Fra Skagen,
Under en tur til Skagen vartet naturen opp med et meget spesielt lys straks etter solnedgang. Opptak mot nordøst
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon EF 300/4
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/5s
  • FilmtypeISO 100 RAW
  • Nei
  • AnnetOpptak med stativ fra lav høyde.

    Tilf. 19.11.04;23.50 : Opptaket er gjort omtrent på objektivets nærgrense, dvs. ca. 1.5 meter. Dermed gjengis sandkorn og småstein av egg-størrelse (eller mindre) atskillig større enn det man opplever med det blotte øyet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Arne S.
Lekkert! Den diagonale stripen i forkant ''gjør'' bildet for meg. Jeg liker også forskjellen i blåfarger over og under solstreifet. Minus for liten kvist til høyre som konkurrerer med steinen.

:)
Carsten A.
Din vurdering vet du at jeg vektlegger ! Men he-he, for å bruke dine egne ord Arne, den lille saken til venstre (''kvist'' eller noe annet) er det jeg vil kalle en villet imperfeksjon. Den kan da også enkelt usynliggjøres, men jeg tenkte faktisk på ditt båtbilde både under opptaket og senere!

Skagen, Grenen, anbefales på det varmeste i det aktuelle lyset.

MVH CA
Arne S.
Det ante meg. Jeg var rimelig skråsikker på at du hadde sett den og beholdt den. Liker argumentasjonen din. Slike motiv kan lett blir ''for pene'' uten et ''uromoment''. Hyggelig at båtbildet setter spor.

:)
Lars-Anders M.
Meget vakkert lys. Stå på.
flemming r.
Meget spændende billed, med en god lysvirkning.
Daniel M.
Meget flott!

-Daniel-
Christian P.
Imponerende at kvisten din brukes bevisst som et uromoment, men det er en liten, bitteliten, mørk sten midt imellom kvisten og stenen som plaget meg litt. Ellers er lyset her meget fint.
Cristina B.
Fantastisk flott den flytende overgangen fra sjøen til sanden. For ikke å snakke om det utrolige flotte og uvanlige fargen som avspeiles i sanden pga solnedgangen.
Virkelig supert bilde. :-)
mvh Cristina
Arild K.
Enig med de andre ovenfor her, lekkert bilde med nydelige fagetoner.
Synes Arnes kommentar dekker det som er å si om bildet ellers.
Meget bra !

Mvh AK
Jan-Wilford A.
Slike elementer som kvisten, er jo med på å skape balanse og gi dimensjon i bildet. Flott fanget og nydelige farger, bra eksponering som gav det litt slørete vannet.
Finn M.
Nydelige farger og flott komp. Liker godt den røde stripen som bryter ut fra resten av det røde.

mvh Finn
Avsluttet .
Nei, CA, dette blir for tynt - og for langt under ditt nivå.

Fine farger, oppskriftsmessig komp, men det er også alt.

Litt dristighet, personlighet og originalitet, takk!

Olav B.
Stemningen kommer utrolig godt fram. Naturens pensler er fantastiske! Lurer på hvordan noen få milimeter beskjæring oppe hadde virket?
Kenneth P.
Fine farger, men synes at det blir for kornete. Ville helst sett det helt rent - når en slik klisje presenteres. Ryddet bort det elementet som stikker litt frem i høyre kant. Men stedet - ja det må besøkes og klisjeer blir det da helt sikkert også.

mvh Kenneth
Carsten S.
Skjønner kanskje litt hva KSH sier men bilde viser jo akkurat noe det Skagen er kjennt for. Enkeltheten og spesiell lys ;)
Jeg har faktisk et spørsmål. Jeg mener å ser støy (synlig i vannet) og når jeg ser på teknisk data forundrer det meg. Er det en utsnitt av et størrer opptak eller hva er grunnen? Eller tolker jeg noe feil det jeg ser?
BTW: I EXIF står det faktisk 1/8s?

mvh, Carsten S.
Torbjørn K.
For å sitere Bård Løken i hans bok om naturfotografering: ''Naturfotografiet skal ikke alltid være spektakulært.'' Jeg ser hva KSH sikter til. Du har en imponerende samling av bilder i din portfolio (spesielt fuglebilder), og dette er kanskje litt kjedelig i forhold til disse. Men likevel syens jeg bilde uttrykker en enkelthet og et serdeles vakkert lys. Jeg forundrer meg også på tydelig støy i vannet. Kan dette være sand virvlet opp av bølgene? Trodde ikke 1Ds produserte slik støy på ISO100?
Arvid B.
Carsten..
Takk for E-post tidlegare i dag. Kjekt at du nemnde dette bildet, slik at novemberkjensla mi fekk litt spark i baken.
Det som vert kalla støy her, gjer meg ingenting. Det er ein fire-fem små flekker på havet som godt kunne vore sopa under teppet. (''Støyen'' liknar på det eg av og til får i PhotoPaint når eg dreg litt hart i fargemettingsknappen.)

Arvid
Thorfinn B.
ja den diagonale streken hever selvsagt bildet betraktelig. Fin naturskildring, men jeg skulle nok ønsket meg noe strammere utsnitt. Bort med krimskramset på høyre siden og litt mindre på de øvrige sidene også. Da trur jeg du rendyrker motivet og får frem det visuelle enda bedre.
Kristian S.
Oi. Tøff overgang. Pent lys. Grei komposisjon.
På stranda der jeg tar bilder skal man holde seg unna slike kuler som stikker opp av sanda, da det veldig ofte er bomber fra Den Andre Verdenskrig...

KES
Marcelo V.
Helt enig med TB , mye å vinne ved å stramme en del.
MV
Carsten A.
Foroordens skyld: Se tilføyelse under teknisk. ''Korn'' på et næropptak av en sandstrand og muligheten for at ''kuler'' der egentlig er bomber bør nok sees i lys av de opplysningene jeg nå har tilføyd.

MVH CA
Stine J.
Nydelige linjer og farger i en rolig og harmonisk komposisjon. Liker dette! :-)
mvh Stine
Caroline M. S.
Ah - så dette var ditt bilde. Jeg kjenner det igjen fra OKK på tirsdag og det så fantastisk ut på storskjem med flotte farger, lys og strukturen/sanden. Det var ''kveldens bilde'' for meg. :-)
paal h.
hmm... Tydelig at smaken er som baken - delt i to..
Jeg ser fargene og komposisjonen, men utover det ikke stort mere. Det gir meg ingenting faktisk. Ganske kjedelig motiv etter min mening.
Hilde J.
Motivet er kanskje kjedelig, -men utover det synes jeg det gir en god presentasjon av lysforholdene som Skagen er kjent for. Pent, men som sagt - en innstramming på alle kanter hadde gjort det enda bedre ;-)
~~hilde~~
Eli B.
Heisan, jeg kjenner også igjen dette bildet fra OKK og det var fantastisk på stor skjerm, jeg likte det jeg så!
mvh Eli
Geir Arne M.

Som ventet er resultat fra Skagenturen meget bra. For vi som var der , et alldeles uttrolig lys.

Dette var meget bra. Det røde skaper ekstra dramatikk.
Kanskje ville jeg beskåret ørlite i bunn.

Takk for fin tur.

mvh
geir
Tore U.
Heisann,

Flott bilde fra et sted jeg ofte valfarter til, helst i påsken med seilbåt. Skagen er fullt av motiver og værforholdene enten det er sol, regn eller tåke innbyr til å ta frem kameraet. Som du nevner, lysforholdene er også ofte spesielle og gjør seg gjerne godt i fotosammenheng, noe dette bildet er en god illustrasjon av.

mvh
Tore
Øyvind A.
Herlig lys/farger. Selvfølgelig dekorativt, men litt kjedelig utsnitt. En god del strammere beskjæring, spesielt oppe og til høyre, ville passet meg bra. Så hadde også den tynne stripa av lys som springer ut fra den tykke blitt mer fremtredende.
Ø.
Ketil K.
Det som gjør at dette bildet hever seg langt utover det kjedelige er de fantastiske fargene og gjengivelsen av strukturen i sanden. Særlig i den blå nærmeste delen gir det en nesten metallisk effekt som jeg ikke har sett før i denne type bilder. Flott diagonal og et stramt nok utsnitt for min del, selv om øverste del av bilde blir en noe stor ensartet flate. Den rødlige tverrstripen lavt i bildet er også med å bryte opp og gi tilstrekkelig ubalanse til at interessen for bildet holdes.
Jarle A.
Nydelig bilde, kunst.
Jarle
willy m.
hei og godt nyttår..dette bilde likte jeg...det har en fin utnyttelse av flaten med fine linjer i seg..den lille grenen til høyre burde ikke vært der men..et nærmest abstrakt uttrykk og godt komponert ifht..farger og linjer som sagt..
mvh --willy--
Tarjei Ekenes K.
veldig lekkert

nydelige farger

dette tror jeg kan funke speilvendt også
(pga linjen)

:-D ! son tarjeiav !
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette bildet er så flott at eg må nesten kommentere det ;-)

Fine fargevalører og et stemningsfullt lys , steinen gjorde seg fint i bildeflata ,

det blei både abstrakt og figurativt på ei gong ,
eit bilde som hadde gjort seg i stort format på veggen.

Mvh Inger Anne
Aleksander D.
Flotte farger og takk for forklaring av teknikk! Dette er ting man kan lære av.
Ritva F.
Utrliog lekkert og behagelig! Burde vel si noe konstruktivt, men dette er perfekt. Måtte bare si det...
Ritva :o)
Vegard L.
Ja dette var et flott bilde. Jeg har heller ikke noen konstruktive tilføyelser.
mvh Vegard
Avsluttet .
Enkelt og malerisk naturskildring.
Det er ''fasinerende'' å lese alt det går an å mene om bildet. Det imponerer meg en smule.
Kanskje imponerer er feil ord?

Mvh
ARVE
Johan G.
I motsetning til fuglebildene, liker jeg dette godt. Spesielt måten det blander rom og uskarphet med materiale/tekstur.
Thore A.
Jeg liker også dette godt. Jeg ville dog ønsket meg litt svakere farvemetning i det oransje - blir litt for neon-aktig for meg. Synes også dingsen i høyre kant ødelegger harmonien i bildet. Hadde dessuten vært morsomt å se hvordan vannet hadde sett ut om eksponeringstiden var litt lengre - tror det ville flyte utover enda mer og blitt enda dusere.
Men bortsett fra det, synes jeg det fine linjer og fin tekstur i bildet.
Heidi Ulrikke D.
Fint bilde.
Ka e den greia som flyt?
Ei and som dokke eller e d rættnåslættn en stein?
Lyse va fint,
å me de partiklan som vises litt, så kunne man jo kanskje tænke litt at d va et skummelt stoff sloppen ut i have,
nåkka som kunne minne litt om kryptonitt, kanskje?
Så morsomt at d va i ei stripa bortigjønna!
Carsten A.
HUD : Det ligger en sten på sandstranden litt til venstre for midten av bildet, helt til høyre ligger det antakelig er en mindre trebit. Det er ikke noen flytende gjenstand i bildet, heller ikke noe kryptonitt.

MVH CA
Inger-Lise S.
Meget vakkert bilde. Nydelige farger og lys.Jeg liker komposisjonen du har valgt.

Inger-Lise
Inger-Lise S.
Meget vakkert bilde. Nydelige farger og lys.Jeg liker komposisjonen du har valgt.

Inger-Lise
Inger-Lise S.
Huffda,PC,n hikker igjen..Vel,bildet fortjener dobbelt opp:)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu