flott bilde, huset mitt her på Lura (sandnes) rister som bare det!
Kurt S.

Får nesten gysninger når jeg betrakter denne bølgen. For en kraft - kan nesten føle og høret brølet fra Gudrun -:)
Nesten nifst.
Flott plassering og fin struktur i bølgen. Grønnskjæret synes jeg ble imponerende og flott å se på.
Godt jobba - Du kan være fornøyd med dagens tur!
mvh Kurt
Steinulf L.

Ser Josten's poeng om en referanse til størrelsen. Forøvrig flotte fargetoner og et bilde med dramatikk. Et spørsmål fra en innlandsøstlending: Hadde det ikke vært bedre med telelinse?
Nils B.

SL: Nja, helt sikkert delte meninger om det. Kunne sikkert benyttet 300en min men da hadde jeg nok mista noe av horrisonten som jeg ønsket og skyene. Isolert bølgen og hatt enda større behov for refferanse. Når det gjelder dette refferanse spørsmålet så hadde det jo vært stilig med en modell utpå der med en paraply som vrengte seg (gjerne rød). Men om hun/han hadde overlevd bølgen er jeg langt fra sikker på.
Anniken S.

Modell med rød paraply hadde vært skikkelig stilfullt, men disse bølgene er severdige i seg selv. Kjente bare panneluggen reiste seg i går, manglet havet og bølgene. da er det fint at noen deler øyeblikket med meg :)
Steinulf L.

Takk for svar. Ingen vits i å ta livet av noen for et godt bilde.
Kay R.

Hei Nils.. Godt nytt år..

35mm.... Betyr vel at du har vært farlig nært.. Trodde du som har tilgang på gode tele linser holdt dæ på trygg grunn...
Bilde e jo meget bra. Blir vel ikke mektigere enn dette. Skarpt og klart med flotte detaljer. Du illusterer stemningen bedre enn det æ så på tv`n...

MVH Kay:-)
Liv Anette T.

Hærlig bølge, med masse kraft. Det er ikke lett å formidle hvor mye energi det virkelig er i slike bølger, men synes du har fått det bra til. Et flott bilde både komposisjonsmessig og når deg gjelder lys, farge og det er nesten så en kjenner saltpspruten i fjeset.
Ikke for å si noe galt om enkelte grupper, men det er jo noen som mer enn andre utfordrer sjebnen i slikt vær........ :-)

Anette
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu