Eigentlig så synest eg at alt skal vere skarpt i makro-bilete. I dette biletet er det ikkje det. Noko er i allefall skarpt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2022-06-05 13:41:11
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-H1
  • Fujifilm Fujinon XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro
  • Brennvidde80.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHandhelde, ISO 800.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger51
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1148038} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Roar K.
Vil du har slike bilder helskarpe kan du ikke bruke macro linse for da får du det stort sett slik som du ikke er fornøyd med her. Da er du mer eller mindre programforpliktet til å få uskarpe områder som antagelig er meningen med macro?
Jeg bruker tele og avstand og zoomer inn til utsnittet jeg vil ha - eller cropper i etterkant hvis skarpheten er god nok til det.. Da får du alt skarpt.

Roar
Avsluttet .
Jeg liker dette bildet. Nei, det er ikke skarpt over det hele, men det er etter min mening skarpt der det skal være det, nemlig der hvor de små. røde krypene er.

Dersom du vil ha det hele skarpt er du nok avhengig av å enten gjøre som Roar sier, eller dersom du har tålmodigheten, så kan du focus-stacke bildet. Krever litt mer arbeid.
Jørn B.
Flott og enkelt blomsterbide.
Ingvald Bright N.
Vil du ha alt skarp selv ? Dette er et av de mange spørsmål. Du viser en flott sak nede til venstre. Det er vanskelig dette her. Hilsen Ingvald
Åge M.
Syns det er fin fokus jeg. Bildene blir jo flate og kjedelige hvis alt er skarpt.
Gunnar F.
Dette er ikke et makrobilde slik jeg oppfatter makromotiver, men et blomsterbilde. Ekte makroobjektiver vil kunne gjengi blomsten i samme størrelse på bildebrikken som i virkeligheten hvor man har muligheten til å fokusere inn til forholdet 1:1, noe som et makroobjektiv er konstruert for og som teleobjektivet ikke er. Dessuten finnes det jo ulike brennvidder, vanligvis fra 50 - 200mm og med en blender rundt f/2,8 gir det svært lav dybdeskarphet og bakgrunnsuskarphet som isolerer motivet. Slik oppfatter jeg et godt utgangspunkt for makrofoto som ikke er skarpt over hele bildeflaten.
Jeg har hatt god erfaring med mine to gamle Sigma 150mm uten stabilisering i Nikon-/Canonfatning som jeg brukte både som makroobjektiv og teleobjektiv med en blender fra f/2,8 - 22 - litt rotete dette fra en gammel friluftsmann :-)
Mvh Gunnar
Jostein S.
Hei
En dyptliggende ro i dette motivet
Fine kontraster mot den mørke bakgrunnen
Per L.
V1: Bildet er akkurat slik det skal være med fokus på det vesentlige, fine farger og god komp! Jeg liker spesielt den lille gjesten! Mvh Per
Anders S. H.
Eg er samd med Jostein og Per - eit godt bilde der blomsten står roleg og fint fram frå den mørke bakgrunnen. Fint komponert og skarpt i store deler så du ser tydelig struktur og gode fargar.
Tykkere det har vore mange gode blomsterbilder her no på våren. Fleire av dei er tekne med teleobjektiv.
Helsing Anders S.
Arild T.
Takk for kommentarer Roar, Bjørn-Erik,Jørn, Ingvald, Åge, Gunnar, Jostein, Per og Anders!
Roar og Bjørn-Erik: Jeg er ikke ute etter teorier og praksis omkring telezoom og fokus stacking. Den teorien kan jeg alfor godt.. Jeg var ute etter bildekritikk. Men innspill er bedre enn ingenting:)
Resten av kommentatorene kommer med bildekritikk og synspunkter, og det er jeg svært takknemlig for!
Gunnar: Du har et godt innspill hva som ligger bak et ekte makrobilde. Svært godt forklart!


Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu