Fly Me to the Moon
Måne og fugler :-) Bildet er tatt stående på en sanddyne på Solastranden, men inn mot land over Stavanger lufthavn (Ullandhaugstårnet ligger rett under månen).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-28 01:59:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • AnnetLitt frustrerende at det ble så mye digital støy. Jeg var ikke klar da fuglene plutselig dukket opp, og jeg måtte skru knappen til ISO 800 for å klare det håndholdt. Litt rystelser, men den mystiske ringen rundt månen stammer ikke fra dette. Fint hvis jeg får tilbakemeldinger på komposisjonen! Er litt nysgjerrig på om dette virker :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger646
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Øystein L.

Dette bildet falt jeg for med en gang! Utrolig rolig og fint!
blir bare helt komplett med fugleklyngen og månen! hadde ikke blitt helt det samme hvis du fjerna en av de!

Frank H.

joda fungerer dette. månen ser manipulert ut for meg men
Eivind A.

FH: Jeg vet, jeg vet! Jeg aner ikke hva ringen skyldes. Skulle ønske jeg kunne legge ut originalen :-) Månen var faktisk akkurat slik den er avbildet her. Det er ikke foretatt noen individuell justering av elementer i bildet, bare generelt. Den røde ringen ble litt forsterket da jeg økte kontrasten en smule (for hele bildet).

Mvh Eivind
André M.

Joda, riktig pent :-). Rød ring er nevnt. Tror du ringen kan skyldes oppskarping i PS eller lysbrytning i objektivet ditt?. Litt irriterende...
Gunnar F.

Vakkert og godt fanget (rett mann på rett plass, til rett tid). Vanskelig å anbefale beskjæring av dette bildet! Da ville et av to hovedelementer bortfalle. Og det er for sent å be fuglene lage en diagonal formasjon opp mot månen ;-) Hvor kjedelig det ville være hvis man ble HELT fornøyd.

Keep up the good work.

Gunnar F.
Erik A.

Ikke værst dette, selv om kompet muligens kan føles litt trangt. Den søte pastellen kler motivet godt. Er det det en stærflokk eller vadefugl vi ser?

Myser man godt etter, mener jeg også å kunne se en svak blåaktig strek rundt øvre halvdel av månen, mens altså rød i nedkant. Dette kan tyde på kromatisk aberrasjon (feilbrytning) i optikken. Slikt oppstår lettest i zoom-områdenes ytterkanter, og da oftest på telesiden. Kvalitetsoptikk skal ikke ha slikt (hvis det er årsaken her da...). Nå kjenner ikke jeg Canon-optikken, men jeg mailer BR (Bjørn Rørslett) som er guru på slikt, samt CA (Carsten Arnholm) som kjenner Canon ut og inn. Så ser vi hva de sier...?
Avsluttet .

Fint fanget og utifra omstendighetene har du klart å handle raskt og effektivt.

Det hadde derimot ikke gjort noe hvis komp var tightere, synes det blir veldig mye himmel og mye tomhet i bildet. Hadde gjort seg om månen og fuglene lå nærmere hverandre og fikk mer luft på sidene.

Men naturen kan ikke forandres, og er det ikke akkurat dette som gjør naturfotografering spennende?

Ø
Carsten A.

Bra, men synd at elementene (måne, fugleflokk) er såvidt langt fra hverandre her. Himmelfargen ble vel mye søtsuppe for meg. Bildet ville etter min mening vinne en god del på å bli presentert i et mørkere leie.

Jeg kjenner ikke Canon 20D (og kjenner altså ikke Canon ''ut og inn''!), og vet ikke om dette kameraet har noen egenskaper som kan forklare ringen rundt månen. Øvre del har en litt ubestemmelig farge, mens nedre del dels er rød (rød-oransje), dels er det en mindre tydelig gul ring innenfor. Begge versjonene av Canon EF 70-200/2.8L (med og uten IS) regner jeg som stjerneobjektiver, og ville forsverget at de gir opphav til slike effekter.

Her er forresten objektivet overraskende mye nedblendet. Jeg oppfatter det som fugleflokken er ganske lang unna, og da skulle vel både måne og fugleflokk greit komme i forkus med ganske åpen blender. Begge versjonene av Canon EF 70-200/2.8L tegner meget bra på full åpning. For min del ville jeg nok tro at f.eks. ca. 1/2 trinns nedblending og ISO 200 hadde gitt en mye høyere bildekvalitet.

MVH CA
Avsluttet .

Hei. Fåglarna är troligen starar eller sidensvans denna årstiden då vadare bara syns i små flockar, skärsnäppa S fjaereplytt N. Mvh amatörornitolog Leif
Eivind A.

Takk for kommentarer.

EAA: Du har helt rett. På oversiden av månen er ringen blå/svart, og på undersiden er den rød.

ØTB: Helt enig, og som du sikkert skjønner er dette en lettere beskåret versjon av originalen, hvor jeg også har med bakken. Jeg har tenkt litt på å lage en manipulert versjon av bildet med større fugler, større måne og tettere komposisjon, men har ikke kommet så langt ennå :-)

CA: Jeg er også forundret, og jeg tviler meget sterkt på at det er kamerahusets feil. Som du ser er bildet tatt på 1/160s, og har derfor uunngåelige, små rystelser da det ble tatt på 200mm uten stativ. Grunnen til at jeg avskrev rystelser som årsaken til ringen, var at det på 8MP-originalen ikke er tegn til rystelser på fuglene. Men disse er lyssvake, og jeg blir kanskje bedratt? Det sterke lyset fra månen gir kanskje et tydeligere ''slep'' som følge av den lange lukkertiden!

Er også enig i at jeg ikke burde tatt bildet på f/7.1. Eksponeringen burde ha vært 2/3 stopp lenger ned, for å få tydeligere og gulere måne, og jeg kunne ha brukt f/4 eller deromkring, og kanskje ISO 200.

Helt på tampen kan jeg nevne at dette bare var noen ''tøysebilder''. Jeg var egentlig ute for å fotografere helt andre motiver da disse fuglene plutselig dukket opp, og jeg som sagt ikke var helt klar :-)

... og det er nok stær, ja.

Mvh Eivind
Avsluttet .

Meget pent og godt utført. Dog er jeg enig med CA ang. toneleiet.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu