Fejk bild
Se den ursprungliga bilden nedan. Samma foto men nu har de mesta via AI och kloning tagits bort. Huset är förlängt men pålagd skorsten. Är det ok att göra så här. Ibland kanske för att ta bort enstaka objekt. Dock kul nu under vintern att experimentera med sina bilder.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-11-22 09:31:18
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T3
  • 18.0-55.0 mm f/2.8-4.0
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger27
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1163555} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Vidar S.
Hei Mats!
Spennende bilde du har tatt, spesielt den fine buen og størrelsen du får frem her.

Når det gjelder AI Og himmel etc. Spørsmålet er jo hva du selv føler og mener du kan stå inne for med komposisjonen din?

Personlig mener jeg at litt justering må man ha lov til, men er ikke tilhenger av radikale endringer som å bytte himmel osv. Spesielt viktig nå for tiden (AI)

Det er viktig for meg å si at jeg ikke er noe motstander av effekter og manipulasjon, mener bare at skal man først vise frem et bilde man har tatt, bør dette være så naturlig som mulig. Nå har jo du dette under kategori Manipulasjon, så da er det vel ikke noe å lure på, det hadde vært noe helt annet om bildet stod under en annen kategori.

Så min konklusjon er at du har laget et pent bilde, men du har etter min mening et bilde uten mening i denne kategorien.

Ok Mats!
Fint at du lufter vedrørende!

Mvh
Vidar


Arne S.
Blir nok litt i meste laget for min smak. Men likevel syntes jeg det er greit å sitte å leke seg litt :-)
Mvh Arne
Mats L.
Ni har rätt men man får tillåta sig att förändra en bild om man har andra syften än att dokumentera verkligheten.
Många märkliga svartvita, oskarpa bilder omtalas på ett mycket positivt sätt av många. Jag upplever de mest som Kejsarens nya kläder med dess innebörd. Det krävs ofta tolkningar av mening, symbolik men kan naturligtvis också skapa känslor.
För mig kan manipulering ibland betyda att manipulering gör man för att kanske öka det estetiska värdet.
En bild är inte alltid färdig när den kommer ut ur kameran. En bild kan säga mycket och det är väl styrkan med bilden att den kan uppnå olika syften.

Åter till min bild. Denna vackra byggnad från mitten av 1700-talet i Bath är mycket svår att fota utan bilar, rörelser av folk etc. Mitt syfte var att visa byggnaden utan dessa inslag även om redigeringen inte är helt lyckad.

Jag kommer att lägga in en bild från Ålesund där många objekt som stör anledningen till att jag valde motivet redigerats bort.
Arne S.
Jeg syntes at en hver som har tatt et bilde og har eierskap til det, burde kunne stå fritt til å redigere det så mye man ønsker Mats. Syntes du det er gøy så skal du bare gjøre det. Men vi er jo på denne siden for å kritisere litt å gi hverandre litt innspill, så bare bra med litt ulike meninger syntes jeg.
Mvh Arne
Jostein S.
Hei
Den buen der er et bilde verdt
Fint profilert
Godt jobbet med å få til et så bra resultat
Veldig bra jobbet!
Mats L.
Tack Arne , Vidar och Jostein. Håller med dig Arne. Ofta är det bara beröm och någon gång kritik. Det är så skall det vara. Jag lär mig mycket när någon uttrycker ex dålig balans, för hård redigering eller kort och gott någon tycker att man lyckats
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu