Tja
Vet ikke helt, jeg, om det er drøvtygging på tidligere motiver. Eller . . .
Bildet inngår i albumet Vann og natt - . . . og litt hjelp av kunstig lys
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger807
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118847} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Venche J.
Bare drøvtygg du mens jeg nyter det. :)

Wenche.
Avsluttet .
Hej Ann! du har tagit en helt fantastisk bild, jag njuter av denna!!!

mvh/Christer
Hans Petter N.
Her syns jeg du har funnet et fint motiv og formidlet det godt. Komposisjon er fin, farger er spennende.
HPN
Ronnie S.
Dette ble da et tøft bilde. Hva tror du om å beskjære vekk de nederste is/ snø flekkene? Kanskje også litt retusj på den midterste snøflekken også? Da sitter du igjen et bilde med en fin diagonal både i farger og komposisjon.
Tom A. T.
'Flammehavet'' gjør dette både dekorativt og severdig, men det er synd snøen til venstre går gjennom bildekanten. Jeg tror bildet hadde hevet seg enda litt hvis den var omgitt av vann på alle kanter.
mvh Tom T
Liv Anette T.
HEI!
Flotte frager og reflekser, samt en spennende komposisjon med den diagonale delingen av bildet. Er litt usikker på den snøflekken til venstre, følte den trakk til seg litt mye oppmerksomhet.

Anette
Odd Eirik S.
Drømmende og mystisk hvis jeg kutter det over den store snø/isflekken. Den øvre delen innbyr også til oppdagelsesferd i okkulte assosiasjoner. Men da må snøflekkene bort. De stjeler både blikk og fantasi.
Nydelig lys og fine farger. Det orange passer svært godt mot det blå/grå. At de danner en diagonal i bildet er også flott.
Alt i alt så må jeg si at dette falt godt i smak.

mvh
OddES
Rune H.
Spenstig lys og en god komposisjon!
Bildet hadde trolig også blitt flott om snøen hadde vært borte, men flott er det også med!!!
Rune :)
Peter V.
samme om det er drøvtygging eller ikke, jeg likte det!!

mvh Peter
Inge S.
TJAAAAAA................jeg syns dette var LEKKERT,:-)

Mvh Inge
Jan Erik B.
Dette var kjempefint! Du har fått frem nydelige farger her som gjør bildet behagelig og pirrende på samme tid.. Syntes ikke det gjør noe at det er snø og is med på bildet. Det eneste som burde vært anderledes er tittelen. :)
-Jan Erik-
Odd Tore S.
Hei, Ann!
Trøst deg med at det for enkelte først blir fordøyelig etter at det har gått gjennom fjerde mage!
Så langt har vel ikke du kommet enda, men dette synes jeg ble det beste av dine portretter av steiner i Lomma i gult lys fra Bærums verk.
Her har du fått skarpehten i forgrunnen i fin kontrast til det silkemyke vannet og mer uskarpe, men likevel tydelige detaljer lenger vekk. Lyset lager også en fin diagonal.
Bra! Nå inspirerte du!
Odd Tore
Stig B.
Skarpheten på elementene i forgrunnen, samt lyssettingen, gjør dette til et for meg høyst severdig bilde.

Vakkert.

Mvh Stig
Marit E.
Hei Ann!

Stiller meg litt bak Odd Eirik sin kommentar, jeg.
Jeg synes snøen foran ble en smule dominerende. Blikket mitt blir dratt hit. Og det er jo så flott, mykt og drømmende i andre deler av bildet. Med et nydelig lys og fine farger. Vakkert.

Marit

Steinulf L.
Synes det hvite foran er et fint kontrapunkt. Dette er gjennomarbeidet og fint.
Kurt S.
Snøflekken med den gyldne refleksen fremme ble fin og kunne godt klart seg som et motiv for seg selv. (med litt farger rundt)
I dette bildet er jeg enig med dem som synes den ble litt forstyrrende. Forøvrig et nydelig bilde med flotte kontrastfarger, litt mystisk stemning og fine linjer.
mvh Kurt
Erik A.
Nydelig - takket være de komplementære fargene og den fine diagonalen. Kompet kunne nok som TAT sier vært bedret om snøflekken helhetlig hadde ligget innenfor bildeflaten (ta fargene ut av bildet, så halter kompet mer...).
Men vannet framstår så softet og delikat, og sammen med den sjeldent vakre fargeblandingen/delingen løfter disse elementene bildet til noe godt over godkjent likevel!
Karl Andreas W.
vanvittig bra!!!
Leif Y. C.
Drøvtygging eller ikke, vi har jo sett slike motiver i hopetall så slik sett er det en krevende sjanger. Dette bildet er imidlertid blant de bedre. Flotte farger og fargekontraster. Fin diagonal i bildet som skapes av steiner som skiller fargeflatene fra hverandre. Jeg synes bildet var dekorativt og behagelig.
Ole Walter S.
Hei Ann, velkjent motiv fra populær elv. Var du under broen nedenfor bakern eller? Mener å kjenne igjen et par av steinene.

Ole Walter
Knut S.
Dette var helt nydelig! Er tildels enig om at sneflekken til venstre stjeler litt vel mye oppmerksomhet. Skulle gjerne hatt med hele. Men det er ikke alltid at man får det som man vil. Men dette er pirking!
MVH
Knut S :-)
Birna R.
et tredjedel vekk på høyre side og litt mindre ''tja''. dette er et motiv du nok fordelaktig kan returnere til adskillige ganger, gjerne med litt mer snabel foran på kamerahuset.
Avsluttet .
Ser ikke noe tja her. Et kjempeflott bilde!

Anders
Jarle L.
Dette var da mektig flott, resten er allerede sagt her :-)
Vidar H.
Veldig bra. Likte denne godt.

mvh Vidar H.
Ann F.
Tusen takk for overveldende mengde kommentarer som lå her når jeg kom tilbake etter å ha vært på reisefot et par dager og ikke har hatt mulighet til å følge med etter hvert, og også for anbefaling.
Jeg skrev drøvtygging fordi jeg ofte føler at det er de samme motivene jeg vender tilbake til, år etter år: enten makro av planter, eller vann i bevegelse med blandingslys (og gjerne is/sne). Men det er vel en læringsprosess det også, å fordype seg i en motivkategori.
Tja'et kom vel mest fra om nok nå var nok. Men det er det tydeligvis ikke, mer å utforske og lære her.

Svar til noen av innspillene:
Jeg synes - denne gangen - at bevegelsene i vann og lys i seg selv ikke var nok, at sneen skapte et motsetningsforhold i fargene og et ekstra moment i bildet. Derfor er den med. Flott at noen ikke er enige, skal se mer på vannet alene neste gang.
Den hvite snetungen til venstre henger sammen med en stor snøhaug rett utenfor bildet, det lot seg ikke gjøre å få den omgitt av vann på alle kanter denne gangen.

Ole W.: Lomma på Verket som så ofte før, rett utenfor møbelbutikken, men ikke nede på isen denne gang, jeg stod oppe i stien.

Bjørn R.: ha'kke særlig mer snabel, bare 20 mm mer. Med passende fottøy og føre er det mulig å komme nærmere, men da blir vinkelen annerledes. Beskjæring fra høyre - kanskje, men som det er nå, følger tre grupper i motivet den samme diagonalen som skillet i lystemperatur, og de går fra helt hvit i venstre del gjennom mørk med glødende lys og is til mørk med bare glødende lys. Så jeg synes de på en måte har noe for seg slik de er. På den andre siden vil trekanten mellom de gjenværende forsterkes ved en beskjæring, så jeg ser at forslaget kan ha noe for seg. Også fordi formatet da blir mer kvadratisk som igjen forsterker diagonalen. Men da tror jeg at jeg også ville tatt litt i toppen - ?

Mvh Ann
Nina S.
Nå har jeg sett på hele serien din Vann og Natt, og fytti katta for noen lekre bilder, de er smykker alle sammen. Har ikke lest alle kommentarer her, men de er veldig forskjellig i uttrykk, dette er litt okkult, eller månelandskap, andre skinner i gull.
Veldig bra.
Mvh Nina
Edvin S.
Dette ble bare nydelig ....

Med en førjulshilsning Arne H.
Kay R.
Et meget flott bilde Ann... Lyset e jo bare helt på din side hær. Medisin for fotoøyet.. Ha god jul..

MVH Kay:-)
Ann F.
Tusen takk også til dere sist ankomne.
Nå venter jeg bare på at det igjen skal bli sne og is i favorittelva.
Mvh Ann
Torbjørn K.
Dette var bare rett og slett nydelig! Fantastisk bra.

Torbjørn
Geir B.
Drøvtygging eller ikke, bildet var veldig bra det, liker rennende vann og is. Et lite minus for liten dybdeskarphet, men ellers veldig bra.

Geir.
Inger-Lise S.
Hei Ann! Jeg er sent ute, men har knapt vært på dotten i det siste, og i mellomtiden har du lagt ut flere bilder.
Du får tilgi at jeg velger å kommentere dette framfor ditt siste, men dette er helt etter min smak:)
Et spennende bilde med lekre fargetoner og passe fokus. Delikat,tenker jeg når jeg ser dette.
Meget bra.

Inger-Lise:)
Inger Anne Maritsdotter V.
Førsteinntrykket er bra , men selve helheten er for uskarp og det trekker ned her , etter min mening.

Ellers fine former , farger , detaljer og lys.

-IAV-
Ann F.
Takk også for innspill fra dere siste.
IAV: skarphet kan av og til være et problem med slike elvebilder, for det første er det ofte såpass mørkt at det kan være vanskelig å fokusere på riktig sted (spesielt hvis den gode lommelykta ligger igjen hjemme), og delvis beveger vannet seg såpass at isen ikke er rolig i løpet av eksponeringen. Men her har jeg i alle fall fått den på riktig sted der jeg ville og i den skarphetsdybde jeg var ute etter. Mener du at det burde vært større dybdeskarphet eller at den er feilplassert?
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu