Best mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet!
Utstyr
 • FUJIFILM X-H1
 • XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR
 • Brennvidde400.0mm
 • Blenderf/9
 • Lukker1/1600s
 • Nei
 • AnnetHåndholdt, ISO 3200, Topaz Denoise Ai, Capture one.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriFugler
 • Lastet opp
 • Visninger51
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1146440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Geir F.
Et rent bilde av dompapen. Gode farger og bra komposisjon. Ser du har brukt Topaz støyreduksjon. Det fjerner effektivt støy, men dessverre på bekostning av en del detaljer (sees tydelig her i form av at fjærstrukturen på hode, kinn og stjert utviskes/ smøres ut). En ser også svake ringer som brer seg ut i kokardemønster rundt motivet (sees på en iMac 27 skjerm). Bildet blir som sagt klart da støyen fjernes, men det har sin pris. Har du brukt Topaz på auto? Kanskje nedjustert støyreduksjon noe? Selv synes jeg det er vanskelig å finne skjæringspunktet for bruk av støyreduksjon på bilder med høy ISO.
Alt i alt et bra bilde som kanskje hadde blitt enda bedre med mer begrenset støyreduksjon.
Jeg ser at andre fotografer også har brukt dette systemet med samme resultat. Har foreløpig selv valgt å ikke benytte dette, men jeg får da selvfølgelig bilder med mer støy ved bruk av høy ISO (som jeg dessverre opplever med RF 600mm f/11).
G
Jostein S.
Hei
Den var fin i stjerten!
Riktig så FLOTT!
Per L.
Fint, veleksponert fuglebilde med god komp og tiltalende, naturlige farger! Mvh Per
Harald N.
Nært og fint av den vakre dompapen.
Mvh Harald
Ingrid Milly L.
Flott positur på dompapen der alle dens fine farger kommer frempå bildet. Jeg er enig med Geir når det gjelder støy og metoder for fjerning av slikt. Jeg bruker evt. fjerning ikke på selve fuglen.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
God skarphet i fint lys henter farger og detaljer i fjærdrakta.
Men etter å ha lest Geirs innlegg ser også jeg dette.
Dermed er det vel et valg for stort sett har alle filtre og programmer sine bivirkninger.
Sjøl lager jeg bilder og ikke nødvendigvis perfekt foto så jeg forsterker ofte støyen framfor å fjerne den for å gi mer liv.
Jeg hører vel egentlig ikke hjemme på en fotoside, men det finnes vel ingen spesielle sider for det jeg holder på med?

Roar
Andreas K.
Jeg synes dette er et topp-bilde.
Topaz DeNoise har gitt et bra resultat her og om det er overdrevent eller for ekstrem bruk av denoise kan vel bare bedømmes, hvis man sammenligner med original RAW fil.
Fuglen er ren og pen, skarp, bra plassert i bildet og fri for støy/korn.
Arild T.
Takk til Geir, Jostein, Per, Harald, Ingrid Milly, Roar og Andreas for konstruktiv kritikk og innspill!
Geir og Roar hevder at Topaz Denois har tatt noen av detaljene. Det er vel mulig, men hvordan kan dere se det uten og ha sett raw-fila? Jeg har sammenlignet raw-fila og bildet lagt ut her, og begge har sine svakheter. Dere må ikke oppfatte det slik at jeg reagerer negativt på saklig kritikk, men i dette tilfellet mangler dere utgangspunktet, rawfila.


Hilsen Arild
Geir F.
Hei igjen.
Det er korrekt at jeg ikke har RAW filen, men da synes jeg det er litt merkelig at du har mistet så mye detaljer. En må ikke tro at Topaz kun fjerner støy uten at noe av detaljene også forsvinner. Kunsten er å bruke dette verktøyet med forsiktighet. Det ligger masse informasjon og videoer om bruken av dette verktøyet på nettet, men en bør være kritisk til hvem som har publisert dette da det er en del «sponset» info. Det jeg har sett av informasjon er at en må bruke dette verktøyet med forsiktighet av ovennevnte grunn.
G
Arild T.
Til Geir:
Ja, mangelen på detaljer får jeg skrive på dårlig redigering, for mye cropping, kamera, objektiv og kanskje lysforhold? Feilen ligger sikkert der eller for hard bruk av støyfjerningsverktøy.

Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu