Svanesjøen
Fra vannsjø i Østfold
Bildet inngår i albumet Fugler jeg har møtt -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AFS 300/2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Annetettbens stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger366
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Gull i Villmarksliv, så jeg.

Da tåler du vel å høre at jeg på en god dag kanskje kunnne strukket meg til bronse...

OK med lys svane mot stor flate, sånn i utgangspunktet, men utsnittet blir så midtstilt at jeg bare opplever uro. Tror jeg ville tatt med mye mer vann med speiling og lite skog, i alle fall så lenge skogen ikke er ordetlig skarp.

Fargene virker litt urene; det ser bedre ut på trykk, faktisk. Jeg forventer renere toner fra en moderne DSLR.

Helen M.
veldig fint fanget bilde, stemningsfullt og fine farger. Synes likevel det kunne vært kuttet slik at svanen ikke er midt i bildet. Ville kuttet både under og bak svanen men beholdt alt som er til venstre for den, slik at det er luft i retningen den svømmer.
:)Helen
Ronnie S.
KSH
Jeg tåler at du kunne strukket deg til bronse.:-)

Ellers
Fint med all konstruktiv kritikk
Komposisjonen har jeg med vilje gjort slik. Når det gjelder fargene så er nok trykket i bladet noe ''blassere'' fordi bladet trykkes i CMYK og da klarer ikke trykken å gjengi Adobe RGB farger. Og så er det smak og behag da.... selvfølgelig.
Jan N.
Ja her er jeg ikke enig med KSH!

Jeg synes nok at dette er et aldeles glimrende bilde. Jeg synes at fargene kler dette bildet bra, og er med på å utheve svana på en fin måte.
Det er slett ikke alltid at man skal følge regelen om det gyldne snitt, sjøl om det nok vil fungere i de fleste sammenhenger. Noen motiver kler midtstilling av motivet, noe jeg synes dette bildet er et godt eksempel på.

Nei, dette bildet får min stemme!

JanJ
Kjartan T.
Hei og godt nyttår!

Her synes jeg det er vanskelig å være helt enig med de to første kommentarene. Har prøvd å maskere bilde på forskjellig vis, men det ender bare opp med å bli kjedelig og alt for likt ting jeg har sett så mange ganger før.

Etter mitt syn så er den uroen komposisjonen skaper med på å gjøre dette bildet godt. Det ligge en uhyggelig og urolig stemning i stillheten og mørket i vannet og skogen. Den ensomme svanen midt i bildet understreker nettopp dette.

På en dårlig dag ville jeg nok likevel ha bladd rett forbi dette bildet, men gir jeg det litt tid så er det virkelig verd å se på.
Odd Tore S.
Helt midtstilt svane, og litt sære og mystiske farger.
Første reaksjon var å plassere svanen et annet sted i bildeflaten. Men det funket ikke.
Så OK, men heller ''Ensom svane'' enn ''Svanesjøen''.
Odd Tore
Ronnie S.
Ja, her ble det litt debatt. Kjempefint!
Jeg har flere bilder med et senterplassert ''objekt''. Noen ganger så blir det riktig for meg. bilde nr. 151442 Andre ganger så provoserer det meg også.
Odd Tore... Takk for navneforslaget.
Oddbjørn W.
Vil du ha mer debatt? Hva med den midtstilte horisonten? Her har du brutt enda en regel. Og det skjer ikke allverden i øvre og nedre del av bildet, men er med på å skape den mystikken som er i bildet, så jeg vil ikke ha noen formening om det.
Det du sier er: Take it or leave it! jeg svarer: I take it !!

mvh
Oddbjørn
Oddbjørn W.
Jeg vil bare få komme med en presisering.
Det jeg skrev i går var IKKE ment som noen negativ kritikk av dette vakre bildet. Det var mer ment som en observasjon dette med midtstilt horisont, enn noen negativ kritikk. Du vet selv, Ronnie, at det har ikke manglet på superlativene når jeg tidligere har kommentert dine bilder, og dette bildet er ikke noe unntak. Det er en helt spesiell ''sound'' i dette bildet! Jeg støtter helt og fullt innlegget til Jan Jensen.
Trodde du noe annet håper jeg tvilen er ryddet av veien!
mvh
Oddbjørn
Ronnie S.
OW:
Har ingen problemer med hva du har sagt :-)
Tarjei Ekenes K.
et meget behagelig og nydelig poetisk bilde
med flott blåfarge

litt midtstilt svane

:-D ! son tarjeiav !
Kay R.
Ikke ille dette Ronnie... Må vel også gratulere med gull i villmarksliv. Sikkert greit å få presentert bilde sitt ved siden av ''kong'' weman...
Bilde e i sin enkelhet behagelig å se på. Er av dæm som mener at enkelte ganger e det passende med midtstilt motiv. Dette er et slikt bilde... Tror ikke flatebruken e maksimal men det funker som det står. Synes det virker litt uskarpt og må si mæ enig med KSH at det så faktis bedre ut på trykk...
Et delikat bilde e det..

MVH Kay:-)
Ronnie S.
Takker for tilbakemeldinger!
Hm..... Bedre på trykk ja... flere som mener det ser jeg? Bildet som er på trykk er en scanning av det innsendte bildet i A4. Kanskje jeg ikke er aggressiv nok med USM her? Fargemetningen er vel
omtrent den samme. Uansett fint med kommentarer i ''stereo'' :-)
Arne S.
Fargetoner og flatebruk er bra. Midtstillingen kan være bra, men jeg ville snudd svanen nitti grader - med hodet vendt mot fotografen. En slik posisjon vil gjøre en midtstilling logisk og visuelt sterk. Når svanen er presentert fra siden fortrekker jeg en dynamisk komposisjon. Svanens utbrente parti trekker ned.
Aleksander M.
Sen kommentar, men må gratulere med et gammelt gull i Villmarksliv.
Fin ro i bildet synes jeg, og midtstillingen fungerer bra!

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu