Aure
Tror ikke jeg får så mange tilbakemeldinger på dette bildet, selv om det ikke er så enkelt som det ser ut til.

Jeg syns det er vanskelig å få døde dyr og fugler til å fremstå flott på bilder. (Langt enklere er det da for eksempel med fuglebilder og nordlysbilder, som er fotogene i seg selv.)

Dette er et fangstbilde jeg er ganske fornøyd med, men vil gjerne ha innspill for å forbedre meg. Se gjerne også på de andre bildene i denne serien.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Filmtyperaw iso 100
  • Nei
  • AnnetEC - 0,6
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_116341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tommy B.
Hei Pedersen!
Jeg synes dette er et godt komponert bilde av en flott fangst. Noe som ikke er så lett. Skulle man få det bedre på noen måte må man være bevisst i situasjonen. Med det mener jeg at du kunne ha renset fisken bedre, fått bort noen slintrer slik at fisken ser mer delikat ut. Likevel gjør kvaliteten på denne ørreten at bildet blir bra. Utrolig rødfarge i fisken!!

Helsing Tommy
Kay R.
Synes bildet fremstår bra. Har vel ikke noen kreative forslag å komme med ettersom æ heller ikke har for vane å ta bilde av fangst....
Gode farger (spesielt på fisk) og bra kontrast... Komposisjonen e vel grei og utsnitt passende. Liker bildet ditt...

MVH Kay:-)
Venche J.
Namnamnam, sier nå jeg da. :)

Du skal ikke forbedre den, du skal spise den.

Flott og rød i fisken. Sitter her med vann i munnen.

... så til forbedringen.

Jeg ville anrettet den på ei fjøl, med litt gressløk eller andre naturingredienser nært det røde kjøttet. Lagt ei treskje eller kniv som kunne angi størrelse, dersom det er interessant.

Har noen slike i fryseren, de skal gjemmes til jul. Nei, det er ikke jeg, men min sønn som har fisket dem.

Wenche.
Hans Olav S.
Hei Jan Eilert

Flott fangst-bilde som formidla opplevelsen og kvaliteten på fisken bra. Varmet i mitt vinterfrosne fiskehjerte... Og at fangstbilder er lett er en myte, blir stort sett statiske bilder av fisker med ørret i handa...

Fiskehilsen Hans Olav
Jan-Eilert P.
Takk for tilbakemeldinger. Hadde ikke ventet å få noen tilbakemeldinger på dette i det hele tatt, men setter veldig pris på det siden det er slike bilder som ligger mitt hjerte nærmest.
Odd Arild E.
Et bilde som kan gå rett inn i en illustrert bok om villmarksmat - flott.
Odd A
Avsluttet .
Vask fisken og børst neglene på modellen neste gang, så treffer du sarte urbane sjeler også...

Helt OK illustrasjon, og slike bilder har avgjort sitt bruksområde, men det er nokså fattigslig rent bildemessig. Skal du heve det, kan du evt ta med ansiktet på den fornøyde fiskeren. Det lar seerne leve seg mer inn i bildet.

Men noen ganger er det enkleste det beste - det avhenger av hvordan bildet kombineres med andre, hvor stort / hvor lenge det vises etc.

Jan-Eilert P.
Hei og takk for ærlige tilbakemeldinger- Setter pris på litt korrigerende kritikk. Vasking, tilrettelegging eller pedicure er uaktuelt. Dette bildet er i serien villmarksliv og det er i den forbindelse det skal brukes. Jeg tror Knut-Sverre har rett i at det avhenger hvordan bildet brukes med andre bilder eller tekst avgjør hvor vellykket det blir.
Anita P.
MMMMMMMMMmm. rektig delikatesse.
Smaken fortel sitt om forholda denne saftige fangsten har svømt i. Eg har aldri greid å få tak ein slik fangst, men kanskje må ein nordover for å finne den... Bildet som sjølvstendig bilde uavhengig av sitt budskap, det blir kanskje mindre interressant. Veit ikkje kva eg ville gjort, gjort noko med utsnittet tenker eg, gått meir inn i motivet kanskje, men du treng vel miljøet rundt også? Ein ting er sikkert; I sin samanheng smaker bildet Fisk av beste kvalitet!!

MVH Anita
Odd Tore S.
Hei!
Dette kunne godt vært min far etter en vellykket fangst.
Nydelig rød fisk og velbrukte never som har jobbet med annet enn papir.
Det som bildet ikke viser er ansiktsuttrykket med lysende øyne og pipe, og hender som skjelver av entusiasme.
Jeg synes det er OK at det mangler på bildet ditt, da kan vi jo selv sette fisken i den sammenheng vi synes passer best.
La bildet være som det er!!
Odd Tore
Odd Eirik S.
Dette funker nesten helt. Jeg synes bildet skulle ha vært kuttet i øverkant rett under kanten på skjorteermet slik at man ser hele kuttet i buken men ikke bukfinnen som stikker opp. I utgangspunktet er det etter min mening tatt litt for mye ovenfra og ned. Ved å kutte i toppen får jeg en følelse av at det blir mer rett på. Når jeg så entrer bildet via hånden som er plassert oppe til høyre, følger denne og havner ut på tommelen som stikker ned i buken så oppstår det et nesten kvalmede sug innover i bildet.
Ok, slik funker det for meg. Hvordan andre opplever det vet jeg ikke. Slik bildet fremstår nå så er det nesten kjedelig.

Vet ikke om næringsmiddeltilsynet hadde godtatt behandlingen av fisken, men det er jo en helt annen sak og ganske uvesentlig i denne sammenheng. Tror ikke jeg ser så mye bedre ut på mine hender etter å ha sløyd fisk. Bakterier som finnes i den type ''møkk'' er tilnærmet ufarlig. Det eneste jeg er svært nøye med i alle sammenhenger er renslighet etter dobesøk. Ellers i naturen er det vel svært lite man kommer i kontakt med som kan medføre noen stor bakterie risiko. Sånn sett så kan man jo se ganske så ille ut på hendene uten at det medfører noen stor risk. Kan jo anta at du er av samme oppfattelse.

Men det finnes kjerringråd. Da jeg var guttunge så lærte jeg noe av min far. Som forøvrig i sine siste år tok seg permisjon hver sommer for å gå elvevakt langs Tanaelven og var en stor friluftsmann. Han la alltid blader og små greiner fra dvergbjørk inn i buken på den nysløyde fisken før den ble pakket i plast og lagt under mosen for å holde seg nedkjølt. Forklaringen var at fisken holdt seg lengre når den var pakket inn sammen med bjørkeris. Jeg benytter meg av dette selv når det er nødvendig. Fra min mormor ble jeg fortalt at de i gamle dager brukte en grøt kokt på vann og bjørkeris for å lege sår som hadde vanskelig for å gro. I senre tid har lest et sted at dårlig vaskede skjærefjøler av tre inneholder forbausende lite bakterier i forhold til plastfjøler med samme grad av renhold. Har aldri sett noen vitenskapelig dokumentasjon på dette. Men etter gamle råd å dømme så må bjørk (treverk i seg selv?) ha en bakteriedrepende virkning. Nei dett tok jo helt galt avsted.

Jeg har ikke noen problemer med å se en riktig flott delikatesse i bildet ditt. Du har fått plassert fokusen fint og dybdeskarpheten er akkurat passe så kjøttet i buken er skarpt. Rent teknisk har jeg lite å utsette på dette. Men så er det stort sett det eneste jag har peiling på også.

mvh
OddES

Jan-Eilert P.
Takker for ærlige og flotte tilbakemeldinger. Morsomt når et bilde engasjerer på en eller annen måte. Takk!

JEP
Odd Eirik S.
Vil bare påpeke at det ''kvalmende suget'' jeg får etter min beskjæring av bildet er i positiv forstand. Så i ettertid at det var rom for å misforstå dette.

:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu