Orrfugl
Lengter mot våren og legger i dag ut et bilde fra året som gikk...
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon F-5
  • Nikkor 300 mm AF-SII, f 2,8
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeFuji Provia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger563
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120062} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinulf L.

Litt mye skarping? Det er konturer spesielt over hode og hals. På denne skjermenfremstår bildet litt mørkt.
Kjartan T.

Det er bevegelse i bildet, fuglen rør jo på seg... men det kom kanskje ikke godt nok fram?
Avsluttet .

Kult med bevegelse! Stoppet bevegelsen med blitz? Fint med kalde farger, mot den varme hanekammen. Gleder meg til våren jeg også. Da blir det liv i skogen.

God Jul!

MvH Stian Håpnes
Kjartan T.

Nei, Stian. Jeg må nok forklare det hele med at orrhanen har noen merkelige kropsrykk under spillet. Det må ha vært en rykkning der fuglen på en måte senket seg ned?

Sier gjerne god jul jeg også, men har planer om å legge ut flere bilder før klokkene ringer jula inn.
Jon Erik V.

Hei Kjartan!

Bevegelse i bildet, men ''det gjør sæ'' synes æ! Likte veldig godt den røde kammen mot iskald og blå bakgrunn.
Jeg har også prøvd å skanne inn positiver på min nye skanner og opplever ofte at bildet blir uskarpt av en og annen årsak.
Skal ikke uttale meg angående dette..

God Jul og et fredelig Nyttår!

Jon
Øyvind A.

Jeg synes ikke dette var noe spesielt vellykket hvis målet var å få fram fuglens bevegelse. Det ser like gjerne ut som feil innstilling av lukkertid.
Ø.
Kjartan T.

Vel, takk igjen for kommentarer. Tar med meg synspunktene - liker å prøve meg på noe nytt, skarpe orrhanebilder har jeg flere hundre av, men dette eksperimentet falt altså ikke i smak hos alle.

Bildet er forøvrig tatt så tidlig på morgenen at det ikke var mer lys å hente selv på en 300mm 2,8. Selv var synes jeg dette ble ganske spennede, men skjønnner jo at orrhanen er mer salgbar når den første morgensol streifer fjærdrakten og den står der i stram givakt. Bare så synd at det finnes så alt for mange av de akkurat de bildene. Man må jo prøve å gå nye veier .. .. ikke sant?
Øyvind A.

Ja jeg er helt enig. Uten eksperimentering stivner vi. Så stå på du.

Til våren har jeg for øvrig tenkt på å prøve meg på spillende orrhaner i bevegelse jeg også.

Ø.
Jonas L.

Spennende med bevegelse. Jeg kunne faktisk tenke meg enda mer bevegelse her, så jeg er forsåvidt enig med ØA.
Litt småirriterende med den lyse flekken på bakken når man først har fått øye på den.

Men et bra forsøk er det. Fuglebilder behøver slettes ikke alltid være skarpe. Mange av de fineste fuglebildene jeg vet om er resultat av vellykket bruk av bevegelsesuskarphet. Terje Hellesø har mange gode eksempler.

mvh JL
Jan-Eilert P.

Litt i tvil jeg også. Skulle likt å sett bildet med tettere beskjæring (Spesielt i bunn) Syns den blir for dominerende. I tillegg skulle jeg gjerne sett bildet med litt varmere fargetemperatur. (Fargetemp blir og er en smaksak, men dette gir meg ikke akkurat vårstemning).

Ellers så ser jeg veldig gjerne flere spellbilder fra Orrhanaleiken ! !

JEP
Børge J.

Hei, bevegelse i bildet kan gjøre seg det, men synes øye bør vere skarpt.
Men det blir en smakssak, bevegelsen gir samtidig litt liv i bildet, det flate lyset til tross. store kontraster i farger og lys her som du har gjort en god jobb med. bra
BJ
Stig B.

Litt enig i poengene fra ØA og JL mht at det tåles enda mer bevegelse for å få fram det du legger opp til her, slik at det ikke ser ut som ''bare litt for lang lukkertid''. Tror jeg ville prøvd et litt tettere utsnitt også, miljøet rundt bidro ikke så mye.

Har aldri vært med på noe sånt, så jeg har ikke en gang skarpe sånne, men har nå fått ''kartlagt'' spillplasser til våren, og håper jeg får prøve meg.

Ha en god Jul, feire med innsats.

Mvh Stig
Kjartan T.

Takk igjen for kommentarer, jeg konstaterer at bevegelse ikke er enkelt. Blir det for mye så er det feil, blir det for lite så ser det ut som en eksponeringsfeil :o)

Jeg tror faktisk de fleste av oss bildekikkere foretrekker det stillestående og vakre. Der vi kan slå fast at her var alt gjort på riktig måte! Men så kommer det et og annet blinkskudd på lang lukkertid som får oss til å drømme... Og jeg drømmer fortsatt om å få det til... så jeg prøver med lange lukkertider og maler litt med lyset hver gang jeg sitter i kamuflasje.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu