1970
Film: Fomapan 200
Kamera: Rollei QZ 35T
Utstyr
  • Rollei QZ 35T
  • VarioApogon 1:2,8-5,6 f=38-90
  • Brennvidde38mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger76
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1149676} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Film er film og vil nok alltid være det. Naturlig korn og pene gråtoner med en fin naturlig skarphet med tydelige detaljer osv. Fint motiv med de gamle bilene der den første viser vei til både Amazon og en gammel PV ? litt på skrå der oppe. Huset står fint med sin form og kontrast til det øvrige og buskaset setter den ekstra piffen som gjør at alt blir en fin opplevelse og se på. Tror det er litt utbrent oppe der som du kanskje kunne ha dempet litt, men ikke så all verden. Ble fint dette og alt er velkomponert, gjennomtenkt og summen blir et fint bilde.
Alf Håvard N.
Film er film for alltid, takk skal du ha Christer!
Avsluttet .
Det er så mye nostalgi i dette bildet og det fenget med det samme. Såpass mye at jeg så meg nødt til å lese meg opp både på kameraet du har brukt og filmen. Skyter ikke selv analogt, men de siste bildene du har lagt ut har gjort at interressen for å anskaffe et analogt kamera har blitt større.

Veldig flotte gråtonenyanser i bildet. Detaljert og fint og som sagt - det oser av nostalgi.
Alf Håvard N.
Tusen takk Bjørn-Erik! Analog anbefales på det varmeste, både å se hva andre har gjort, og skape selv. Analog som er håndverk, synes det gir en helt annen kontakt med og opplevelse av foto. Rundt tre hundre kamera tilbys til enhver tid på Finn, trenger ikke klundre med eBay. Kanskje starte med et enkelt kamera med mulighet for helmanuell foto, eller enda bedre med mulighet for autofokus og automatisk eksponering som denne Rolleien. Olympus f.eks. har skarpe fine linser, og har mange fine klassikere til rimelige priser. Så kommer du nok til å ende opp med flere etter hvert som du ser hva behovet vil bli! Har bare drevet på et års tid, så det meste av læring gjenstår!
Avsluttet .
Drev selv med Analogt for 2-3 år siden men solgte da mitt Bronica SQ-A. Bra kamera, men veldig tungt og dra rundt. Men den analoge følelsen slipper aldri taket og et pent eksemplar av et Yashica Mat 124 medium format ble igjen kjøpt på Finn. Ennå ikke tatt min første eksponering, men speider stadig etter de rette motivene. Bruker stort sett Ilford HP5 Pluss. Så analog fotografering er både spennende og lærerikt samt at utrykket bildene får gir den ekstra gode følelsen når alt sitter som det skal.
Alf Håvard N.
Opplever det samme Christer, har lett mer etter motivene enn med digitalt. Men har etter hvert erfart at det er bare å slippe seg løs, motivene er de samme. Kanskje lurt å supplere med en 35 mm rangefinder, for streetfoto og de mindre høytidelige motivene, så blir det fart på det! Ser på bildene dine at dette er noe for deg! Har også en Bronica S2A og en Fuji GA, men med 12-15 bilder på rullen blir det mer avventende.
Avsluttet .
Har faktisk et Pentax MV1 i skuffen her som jeg har tatt en film med. Er nok litt sakte fotograf og noe av grunnen til at jeg valgte medium format. Se ned i denne krystall klare søkeren med et motiv som er speilvendt er helt spesielt. Må oppleves som de sier.
Øyvind B.
Joda overgangen fra den analoge verden med mørkerom, dias og forsiktig tilnærming digitalt var en lang kronglete vei.
Men i den analoge tid gjaldt det samme som nå.
Skape noe som engasjerer.
Her kan man si at tomheten og at man lar seg engasjere av gamle biler er et poeng.
Personlig blir det litt intetsigende da nostalgi i seg selv ikke er nok. (For meg)
Ærlig der fra meg.
Mvh Øyvind
Pål M. S.
Joda, akkurat som en husker det. Flott gjensyn, bra presentert.
Alf Håvard N.
Tusen takk til Øyvind og Pål M for kommentarer!
Alf Håvard N.
Takk Gunnar! En ting har vi alle, fortida og alle minnene, og sant som det sies: «We takes photos as a return ticket to a moment otherwise gone». Er det ikke vakkert?
Gunnar F.
Ja, det var tider det!
Mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu